luni, 31 mai 2010

ASOCIAŢIA MAGISTRAŢILOR PENSIONARI DIN ROMÂNIA DESPRE PENSII

Asociaţia Magistraţilor Pensionari din România a comunicat Consiliului Economic Social (CES) că proiectul de Lege privind sistemul unitar de pensii publice este, sub numeroase aspecte, "esenţial neconstituţional, vădit nelegal, discriminatoriu, întocmit cu încălcarea normelor europene".

Asociaţia le-a invocat CES cauza Buchen versus Cehia (2006), în care Curtea Europeană a decis că "limitarea nejustificată a unui drept recunoscut magistratului, cum ar fi o pensie specială, drept nesocotit ulterior, fără a exista o justificare obiectivă şi rezonabilă pentru o asemenea îngrădire, constituie o privare de proprietate în sensul articolului 1, din Protocolul 1 al CEDO, dar şi o discriminare în sensul articolului 1 din Protocolul 12".

În cauza Gaygusuz versus Austria (1996), Curtea a decis că "pensia constituie un drept patrimonial în sensul articolului 1 din Protocolul 1 al Convenţie pentru drepturilor omuli şi se constată o discriminare în sensul articolului 14, dacă lipseşte o justificare obiectivă rezonabilă pentru diminuarea patrimoniului reclamantului".

În cauza Stubbings ş.a. versus Marea Britanie s-a decis că "există discriminare în sensul articolului 14 al Convenţiei atunci când persoane aflate în situaţii identice sau comparabile se bucură de un tratament preferenţial unele faţă de altele".

Magistraţii pensionaţi indică, din această perspectivă, prevederile din proiectul Legii unitare a pensiilor, "care numai unitare nu sunt atunci când privilegiază nejustificat unele categorii profesionale (lucrători din sistemul penitenciar, servicii secrete etc.) faţă de puterea judecătorească, de Armată, de Poliţie şi alţii".

În cauza Akdeejeva versus Letonia (2007), Curtea Europeană a Drepturilor Omului a obligat statul leton la despăgubiri, stabilind că a fost încălcat articolul 6 din Convenţia drepturilor omului şi articolul 1 din Protocolul 1, în cazul în care se procedează la recalcularea în minus a pensiei, dat fiind că este vorba despre un drept câştigat.

În speţa Muller versus Austria , precum şi în numeroase alte speţe similare, s-a decis constant în sensul că "o reducere substanţială a nivelului pensiei ar putea fi considerată ca afectând substanţa dreptului de proprietate şi chiar a însuşi dreptului de a rămâne beneficiar al sistemului de asigurare la bătrâneţe".

Magistraţii afirmă că o discuţie aparte a fost făcută la nivelul CEDO şi la cel al Curţii de Justiţie a UE asupra noţiunilor de "bun patrimonial" şi de "speranţă legitimă".

"În conformitate cu articolul 14 din Convenţia pentru interzicerea discriminării şi articolul 1 din Protocolul 1 referitor la protecţia proprietăţii, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a reţinut că «noţiunea de bun înglobează orice interes al unei persoane de drept privat ce are valoare economică, astfel încât dreptul la pensie şi, evident, dreptul la salariu sunt asimilate dreptului de proprietate» (cauza Buchen versus Cehia). Din această perspectivă, apare ca fiind evident că pensia de serviciu a magistraţilor, aşa cum este în prezent reglementată şi având cuantumul stabilit prin lege, constituie un «drept de proprietate» în sensul Convenţiei şi a Protocoalelor adiţionale, iar reducerea prin recalculare a acestui drept ar echivala cu o expropriere", explică magistraţii pensionaţi.

Referitor la înţelesul noţiunii de "speranţă legitimă", ei arată că s-a statuat în numeroase soluţii pe speţe că această noţiune trebuie înţeleasă şi interpretată ca avându-şi temeiul în dreptul cetăţeanului la coerenţă şi siguranţă legislativă, astfel ca, în temeiul legii, acesta să îşi poată valorifica, păstra şi apăra drepturile. Cu alte cuvinte este vorba de concretizarea principiului constituţional, propriu oricărui stat de drept, privind supremaţia legii.

"Oricare magistrat, în funcţie la acest moment ori deja pensionar, are o firească «speranţă legitimă» privind stabilitatea şi coerenţa legislativă, astfel încât să poată beneficia neîngrădit de drepturile legal dobândite privind indemnizaţia, respectiv pensia cuvenită, cu precizarea că acestea ţin intrinsec de însăşi cariera de magistrat. La intrarea în magistratură, acceptând şi asumându-şi de bună voie multitudinea de riscuri, restricţii şi interdicţi incumbate de cariera în magistratură, tânărul are în parţială compensare, «speranţa legitimă» izvorâtă din lege, că va fi enumerat la un nivel corespunzător rolului, dificultăţii şi importanţei sociale a muncii sale, precum şi că la finalul unei cariere de minimum 25 de ani, statul, a cărei forţă a reprezentat-o şi la a cărui linişte şi ordine de drept a vegheat, îi va asigura o pensie de asemenea stabilă şi corespunzătoare", subliniază magistraţii pensionaţi.

În opinia lor, proiectul Legii privind pensia unică nesocoteşte total, "fie din necunoaştere, fie din incalificabilă nepăsare", noţiuni de principiu şi de esenţă ale civilizaţiei juridice europene, ce sunt de multă vreme, amplu şi repetat, clarificate şi încetăţenite la nivelul CEDO şi CJUE.

Magistraţii pensionari indică CES şi articolul 44 din Constituţia României care prevede că dreptul de proprietate, precum şi creanţele asupra statului, sunt garantate, iar proprietatea privată este garantată şi ocrotită în mod egal de lege, indiferent de titular.

Magistraţii pensionari arată că pensia, atât ca drept în sine, cât şi ca element al proprietăţii private, reprezintă o creanţă asupra statului pe care acesta este obligat să o plătească şi s-o ocrotească.

