joi, 30 septembrie 2010

EI"ADMINISTREAZA" CE "A MAI RAMAS DIN ROMANIA" !

“E oficial: Franklin Templeton administreaza Fondul Proprietatea [Update] Franklin Templeton Investment Limited a devenit oficial unicul administrator al Fondului Proprietatea (FP), dupa ce hotararile din Adunarea Generala a Actionarilor de la inceputul lunii septembrie au fost publicate in Monitorul Oficial. Franklin Templeton a anuntat astazi, printr-un comunicat, ca va prelua oficial mandatul de administrare a Fondului Proprietatea, ca urmare a publicarii deciziilor din AGA in Monitorul Oficial.

http://www.wall-street.ro/articol/Piete-de-capital/93018/E-oficial-Franklin-Templeton-administreaza-Fondul-Proprietatea-Update.html

ANALIZA PREVEDERI LEGEA PENSIILOR

Nu am facut eu analiza atasata.Ca atare nu primesc nici critici si nici injuraturi.

Pare a fi un document bine fundamentat si de aceea il postez.Poate dumneavoastra il imbunatatiti si venim in ajutorul compartimentului juridic si al nostru al fiecaruia.

Costel GĂLĂŢEANU

I. In Legea nr. 119/2010 se prevad urmatoarele:

Art. 3(1) Pensiile prevazute la art. 1, stabilite potrivit prevederilor legilor cu caracter special, cuvenite sau aflate in plata, se recalculeaza prin determinarea punctajului mediu anual si a cuantumului fiecarei pensii, utilizand algoritmul de calcul prevazut de Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 4 (2) Cuantumul pensiilor recalculate potrivit prevederilor alin. (1) se stabileste in baza punctajului mediu anual, determinat potrivit prevederilor Legii nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, si se plateste de la data de intai a lunii urmatoare expirarii perioadei de recalculare prevazute la alin. (1) lit. a) sau b), dupa caz.

Art. 7(1) Procedura de stabilire, plata, suspendare, recalculare, incetare si contestare a pensiilor recalculate potrivit prezentei legi este cea prevazuta de Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.

Toate aceste prevederi trebuiesc coroborate strict cu prevederile Legii 19/2000, art.180 alin.(7): “(7) În situaţia în care cuantumul pensiilor, stabilit conform alin. (6), este mai mic decât cel stabilit în baza legislaţiei anterioare, se păstrează în plată cuantumul avantajos.”

si cu prevederile Deciziei CCR nr. 872/2010:

“[...], dacă, prin reaşezarea sistemului de calcul al pensiei în sensul arătat mai sus, rezultă un cuantum mai mic al acesteia, statul este obligat să adopte reglementări similare art.180 alin.(7) din Legea nr.19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.140 din 1 aprilie 2000, şianume să menţină în plată cuantumul pensiei stabilit potrivit reglementărilor anterior în vigoare dacă acesta este mai avantajos. Aceasta este o măsură de protecţie a persoanelor care beneficiază de pensie în sensul art.47 alin.(2) din Constituţie, constituind, de asemenea, o speranţă legitimă a asiguratului, întemeiată pe prevederile legale în vigoare cu privire la obţinerea şi încasarea unui anumit cuantum al pensiei.[...]”

ATENTIE: prin LEGEA 19/2000 s-a prevazut la art.180 alin.(2):

“ CNPAS va lua măsurile necesare astfel încât la data intrării în vigoare a prezentei legi să

determine punctajul mediu anual al fiecărui pensionar, prin raportarea cuantumului pensiilor cuvenite conform legislaţiei anterioare, pe categoriile de pensii prevăzute la art. 40, din care s-a dedus contribuţia pentruasigurările sociale de sănătate, datorată conform legii, la valoarea unui punct de pensie, stabilită în condiţiile art. 80

Art. 40. - În sistemul public se acordă următoarele categorii de pensii:

a) pensia pentru limită de vârstă;

b) pensia anticipată;

c) pensia anticipată parţială;

d) pensia de invaliditate;

e) pensia de urmaş.

Art. 80. - "(1) Valoarea unui punct de pensie se stabileşte prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Aceasta se determină prin actualizarea valorii punctului de pensie din luna decembrie a fiecărui an cu cel puţin rata inflaţiei, prognozată pentru anul bugetar următor de instituţia cu atribuţii în domeniu.”