"Practic, prin diminuarea brutală, abuzivă şi retroactivă a cunatumului pensiilor legal stabilite pentru magistraţi, proprietatea nu este apărată, ci este pur si simplu jefuită de însuşi statul român, care în acest mod refuză dictatorial să îşi achite creanţele", afirmă magistraţii pensionari.

Totodată, magistraţii indică articolul 53 din Constituţie, potrivit căruia exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege şi numai dacă se impune, după caz, pentru: apărarea securităţii naţionale, a ordinii, a sănătăţii ori a moralei publice, a drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor; desfăşurarea instrucţiei penale; prevenirea consecinţelor unei calamităţi naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.

"Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu şi fără a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii", mai prevede articolul constituţional citat.

Magistraţii pensionari arată că, în raport de aceste prevederi constituţionale, "nu se află în niciuna din situaţiile vizate de text, astfel că nu se justifică sub nicio formă anularea unui drept legal dobândit şi că, pe de altă parte, eliminarea pensiei de serviciu numai pentru magistraţi şi personalul auxiliar este vădit discriminatoriu şi în coliziune gravă şi totală cu textul constituţional".

Ei afirmă că înţeleg gravele probleme legate de lipsa lichidităţii în visteria statului, "acceptă necesitatea curbei de sacrificiu", dar nu înţeleg şi nu pot accepta călcarea în picioare a Constituţiei, a tuturor regulilor şi normelor "prin abuz incalificabil şi discriminare manifestă".

Scaderea pensiilor e ilegala

13 May 2010 - Cristi DANILET

Criza din Romania nu e nici noua, nici unica. Preocuparea noastra, a romanilor, nu e sa gasim probleme, ci solutii la acestea.

Acum, tot felul de specialisti si experti isi exprima parerile in legatura cu iesirea tarii din criza. Interesant, profesorii de drept nu sunt consultati, judecatorii nu sunt intrebati, Curtea Constitutionala nu este chestionata. Intai se vor adopta tot felul de solutii, apoi se va asteapta sa se vada ce va decide justitia in procesele care, inevitabil vor aparea.

Se pare ca degeaba unii dintre noi invoca teoria dreptului castigat, neretroactivitatea legii etc. Decidentii politici iau mai departe masuri riscante. Pentru incapacitatea administrativa trebuie sa plateasca o tara intreaga. In fine, e treba lor dar e problema noastra si ceea ce vreau eu e doar sa atrag atentia asupra unor posibile consecinte.

Revin asadar la problema pensiilor: in Letonia Curtea Constitutionala a infirmatlegalitatea masurilor de scadere a pensiilor ca masura de austeritatea, argumentand ca se incalca dreptul la securitate sociala si principiul suprematiei legii.

Eu spun ca ar trebui sa reflectam la jurisprudenta din Europa inainte sa aruncam tara in haos.

jud. Cristi DANILET

Curtea Constitutionala din Letonia a stabilit ca masurile de austeritate prin care Guvernul leton a redus pensiile, astfel incat rambursarea imprumuturilor externe sa fie onorata la timp, sunt neconstitutionale si incalca drepturi fundamentale ale cetatenilor, informeaza Deutsche Welle. Potrivit Deutsche Welle, masura de reducere a pensiilor a fost aplicata inca din luna iulie 2009 si a determinat reducerea cu 10 pana la 70 de procente a veniturilor, in functie de statutul pensionarilor. Presedintele Curtii Constitutionale din Letonia, Gunars Kutris a declarat ca Parlamentul va trebui sa gaseasca noi masuri pentru a returna fondurile taiate din pensii, incepand cu luna iulie 2009 si pana in martie 2010. Decizia luata de Curte stabileste ca masura Guvernului incalca dreptul individual la protectie sociala, precum si principiul statului de drept. De asemenea, reprezentantii Curtii au adaugat ca, intelegerile cu fondurile externe de creditare nu pot reprezenta argumente pentru limitarea drepturilor fundamentale pe care cetatenii unui stat le au. Situatia a fost adusa in vizorul Curtii de catre 9000 de cetateni letoni, afectati de masura guvernlui. In final, Deuche Welle precizeaza ca decizia Curtii a stabilit ca suma, care ajunge la valoarea de 140 de milioane de euro, va trebui restituita pana in 2015. Amintim ca, in prezent, Letonia este una dintre tarile europene cel mai grav afectate de recesiune, cu o economie despre care se spune ca se va contracta, in 2010, cu 18%.

Am onoarea sa va salut!

plt.(rez.) Dragos Diaconita

Pentru procesele ce vor urma privind legea unitara a pensiilor si reducerea acestora cu 15% , consultati si http://www.piperea.ro/2010/05/17/apel-public-luati-atitudine-100-de-avocati-pro-bono-pentru-romania/

sâmbătă, 29 mai 2010

Romania intra in greva: Vezi cine si cat protesteaza

http://www.ziare.com/stiri/greva-generala/romania-intra-in-greva-vezi-cine-si-cat-protesteaza-1018483?utm_source=Newsletter__Breaking_News&utm_medium=&utm_campaign=newsletter_9903

"ONOARE SI PATRIE”

Sau ordinul catre militarii activi de a nu avea nici un fel

de contact cu sindicatul nostru

Am primit ce veti citi mai jos prin sistemul nostru. Am crezut de cuviinta ca trebuie sa cituti toti dragi colegi. Foarte sugestiva scrisoarea. La toata lumea ii este frica. S-o sreada ei ca-mi vor inchide gura. La revolutie era sa mor. Oare BOC ce facea la revolutie ? Era in biroul lui de la Casa Studentilor sau Sindicatelor din Cluj ? Ca BASESCU stiu unde era si cati bani avea si cate vapoare scufundase !

Si acum scrisoarea:

"Am vorbit astazi cu un fost coleg, inca activ. Dupa obisnuitele lamentatii reciproce despre solde si pensii, l-am intrebat ce parere are despre Sindicatul Militarilor. Brusc a devenit circumspect si mi-a spus ca ma roaga sa-l scuz, dar au primit ORDIN ( !?) sa nu cumva sa aiba vreun contact de nici un fel cu aceasta organizatie. Stiindu-l un mare promotor al romanismului ardelean (cel putin la chefuri), l-am intrebat daca nu cumva s-a primit vreun ordin in sensul interzicerii oricaror contacte si cu gruparea Garda Secuiască a lui Csibi Barna, care se spune ca urmareste obţinerea independenţei aşa-zisului Ţinut Secuiesc. Nu primisera. Singurul ordin de interzicere a oricaror contacte se referea doar la cel mai important dusman al Armatei Romane, care este, bineinteles, organizatia care are pe frontispiciul ei cuvintele "ONOARE SI PATRIE". Alte organizatii, asa-zis antiromanesti, erau, asa, mai inofensive, mai de jucarie.

M-a salutat scurt si a plecat. Brusc, devenise grabit. Avea probabil intalnire cu celelate doua cuvinte de pe frontispiciul "periculosei" organizatii: "VAE VICTIS".

Am ramas pe trotuar, gandindu-ma ca poate nici eu, daca as fi fost activ, n-as fi avut curajul sa incalc ordinul. Asa, pe fata. Dar nimic nu m-ar fi oprit sa nu dau un mesaj de incurajare, de sprijin moral, o simpla vorba buna - ca tot nu costa nimic, de pe calculatorul meu catre aceasta organizatie, care s-ar putea sa ma reprezinte si pe mine cand trompeta imi va canta iesirea la pensie. Iar daca as fi fost chiar atat de … prudent incat sa-mi fie teama sa nu-mi afle "serviciile" IP-ul si sa mi-o traga, m-as fi dus la un Café Internet, fir-ar sa fie, si tot as fi dat acel mesaj.

Caragiale ne spune ca prin 1866, romanii aveau macar indrazneala de a zice: "Trebuie sa ai curaj ca mine trebuie s-o iscalesti: o dam anonima !" Astia de-acum nici "s-o dea anonima" nu mai au curajul. Va dati seama ce-o sa apere astia Maica Romanie, la o adica ? Maiculita mama !

Cata lasitate si indiferenta pentru orice altceva decat propria solda se ascunde sub afirmatia ca "armata nu face politica". Tare mi-e teama ca vasnicii urmasi ai dorobantilor de la Plevna , or sa asiste complet impasibili la (de exemplu) cedarea Transilvaniei catre Ungaria prin Ordonanta de Urgenta sau prin asumarea raspunderii de catre guvernul Boc, si o sa-si retraga cumintei trupele si tehnica dincolo de Carpati, cantand mandrul cantec ostasesc "Crapi, Romanie in pace/ Armata politica nu face". ( e doar o OUG, si, - nu-i asa ? - "armata nu face politica" ea lupta doar in razboi iar OGU nu-i razboi, nem ?).

vineri, 28 mai 2010

APEL CATRE MEMBRII FILIALEI 2/ SECTORUL 6/SCMD

Am rugamintea sa analizam impreuna si in amanunt modul nostru de actiune in aceasta perioada nenorocita nu numai pentru noi dar si pentru aproape intreaga natiune.

Membrii sindicatului se intreaba si ne intreaba, NOI CE FACEM ?

Membrii Biroului Operativ si-au pus si ei aceeasi intrebare la care s-au adaugat multe altele:

  • unde este metodologia de actiune care trbuia sa apara pana pe 20.05 ?
  • ce este Sindicatul Forta Romania 89 ?
  • toate sindicatele actioneaza pentru un scop comun -restabilirea democratiei si eliminarea elementelor clare de instaurare a DICTATURII - NOI CE FACEM ? CUM ACTIONAM ?

CROCHIU DE PROPUNERI:

  • actionarea in justitie a premierului marioneta BOC pentru incompetenta si atentat la securitatea nationala prin instigare la violenta si incalcarea Constitutiei;
  • organizarea unui forum national privind respectarea omului - cetatean - militar la care sa fie invitati presedintele statului, premierul si ministrul apararii pentru a-si argumenta minciunile perpetue;
  • sesizarea organelor competente ale justitiei statului roman privind repetatele incalcari ale Constitutiei referitoare la drepturi castigate si devenite proprietate - PENSIA;
  • actiune comuna pentru izolarea unui guvern incompetent care incalca cele mai clare prevederi ale Constitutiei / modalitati practice / PROPUNERI
  • sesizarea organismelor internationale privind incalcarile grosolane ale drepturilor omului in Romania de catre presedinte si guvern;

ARGUMENTEZ aceste propuneri prin cateva idei:

  • cuvantul - europarlamentarei EBA care a informat Parlamentul Europei inca din luna aprilie ca Romania a luat masuri de austeritate pe care - taticul le-a anuntat putin mai tarziu (nu cumva tupeul acestei asa zise domnisoare a fost creat si de votul rusinos al slugilor dintr-un renumit sector al Bucurestiului si din doua judete care se considera parti componente ale asa zisului Tinut Secuiesc ?)
  • obligatia noastra ca foste cadre militare care si-au indeplinit cu demnitate misiunile primite indiferent de conditiile (de multe ori nedrepte) in care si-au desfasurat activitatea in slujba patriei;
  • obligatia noastra de a solicita acestui presedinte mincinos si premierului marioneta sa ne respecte varsta,experienta, sacrificiile facute de-a lungul vietii si de a ne lasa sa ne traim in liniste anii de viata stabiliti de vointa divina.

Stimati colegi suntem convinsi ca fiecare dintre dumneavoastra aveti puncte de vedere personale privind situatia dezastruoasa in care ne aflam dar stiu sigur ca aveti mult mai multe SOLUTII PRACTICE pentru iesirea noastra din acest impas. Rugamintea noastra este sa cautam impreuna solutii legale si Constitutionale,inclusiv apel la organizatii internationale, pentru a ne mentine drepturile casigate si stipulate prin Constitutie.