DECI, ATUNCI S-A PUTUT (doar era vorba de recalcularea a cateva milioane de pensii si nu s-a mai cerut prezentarea de alte acte doveditoare).

ACUM, CE VOR SPUNE NORMELE EMISE DE EMINENTII NOSTRI GUVERNANTI?

Deocamdata, prin legea 119/2010 se stipuleaza “Art. 3(1) Pensiile prevazute la art. 1, stabilite potrivit prevederilor legilor cu caracter special, cuvenite sau aflate in plata, se recalculeaza prin determinarea punctajului mediu anual si a cuantumului fiecarei pensii, utilizand algoritmul de calcul prevazut de Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.”

Dar si prevederile enuntate la art.180 alin.(2) se pot adauga la algoritmul de calcul prevazut de legea 19/2000!!!!!!!!!!!

II. In Legea nr. 19 din 17 martie 2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 140 din 1 aprilie 2000, actualizata 2010, se prevad urmatoarele:

Art. 2. - Sistemul public se organizeazăşi funcţionează având ca principii de bază:

a) principiul unicităţii, potrivit căruia statul organizeazăşi garantează sistemul public bazat pe aceleaşi norme de drept;

b) principiul egalităţii, care asigură tuturor participanţilor la sistemul public, contribuabili şi beneficiari,un tratament nediscriminatoriu în ceea ce priveşte drepturile şi obligaţiile prevăzute de lege;

Rezulta de aici ca, pentru a nu se aplica militarilor un tratament nediscriminatoriu, va trebui sa i se recunoasca si acestora orele de noapte (care, in cazul civililor pensionati in baza legii 19/2000 genereaza majorari de punctaj la calculul punctajului final)

III. In Legea nr. 19 din 17 martie 2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 140 din 1 aprilie 2000, actualizata 2010, se prevad urmatoarele

"Art. 23 – (1) Baza lunară de calcul a contribuţiei individuale de asigurări sociale în cazul

asiguraţilor o constituie:

a) venitul brut realizat lunar, (adica salariile individuale brute, realizate lunar, inclusiv sporurile şi adaosurile, reglementate prin lege – nota proprie)

Art. 78. - (1) Punctajul anual al asiguratului se determină prin împărţirea la 12 a punctajului rezultat în anul respectiv din însumarea numărului de puncte realizat în fiecare lună. Numărul de puncte realizat în fiecare lună se calculează prin raportarea salariului brut lunar individual, inclusiv sporurile şi adaosurile, [...].

"(4) Punctajul asiguratului, stabilit conform prevederilor alin. (1) şi (2), se calculează la nivelul veniturilor brute realizate pentru care s-au plătit contribuţii de asigurări sociale."

Rezulta ca, pentru recalcularea pensiilor vor trebui sa aiba in vedere si indemnizatia de dispozitiv, prima de comanda, sporurile de iradiere, etc, adica tot ceea ce militarul incasa in fiecare luna.

IV.Sa luam in calcul prevederile legii 119/2010 “Art. 3 (2) in situatia pensiilor dintre cele prevazute la alin. (1), care au fost stabilite in baza legilor speciale, pensia din sistemul public se determina considerandu-se a fi indeplinite conditiile de acordare prevazute de Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare”

Si sa coroboram prevederile legii 119/2010 Art. 1:”Pe data intrarii in vigoare a prezentei legi, urmatoarele categorii de pensii, stabilite pe baza legislatiei anterioare, devin pensii in intelesul Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si Alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare: a) pensiile militare de stat;” Art. 2(1) Pensiile de serviciu anticipate si anticipate partiale dintre cele prevazute la art. 1 devin pensii pentru limita de varsta in intelesul Legii nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.

(4) Pensiile de serviciu, altele decat cele mentionate la alin. (1)—(3), dintre cele prevazute la art. 1, devin pensii pentru limita de varsta in intelesul Legii nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.”,

cu prevederile legii 19/2000, art.40:

“Art. 40. - În sistemul public se acordă următoarele categorii de pensii:

a) pensia pentru limită de vârstă;

Rezulta ca toate pensiile militare aflate in acest moment in plata in baza legii 164/2001 (si a altor legi de care nu am cunostinta) devin PENSII PENTRU LIMITA DE VARSTA potrivit legii 19/2000, situatie in care trebuiesc avute in vedere doar prevederile referitoare la aceasta categorie de pensii din sistemul public.

V.Sa coroboram prevederile legii 119/2010 Art. 5 (2) Pentru pensiile prevazute la art. 1 lit. a) sau b), punctajul mediu anual realizat se determina prin impartirea numarului de puncte rezultat din insumarea punctajelor anuale ale persoanelor la 20 de ani reprezentand stagiul complet de cotizare.

Art. 9 Constituie stagiu de cotizare in sistemul public de pensii: b) vechimea in serviciu recunoscuta pentru stabilirea pensiilor, in cazul persoanelor prevazute la art. 1 lit. a) si b), pana la intrarea in vigoare a prezentei legi

cu prevederile legii 19/2000 “Art. 41. - (1) Pensia pentru limită de vârstă se acordă asiguraţilor care îndeplinesc, cumulativ, la data pensionării, condiţiile privind vârsta standard de pensionare şi stagiul minim de cotizare realizat în sistemul public

Rezulta ca orice an in plus de vechime in serviciu recunoscuta pentru stabilirea pensiilor, peste cei 20 de ani ce reprezinta “stagiul complet de cotizare”, ne va produce o crestere a punctajului total, deci, uitati-va in deciziile de pensionare si analizati-va vechimea in serviciu.

VI.Fata de mai multe intrebari cu tenta alarmista puse pe blog, referitoare la posibila incadrare diferentiata a unor pensii anticipate, propun acelor colegi tematori ca, in afara de prevederile enuntate mai sus, sa ia in calcul si prevederile legii 19/2000 art.49:

“Art. 49. - (3) Cuantumul pensiei anticipate se stabileşte în aceleaşi condiţii cu cel al pensiei pentru limită de vârstă.

(4) La data îndeplinirii condiţiilor pentru a beneficia de pensie pentru limită de vârstă, în

conformitate cu prevederile art. 42, pensia anticipată devine pensie pentru limită de vârstă şi se recalculează prin adăugarea perioadelor asimilate şi a eventualelor stagii de cotizare realizate în perioada de anticipare, trecerea la pensia pentru limită de vârstă făcându-se la cerere.".”

VII.INTREBARI:

1.Potrivit Legii 119/2010 art.9 alin.(2)

Art. 9 Constituie stagiu de cotizare in sistemul public de pensii: b) vechimea in serviciu recunoscuta pentru stabilirea pensiilor, in cazul persoanelor prevazute la art. 1 lit. a) si b), pana la intrarea in vigoare a prezentei legi.

Coroborate cu prevederile legii 19/2000

Art. 37. - (1) În sistemul public stagiul de cotizare se constituie din însumarea perioadelor pentru care s-a datorat contribuţia la bugetul asigurărilor sociale de stat de către angajator şi asigurat

Art. 38. - (1) În sistemul public se asimilează stagiului de cotizare şi perioadele necontributive,

denumite în continuare perioade asimilate, în care asiguratul:

b) a urmat cursurile de zi ale învăţământului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, cu condiţia absolvirii acestora;

c) a satisfăcut serviciul militar ca militar în termen sau militar cu termen redus, pe durata legal stabilită, a fost concentrat, mobilizat sau în prizonierat.

(4) Perioadele asimilate prevăzute la alin. (1) se valorifică pentru obţinerea prestaţiilor de asigurări

sociale prevăzute de prezenta lege.”

In cazul nostru al militarilor, vechimea in serviciu recunoscuta pentru stabilirea pensiilor, potrivit legislatiei de la data iesirii la pensie (deci “pana la intrarea in vigoare a prezentei legi.”) includea si anii petrecuti in scolile militare de ofiteri sau subofiteri, academia militara tehnica, plus perioada in care s-a efectuat stagiul militar de catre cei care l-au efectuat inainte de intrarea la scolile militare.

Si atunci, cum se va calcula punctajul mediu lunar pentru aceste perioade?

Prin raportarea soldelor primite in acele perioade ca elevi la salariul mediu pe economie?

Pai, soldele noastre de elevi se situau undeva in jurul a 50-75 de lei ceausisti, excluzandu-i pe elevii proveniti din randurile “clasei muncitoare” care aveau solde de 600 lei ceausisti.