Va rugam sa ne transmiteti propunerile dumneavoastra pana maine SAMBATA 29 MAI la ora 14.00. Acestea vor fi centralizate de Costel Galateanu (in mail-urile dumneavoastra va rog sa-i treceti in «CC» pe toti membrii BIROULUI OPERATIV DE CONDUCERE AL FILIALEI). Dupa ce vom armoniza de comun materialul, ne vom adresa COMITETULUI DIRECTOR AL SCMD.

In numele

BIROULUI OPERATIV DE CONDUCERE AL FILIALEI

Col.rez.MARIAN TUDOR

PRESEDINTE

joi, 27 mai 2010

DIN “PUTUL GANDIRII ECONMICE “A LUI BASESCU, BOC & SLEAHTA SAU ROMANI SA NU UITATI

SCAD:

• salariile bugetarilor cu 25% • pensiile cu 15% • indemnizaţia pentru creşterea copilului cu 15% • ajutorul de şomaj cu 15% • salariile preoţilor cu 25% • renta viageră a sportivilor cu 25% • bursele de cercetare cu 25% • indemnizaţiile oamenilor de ştiinţă cu 25 % • compensaţia lunaă pentru chirie cu 25% • salariile angajaţilor BNR, CNVM, CSSPP şi CSA cu 25%

DISPAR:

• al 13-lea salariu • subvenţiile pentru încălzire • trusoul pentru nou-născuţi • biletele de odihnă pentru pensionari • ajutorul pentru tinerii căsătoriţi • facilităţile de transport pentru pensionari şi profesori

SE IMPOZITEAZĂ:

• tichetele cadou, de creşă, de vacanţă şi de masă • dobânzile la depozitele la vedere/conturi curente şi la termen • plăţile compensatorii • procentul deductibil pentru drepturi de autor scade de la 40% la 20%

CATEGORIILE CARE NU VOR FI AFECTATE:

• salariul minim pe economie: nimeni nu va primi un salariu mai mic de 600 de lei • pensia socială minimă garantată de 350 de lei • alocaţia pentru copii • indemnizaţia pentru mame va fi redusă cu 15%, dar nu va fi mai puţin de 600 de lei, plus 200 de lei pentru fiecare copil până la doi ani, deci minim 800 de lei. • alocaţia complementară pentru copiii, monoparentală, de plasament, pentru copiii cu handicap, • stimulentul de copil • indemnizaţiile pentru creştere pentru copii cu handicap • indemnizaţia persoanelor cu handicap grav • ajutoarele pentru refugiaţi • pensiile invalizilor, veteranilor • indemnizaţiile persoanelor persecutate politic • abonamentele telefonice pentru veteranii de război. • bursele studenţilor şi ale elevilor

Ionel Dancu - ADEVARUL

Sa sarim in sus de bucurie pentru “categoriile care nu sunt afectate”.V-am mai rugat sa fiti vigilenti pentru ca in caz contrar astia nu nummai ca ne taie pensiile,salariile si indemnizatiile dar ne vand si tara. Dupa care or sa spuna printre hohote tampite de ras ca erau “sub influenta bauturilor alcoolice”. Toata lumea intreaba de ce greva generala dureaza numai o zi? Am inteles de la un lider sindical ca “sleahta “a umblat la legea sindicatelor si lumea nu a fost vigilenta. Asa ca trebuie sa fie foarte atenti la calendarul si tipul protestelor care vor avea loc.

Costel Galateanu

miercuri, 26 mai 2010

Curtea de la Strasbourg spune că pensia este un drept din care nu-mi poţi lua

Avocatul Gyorgy Frunda, invitat la Realitatea TV, atrage atenţia asupra aspectelor juricide pe care le implică tăierea pensiilor.

"Curtea de la Strasbourg spune că pensia este un drept, ca terenul,casa, maşina, din care nu-mi poţi lua o parte. Este un drept deproprietate al meu, în care am investit zeci de ani. Nu poţi veni tu să iei din pensia mea. Mai multe ţări ale Europei au fost condamnate când au încercat să se atingă de pensie, motiv pentru care noul premier din Marea Britanie, de exemplu, propune îngheţarea pensiilor", a spus Gyorgy Frunda.

REALITATEA.NET 26.05.2010
Cei care nu vor tine cont de acest principiu de drept si vor nationaliza o parte din pensiile noastre trebuie sa raspunda.

vineri, 21 mai 2010

DACA NU SUNTEM ATENTI, ASTIA NU NUMAI CA NE TAIE PENSIILE SI SALARIILE DAR, NE VAND SI TARA, BUCATA CU BUCATA , IN SECRET. FITI VIGILENTI!!!

Guvernul Romaniei oficializeaza “Tinutul Secuiesc”

Una din Hotararile Guvernului Romaniei, privind aprobarea stemei comunei Ilieni, judetul Covasna, publicata in Monitorul Oficial, sustine ca unul din elementele respectivei steme, semnifica faptul ca respectiva localitate se afla la granita dintre “Tinutul Secuiesc si Tara Barsei”.

Conform anexei 2 din hotarare, “Descrierea si Semnificatiile elementelor insumate ale stemei comunei Ilieni, judetul Covasna”, “borna de hotar semnifica faptul ca localitatea se afla la granita dintre Tinutul Secuiesc si Tara Barsei”. Hotararea, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, Nr. 306, din 11 mai 2010, este semnata de premierul Emil Boc si de Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga.