Inseamna ca pentru cei 2-3-4 ani de scoala militara/academie militara vor rezulta niste punctaje medii lunare “nesimtite” de-a dreptul!!!!

Daca, in acest caz, vor aplica prevederile legii 19/2000 art.78 alin.(5):

“Pentru perioadele asimilate, la determinarea punctajului anual al asiguratului se utilizează:

b) 25% din salariul mediu brut lunar pe economie din perioadele respective, [...]”

ar mai rezulta ceva, adica excact cam cat ti-ar fi de ajuns ca sa faci baloane de sapun....

2. Potrivit Legii 19/2000 “Art. 41. - (1) Pensia pentru limită de vârstă se acordă asiguraţilor care îndeplinesc, cumulativ, la data pensionării, condiţiile privind vârsta standard de pensionare şi stagiul minim de cotizare realizat în sistemul public

Art. 49. -(4) La data îndeplinirii condiţiilor pentru a beneficia de pensie pentru limită de vârstă, în conformitate cu prevederile art. 42, pensia anticipată devine pensie pentru limită de vârstă şi se recalculează prin adăugarea perioadelor asimilate şi a eventualelor stagii de cotizare realizate în perioada de anticipare, trecerea la pensia pentru limită de vârstă făcându-se la cerere.".”

Deci, militarul trebuie sa indeplineasa, cumulativ, doua conditii:

-conditia varstei standard de pensionare;

-conditia stagiului minim de cotizare.

Pentru pensionarii militari ale caror pensii militare devin pensii pentru limita de varsta, recalcularea pensiei are in vedere indeplinirea conditiilor de acordare prevazute de Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare

Atunci care este varsta standard de pensionare a militarului, prevazuta de noua lege (nu cea din legile speciale care nu se mai pot aplica)?

Daca se ia in calcul “vechimea in serviciu recunoscuta pentru stabilirea pensiilor, [...] pana la intrarea in vigoare a prezentei legi”, inseamna ca trebuie sa se ia in calcul si anii lucrati in sectoarele civile, atat inainte de a deveni militari (oricum aceasta era luata in calcul cand MapN emitea deciziile de pensionare) cat si perioadele lucrate de militari dupa iesirea intempestiva la pensie in baza OG7/1998, pana la data promulgarii legii 119/2010.

In aceasta situatie, toti militarii pensionari ale caror pensii militare devin “pensii pentru limita de varsta” in intelesul legii 19/2000, pot cere recalcularea pensiilor prin adaugarea stagiilor de cotizare realizate dupa data iesirii la pensie din armata.

La implinirea carei varste “standard” vor putea cere aceasta recalculare?

Cum se va face aceasta adaugire?

Daca pensia de care beneficia pana acum militarul devine “pensie pentru limita de varsta”, asa cum prevede legea 119/2010 la art.1 lit.a), art.2 alin.(1) si art.3 alin.(2), se pune intrebarea “care este varsta standard de pensionare” a militarului dupa implinirea careia acesta poate cere recalcularea?

In acest caz, in lumina articolelor enumerate, nu este corect ca militarul pensionat sa ceara recalcularea la implinirea varstei de 65 de ani...

Daca avem in vedere prevederile legii 19/2000 : “Art. 78 (8) Asiguraţii care, după îndeplinirea condiţiilor de pensionare pentru limită de vârstă, reglementate de prezenta lege, contribuie o anumită perioadă la sistemul public, regăsindu-se în una dintre situaţiile prevăzute la art. 5, beneficiază de majorarea punctajului realizat în această perioadă cu 0,3% pentru fiecare lună, respectiv cu 3,6% pentru fiecare an suplimentar”,

rezulta ca toti militarii pensionati care au lucrat “după îndeplinirea condiţiilor de pensionare pentru limită de vârstă” ar putea cere recalcularea pensiei, solicitand si majorarea punctajului realizat cu 0,3%.

Din nou intervine intrebarea:

Care este varsta standard de pensionare pentru militar, daca pensia acestuia se recalculeaza considerandu-se indeplinite conditiile de acordare prevazute de Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, potrivit legii 119/2010 art.3 alin.(2)?