Solicitati sa comenteze folosirea denumirii de “Tinutul Secuiesc” in aceasta hotarare, reprezentantii Guvernului au precizat pentru ziuaveche.ro ca nu sunt in masura sa raspunda solicitarii publicatiei, deoarece initiatorul hotararii este MAI. Avand in vedere faptul ca hotararea a fost publicat deja in Monitorul Oficial, intrebarea fireasca este de ce mai era nevoie de o solicitare scrisa din partea ziuaveche.ro. Adina Maftei, ofiter de relatii publice in cadrul MAI, ne-a declarat ca propunerile de steme se fac la nivelul administratiei locale, dupa care acestea sunt trimise spre avizare Comisiei Judetene (din care fac parte o serie de istorici si specialisti – n.r.). Dupa ce primeste avizul Comisiei Judetene, proiectul este trimis spre aprobare Comisiei Nationale de Herladica, Genealogie si Sigilografie a Academiei Romane, care la randul ei il timite MAI. Pana la momentul publicarii articolului, nu am putut obtine o pozitie oficiala din partea Academiei Romane.

joi, 20 mai 2010

INFORMARE

INFORMARE PRIVIND SEDINTA ORDINARA A BIROULUI OPERATIV AL Sindicatului Cadrelor MilitareDisponibilizate, in Rezerva si in Retragere, Filiala 2/Sector 6-18 MAI 2010

Asa dupa cum cunoasteti, marti 18 Mai, a avut loc sedinta Biroului Operativ al al Sindicatului Cadrelor MilitareDisponibilizate, in Rezerva si in Retragere, Filiala 2/Sector 6.

La ordinea de zi s-au afla problemele curente ale Filialei , analizarea activitatii curente si adoptarea masurilor de eficientizare .

S-au evidentiat

Ø Intalnirea cu primarul sectorului si convenirea de comun acord de semnare a Protocolului de colaborare cu Consiliul Local al Primariei Sectorului 6(in lucru);

Ø Stabilirea diligentelor necesare contactarii ministrului Apararii Nationale pentru facilitarea obtinerii unui sediu necesar desfasurarii activitatii;

Ø Contactele avute cu reprezentantii la nivel de sector ai PSD si PNLsi pregatirea Protocoalelor de colaborare pentru sprijinul bilateral si mai ales,sprijinul fara echivoc pentru mentinerea prevederilor Legii 164/2001 si ale Legii 179/2004 ca legi ocupationale pentru militari si politisti , separatede Legea privind SistemulUnitar de pensii publice sau pentru includerea prevederilor referitoare la cele doua categorii socio profesionale ,asa cum sunt prevazute astazi intr-un capitol aparte in aceasta Lege;

Ø S-au facut precizari si s-au stabilit modalitati de actiune pentru primirea de noi membri:

Ø Au avut loc primele contacte de colaborare cu Filiala 1a Sectorului 6, tarrget-ul final fiind reprezentat de necesitatea unificarii celor doua filiale;

Ø Prin grija domnului vicepresedinte, Col. (r) Adrian Ostafie au fost contatctate mai multe cadre din randul fostilor politisti in vederea aderarii la organizatia noastra;Urmeaza ca in zilele urmatoare ,acestia sa-si precizeze optiunile de aderare;

Ø Suntem in asteptarea ‘Strategiei de actiune”elaborata de comitetul director al Sindicatului Cadrelor MilitareDisponibilizate, in Rezerva si in Retragere;

Ø Filiala este deschisa cooperarii cu toate Filialele Sindicatului nostru precum si cu alte organizatii cu scop si statut similar.

Ø S-a subliniat necesitatea cuprinderii in efortul comun al Filialei a tuturor membrilor de sindicat;

Ø S-a stabilit crochiul proiectului planului de activitati pe care vi-l supunem si dumneavoastra atentiei si va rugam sa facerti propuneri de imbunatatire

PROIECTUL PROGRAMULUI DE ACTIVITATI al Sindicatului Cadrelor MilitareDisponibilizate, in Rezerva si in Retragere, Filiala 2/Sector 6.

1.Adunari lunare ale B.Op. si generale care sa vizeze:

-informari;

-analize privind activitatea desfasurata,materiale intocmite si transmise,etc.

-prezentarea activitatii centrale a SCMD (procese,activitate sindicala pana la CEDO fiind epuizate argumentele constitutionale si legale)

-modalitati de sensibilizare a senatorilor si deputatilor din sector pentru sprijinirea filialei;

-primirea de noi mebrii;

-urgentarea activitatii organizatorice prin promovarea Regulamentului intern;

-sustinerea afilierii SCMD la organizatii similare din tari membre NATO;

2.Bilant

-interventie pentru obtinerea sediului;

-organizarea activitatii de secretariat a documentelor necesare filialei;

-organizarea colaborarii cu sediul central si celelalte filiale;

-conceperea si difuzarea saptaminala a comunicatelor filialei pentru generalizarea experientei in diferite domenii;

-conceperea si difuzarea petitiilor,memoriilor,scrisorilor deschise,etc. pentru structuri politice si mass-media;organizarea filialei pentrucrearea unui sistemrelationalce duce la efcientizarea activitatii acesteia;

3.Activitati de viitor

-interventii la senatori si deputati din sectorul 6 pentru sprijinirea activitatii filialei;

-sprijinirea conducerii centrale prin formulare de propuneri pertinente in toate domeniile;

-depistarea propietatilor(dobandite prin contributii ale militarilor,donatii regale,etc.) abuziv instrainate;

-activitati de colaborare cu alte filiale pentru unificarea activitatii

4.Propuneri;

-adunari lunare;

-alte propuneri

BIROUL OPERATIV AL Sindicatului Cadrelor MilitareDisponibilizate, in Rezerva si in Retragere, Filiala 2/Sector 6-18 MAI 2010

Pentru conformitate

vicepresedinte

COSTEL GALATEANU

COMUNICAT - APEL catre membrii Filialei2, Sector 6

Avand in vedere desele solicitari privind modalitatile de participare la actiuni vizand sustinerea SCMD in demersurile sale solicitam tuturor membrilor SCMD filiala 2 sector 6 sa-si exprime parerile prin interventii in nume personal in toate domeniile care privesc activitatea de ansamblu a filialei.

Este necesar sa nu asteptam interventia esalonului ales prin vot, ci sa ne exprimam deschis propriile pareri si sa luam atitudine ori de cate ori se intampla ceva ce nu este in interesul nostru sau al tarii.

Biroul operativ solicita tuturor membrilor filialei 2 sector 6 sa faca propuneri concrete pentru ca aceasta structura sa desfasoare o activitate plina de initiative care au ca scop solutionarea (in masura posibilitatilor) a problemelor care ne preocupa in momentul actual si totodata ca aceasta activitate sa fie conoscuta de conducerea SCMD si de celelalte filiale din tara pentru schimb de experienta si actiune comuna.

Totodata dorim sa eliminam si una din intrebarile tip –“NOI CE FACEM”?-

Fiecare din membrii filialei noastre isi poate exprima liber pareri ,opinii,etc. care, in spiritul Statutului SCMD vor contribui direct la solutionarea problemelor care ne framanta .

BIROUL OPERATIV Filiala 2 Sector 6

miercuri, 19 mai 2010

Peste 40.000 de romani au participat la miting in Piata Victoriei

SCMD alaturi de sindicalisti si populatia nemultumita, Bucuresti, 19.05.2010
Presedintele nostru , domnul col.DOGARU a fost alaturi de membrii ai SINDICATULUI nostru, FILIALA 1 CALARASI, de membrii celorlalte Centrale Sindicale prezenti la ceea ce s-a numit ceea mai importanta dar si cea mai bine organizata actiune de protest de dupa 1990 .
Prezenti fizic sau cu sufletul am fost si suntem si noi alaturi de toate Confederatiile Sindicale care au protestat si protesteaza impotriva GUVERNULUI DE ...."EXTERMINARE " NATIONALA care conduce astazi destinul natiunii romane. Suntem alaturi de colegii nostri din SINDICATUL POLITISTILOR care au prezentat guvernantilor, demn si vizibil, protestul lor dar si al nostru.Sprijinim din toata fiinta noastra si protestul Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, aparatorii dascalilor nostri si ai copiilor nostri. Sprijinim actiunile marilor blocuri sindicale CNSLR Fratia ,BNS,CARTEL ALFA, Sindicatul National al Functionarilor Publici, Sindicatul Pensionarilor,Organizatiile tinerelor mame , pe toti aceea care au protestat si protesteaza impotriva politicii fara orizont a guvernului, impotriva politicii de genocid practicata de partidul de guvernamant si aliatii lui.
Costel Galateanu

"Peste 40.000 de protestatari, veniti din toata tara, au participat la mitingul din fata Guvernului, potrivit liderilor sindicali,"....

luni, 17 mai 2010

Comunicat convocator al membrilor Biroului Operativ al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, in Rezerva si in Retragere, Filiala 2/Sector 6

Maine, marti 18 Mai, intre orele 09.00 - 11.00 , la sediul Esplanada, la initiativa presedintelui Filialei, se convoaca sedinta Biroului Operativ al al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, in Rezerva si in Retragere, Filiala 2/Sector 6. Pe ordinea de zi se afla problemele curente ale Filialei , analizarea activitatii de pana acum a acesteia si adoptarea masurilor de eficientizare a activitatii.

PRESEDINTE

Col. (r)

TUDOR MARIAN

MIC PORTRET TRAIAN BASESCU de LUCIAN AVRAMESCU

Gesturile de cinism ale politicianului Băsescu, urcat azi în funcţia supremă, îmi sunt ştiute de două decenii. Din clipa în care am simţit mizeria morală a acestui individ fatalmente corupt (nu doar de când iscălea ca reprezentant al statului român vânzarea pe doi lei a unor cargouri şi, pe aceeaşi pagină, ca reprezentant al cumpărătorului!) însetat de putere şi diabolic, m-am simţit dator, ca gazetar, să semnalez concetăţenilor mei pericolul care ne paşte dându-ne, ca nişte fecioare pe mâna unui violator. Culmea este că încăpăţânarea mea de a-l critica, a mea şi a altora, câţiva, câţi să-i socoteşti pe degete (cel mai înverşunat şi credibil a fost regretatul Octavian Paler), s-a răsturnat mereu în folosul lui. Scriu aceste rânduri revoltat, după ce o gânganie sindicală, apărătoare vezi-Doamne, a profesorimii, ieşită de la "consultările" (ce mizerie aceste crăcănări ginecologice la Cotroceni, o băşcălie fără margini, în care preşedintele şi corul de consilieri se amuză de negul de prostie de pe buca invitaţilor) declara grav: "I-am cerut sprijinul domnului preşedinte (voce din gâtlej) şi dânsul s-a arătat deschis (ton triumfal)". Deschis spre ce, măi, lighioană care mâine vei fi în PDL, iar mucii îţi curg deja portocalii? Cine a înmormântat, mă, profesorimea şi şcoala asta care "fabrică idioţi", şi ţara asta care nu mai fabrică nimic? Cine s-a arătat "deschis", măi, burjuiule sindical, patron de nelegiuiri pe viaţa amărâţilor, şantajat şi şantajabil de Băsescu fiindcă nemernicul din tine poate fi strâns cu uşa oricând şi chinuit la gogonele, cine mă, Omorâtorul? Cine s-a arătat "deschis"? Tu te-ai dus la Cotroceni să exprimi o revoltă sau să pupi cazmaua unei mâini? Băsescu vorbeşte naţiunii despre cei care, împrumutându-ne la FMI, au amanetat viitorul copiilor. Nu mi-am putut imagina că nesimţirea poate merge atât de departe. Încrederea lui în prostia noastră este nemărginită. Nu mi-am putut imagina că în neamul ăsta dâmboviţean şi miticist se poate naşte unul care să întreacă prin tupeu culmile tupeului şi să fie crezut de aproape toată lumea. Băsescu, pentru a-şi aşterne liniştită campania electorală pentru al doilea mandat (care însemna pentru el viaţă sau moarte), ne-a înglodat în cea mai nenorocită datorie. România a fost vândută pe trei generaţii sau pentru totdeauna, dizolvând-o ca ţară. Că nu era nevoie de acel împrumut, e limpede. Nu aveam nevoie de nişte miliarde care fabrică acum trimestrial alte miliarde ca dobânzi. Un singur om avea nevoie să toace aceste vagoane de bani cu care şi-a cumpărat, chinuit, al doilea mandat (cea mai scumpă campanie electorală din toate timpurile), amanetând viitorul copiilor mei şi nu al fardatei EBA. El a negociat, el a decis, el l-a strâns de întretăierea nădragilor pe guvernator, el l-a pus să semneze pe inexistentul premier. Cine se miră azi şi se revoltă că nişte nemernici ne-au dat norocul pe veresie? Cine cuvântează azi despre banii risipiţi electoral? Campania cui, mă? Nu cumva a ta? Da, Băsescule, poţi să faci ce vrei cu noi, vom sta în toate poziţiile, ne-ai testat. Sindicaliştii tăi pot fi chemaţi oricând la ordin. Fiecare lider sindical poate rezuma un miting de 300.000 de nemulţumiţi la o pancartă cu "Jos Boc" şi o pichetare de zăbrele la Ministerul Dezmembrării cu patru speriaţi. Da, Băsescule, ne-ai făcut. Şi, sunt convins, ne vei face mai departe fiindcă sunt încă destui care vor înghiţi prestidigitaţia că nenorocirile ni se trag de la Burebista, Năstase şi Tăriceanu. Dar tu, Băsescule, grasule cât un vapor vândut ca fier vechi, care atârni pe sufletul acestui neam slab, eşti de când lumea la putere. Doamna Udrea spune că toţi ne tragem din tine, ceea ce mi se pare al dracului de trist. Chiar insuportabil de trist. Apropo! Am aflat de la televizor că, în marele tău avânt curtenitor, îi dai ministresei preferate elicopterul prezidenţial pentru deplasări. Poate merge să-şi facă unghiile, la Paris, cu avionul tău? Elenei Udrea nu-i mai ajunge, înţeleg, maşina ei cu sepepişti. Când, domnule preşedinte, îţi vei face calul senator, asta pentru a termina odată cu Parlamentul multiodăiţos? Redu-l odată la expresia unui singur nechez! Vrem să stăm cuminţi, la rând, să-i pipăim ieslea de aur. Domnule călăritor al nenorocirilor noastre, rogu-te, nu mai vorbi la televizor despre cei care ne-au nenorocit. Nu te mai osteni. Poporul ştie. Ziariştii, opoziţia, mogulii sunt criminalii. Ei ne-au adus în sapă de lemn. Pe ei îi vei spânzura în piaţa publică, iar poporul ăsta "care mănâncă mai mult decât produce", în îmbuibata lui flămânzenie, te va aclama. Şi e abia începutul.

P.S. Băsescu ne-a învăţat cu imaginea cătuşelor încălecate pe mâinile adversarilor politici şi ale prietenilor de afaceri. Iată că nu se dezice şi pune, în direct, cătuşe poporului care-l iubeşte. Care e în stare să moară, chiar şi de foame, pentru el. Nu-i cuminte să fii prieten cu preşedintele, scria cineva. Poporul român s-a crezut amic cu Zeus. Îi iese pe nas.

sâmbătă, 15 mai 2010

Juramintele militare - oglinda regimului politic

In brosura Juramantul si cuvinte ostasesti publicata in 1914 de P.S. Pimen, Mitropolitul Moldovei, poate fi citita urmatoarea formula a juramantului militar:

"In numele lui Dumnezeu Atotputernicul, juram credinta Regelui nostru Carol I, supunere legilor tarii si indatoririlor militare, in toate imprejurarile, in timp de pace ca si in timp de razboi. Asa sa ne ajute Dumnezeu."

Peste cativa ani, in 1929, "Cartea ostasului" prezenta in capitolul "Juramantul de credinta" urmatoarele explicatii: "Ostasul, prin juramantul de credinta, se leaga, in fata lui Dumnezeu si a oamenilor, ca va fi credincios indatoririlor de aparator al patriei, jertfindu-si chiar viata pentru tara.

Vorbele juramantului militar sunt:

In numele lui Dumnezeu Atotputernicul, eu soldatul..., jur credinta Regelui Mihai I si Regentii, supunere legilor si indatoririlor militare, in toate ocaziunile in timp de pace, ca si in razboiu. Asa sa imi ajute Dumnezeu".

Juramantul se facea in fata preotului, caci el chema binecuvantarea dumnezeiasca asupra soldatului, punandu-se mana pe drapel si sarutandu-l, intocmai cum credinciosul saruta icoana Mantuitorului, in fata caruia jura, deoarece drapelul era considerat icoana tarii, a Dinastiei si a Armatei. Juramantul se putea depune si pe un tun sau pe sabia ofiterului, iar cine calca juramantul de credinta, pacatuia in fata lui Dumnezeu, iar legile tarii il pedepseau ca pe un nemernic. Peste cateva decenii, in 1965, intr-un alt regim politic, ateu si totalitar, juramantul militar a suferit schimbari majore de forma si de fond, devenind mult mai stufos, deoarece trebuia sa cuprinda toate reperele ideologice ale sistemului comunist.

"Pentru indeplinirea datoriei sacre, de aparare a patriei, inscrisa in Constitutie, eu.... Cetatean al Republicii Socialiste Romania, intrand in randul fortelor armate, jur credinta nestramutata poporului roman si patriei mele socialiste. Jur sa respect legile tarii, sa execut intocmai ordinele comandantului suprem, cerintele regulamentelor militare si ordinele comandantilor si sefilor mei, atat in timp de pace, cat si in timp de razboi. Jur sa nu-mi precupetesc sangele si viata pentru a apara pamantul stramosesc, independenta si suveranitatea patriei, cauza socialismului. Daca voi calca juramantul meu, sa suport pedeapsa aspra a legilor Republicii Socialiste Romania."

In prezent, juramantul militar a revenit la o forma mult mai simpla, asemanatoare cu cea din perioada antebelica. "Eu.... militar al Fortelor Armate, jur credinta patriei mele, Romania. Jur sa-mi apar tara chiar cu pretul vietii. Jur sa respect legile tarii si regulamentele militare. Asa sa-mi ajute Dumnezeu."

vineri, 14 mai 2010

Informare privind colaborarea cu Primaria Sectorului 6

Luni 10.05.2010 impreuna cu vicepresedintele Dinu Laurentiu am participat la o intalnire informativa cu primarul sectorului 6 domnul Cristian Poteras in care am prezentat documentele anexate mai jos si la propunerea acestuia vom incheia un protocol de colaborare pentru activitatea viitoare.Daca aveti propuneri pe marginea acestei intalniri va rugam sa ne comunicati pentru a le transmite si domnului primar.

PRIMARULUI SECTORULUI 6 BUCURESTI

- domnul Cristian POTERAS -

Sindicatul Cadrelor Militare disponibilizate, in rezerva si in retragere, filiala 2/sector 6, reprezentata de Presedinte - Col.(r) Tudor Marian si Vicepresedinte- Col.(r) Dinu Laurentiu, va inmaneaza,anexat, Documentarul privind pensiile din domenul apararii nationale, ordinei publice si sigurantei nationale. Acelasi document a fost inmanat cu ocazia Dialogului privind situatia pensiilor militare - organizat de catre Ministerul Apararii Nationale si Ministerul Administratiei si Internelor vineri, 12 martie 2010, urmatorilor demnitari:

- Membrilor Comisiilor pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala, din Senat si Camera Deputatilor; - Membrilor Comisiilor pentru munca, familie si protectie sociala, din Senat si Camera Deputatilor; - Membrilor Comisiei comune permanente a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI; - Ministrului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale domnul Mihai Seitan si domnului Marian Sarbu.

Precizam ca la aceasta sedinta a participat si presedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) domnul col.(r) Mircea Dogaru. Analiza documentarului anexat, va va convinge inca o data ca, actualul proiect al Legii unitare a pensiilor, reprezinta: 1. Un proiect contradictoriu şi bizar.

Textul legii este nu numai nefundamentat, dar vine în contradicţie cu întregul cadru legislativ realizat, cu asistenţă europeană, în ultimii 10 ani,

2. Un proiect de lege vădit neconstituţional.

Proiectul sistemului unitar de pensii publice este vădit neconstituţional, fiind elaborat în dispreţul Constituţiei şi al jurisprudenţei naţionale şi comunitare.

3. Un proiect incoerent.

Proiectul de lege este lipsit de coerenţă internă, având multe prevederi care se contrazic între ele. Cele mai supărătoare contradicţii se constată între principiile proclamate la început şi o serie de prevederi din corpul legii.

4. Caracterul antisocial al unei încropeli legislative.

Trebuind să răspundă la întrebarea privind impactul social al proiectului, iniţiatorul ne dă, în Expunerea de Motive, o mostră de superficialitate, afirmând doar că: proiectul de act normativ se adresează tuturor persoanelor din România. Proiectul legii pensiilor publice este o încropeală legislativă nu numai pentru că se realizează prin combinarea unor legi în vigoare cu reglementări noi nefundamentate şi neconstituţionale, ci şi pentru că face dintr-o lege socială cum este cea a pensiilor, bazată pe solidaritatea dintre generaţii, o lege, aşa-zis contributivă, (principiu valabil pentru pensiile private), imprimându-i un caracter profund antisocial.

5. Desconsiderarea opiniei specialiştilor, a reprezentanţilor diferitelor categorii sociale, a societăţii civile în materia supusă reglementării.

Constienti deopotriva de faptul ca, veti intelege justetea si soliditatea argumentelor prezentate, precum si de buna credinta si respectul fata de institutia si valorile armatei, va solicitam, si prin dumneavoastra colegilor de partid, sa sustineti fara echivoc mentinerea, la virgula, a Legii 164/2001 si a Legii 179/2004 ca legi ocupationale, pentru militari si politisti, separate de Legea privind sistemul unitar de pensii publice, sau pentru includerea lor asa cum sunt, ca un capitol aparte, de sine statator, in aceasta lege.

Stimate domnule primar Cristian POTERAS, in final va asiguram ca documentul pe care vi-l inmanam astazi va fi publicat insotit de raspunsul dumneavoastra, in spiritul transparentei depline si al informarii corecte a militarilor si al opiniei publice in general.

Cu stima,

BIROUL OPERATIV AL SINDICATULUI CADRELOR MILITARE

DISPONIBILIZATE, IN REZERVA SI IN RETRAGERE

FILIALA 2/SECTOR 6

PRESEDINTE

Col. (r)

TUDOR MARIAN

VICEPRESEDINTI:

Col. (r)

DINU LAURENTIU

Col. (r)

GALATEANU COSTEL

Col.(r)

OSTAFIE ADRIAN

SECRETAR

Col. (r)

DIMITRIU LUCIAN

ANEXA:

Documentar privind pensiile din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale:

1. Punct de vedere cu privire la incadrarea pensiilor militare de stat si a pensiilor de stat ale politistilor in scheme ocupationale (profesionale); 2. Documentar cu unele date privind sistemul de pensionare a cadrelor militare din armatele statelor UE/NATO sau non membre UE/NATO; 3. Documentar cu unele date privind sistemul de pensionare al politistilor dinUE; 4. Pensiile militarilor si ale politistilor in statele membre UE/NATO; 5. Comentarii referitoare la Proiectul de Lege privind sistemul unitar de pensiipublice; 6.Propunere,argumente,concluzie; 7. Amendamente la Proiectul de Lege privind sistemul unitar de pensii publice.