3. Potrivit Legii 19/2000: Art. 165. - (1) Asiguraţii care au contribuit la Fondul pentru pensia suplimentară cu 2%, 3%, respectiv 5%, beneficiază de o creştere a punctajului, determinat prin aplicarea următoarelor procente la punctajele anuale realizate în aceste perioade, astfel:

a) 16% pentru perioada 1 ianuarie 1967-1 ianuarie 1973;

b) 13% pentru perioada 1 ianuarie 1973-1 ianuarie 1978;

c) 14% pentru perioada 1 ianuarie 1978-1 iulie 1986;

d) 21% pentru perioada 1 iulie 1986-1 noiembrie 1990;

e) 15% pentru perioada 1 noiembrie 1990-1 aprilie 1991;

f) 14% pentru perioada 1 aprilie 1991-1 aprilie 1992;

g) 13% pentru perioada 1 aprilie 1992-1 ianuarie 1999;

h) 22% pentru perioada 1 ianuarie 1999-1 februarie 1999;

i) 17% pentru perioada de după 1 februarie 1999.

INTREBARE:

MILITARII AU CONTRIBUIT la Fondul pentru pensia suplimentara cu 5% lunar (va rog sa va uitati in deciziile de pensionare si sa vederi cati ani aveti trecuti in aceste decizii emise de MapN drept ani de contributii la fond).

REZULTA CA METODOLOGIA DE CALCUL VA TREBUI SA IA IN CALCUL SI

ACEASTA PREVEDERE SI SA ADAUGE PROCENTELE RESPECTIVE?

DACA NU, TREBUIE ACTIONAT IN INSTANTA.

concluzie: deciziile de pensionare pe care le avem sunt mana cereasca in aceasta situatie de restriste.

miercuri, 29 septembrie 2010

„DACĂ NU ÎŢI HRĂNEŞTI ARMATA PROPRIE, O VEI HRĂNI PE A ALTUIA”

..... "Întrebare: „Care este situaţia reală, actuală, în cadrul armatei?”

Răspuns: „Trupele de rachete nu şi-au început încă activitatea, iar aviaţia există doar din punct de vedere teoretic. Neavând combustibil, aviatorii zboară din ce în ce mai mult, dar numai în vise. Trupele de uscat nu sunt preocupate de pregătirea de luptă, dar execută serviciile de gardă. Intâlnim, aşadar, o situaţie jalnică în armată.(…) Potrivit datelor puse la dispoziţie de Statul Major al Trupelor de Uscat, în următorii ani, 70-80% din tehnica de luptă antitanc se va degrada din punct de vedere tehnic şi moral.(…) Peste 1/3 din parcul de elicoptere va fi inutilizabil. (…) numărul navelor uzate înainte de vreme şi al celor demodate depăşeşte 70%.”

……………………………….

Mai multe in

http://teopal.com/?p=462

IMAGINI VIDEO DE LA PROTESTUL NOSTRU DIN 28 SEPTEMBRIE 2010

Al treilea calup de imagini de sus in jos , incepand de la minutul 1,25

Javră ordinară!

În nota de golan deja atât de cunoscută, care îţi evidenţia şi mai mult spurcăciunea şi duplicitatea firii tale scârnave, ţi-ai lipit, mai zilele trecute, plin de o gravitate cu sens unic, mutra de sticla televizoarelor, spre a ne ţine (încă) o lecţie despre preţuirea pe care tu, împreunare a tuturor josniciilor posibile, o acorzi, simbolurilor statului, simbolurilor naţionale. Un stat din care, netrebnicule, ai făcut moşia poftelor tale blonde şi a viziunilor tale demente, un stat pe care, mai ai puţin, şi îl împarţi întru totul lichelelor care te slugăresc adorându-ţi licuriciul. M-a cuprins o vomă epidemică pe care am ţinut-o sub control doar pentru că nu te aveam pe-aproape să ţi-o ofer deplin pe mutra-ţi behăindă şi bolnavă. Ai vrut să ne arăţi, Javră ordinară, cât de mult te-au afectat cele câteva caschete pe care, împinşi de dispreţ şi disperare, poliţiştii le-au aruncat spre buncărul în care se clocesc ordinele disoluţiei noastre sociale, tragedia pulverizării noastre sufleteşti, ura fiecăruia dintre noi faţă de toţi ceilalţi..., pentru că tu, nemernicule, din asta trăieşti, din ura pe care o cultivi între cei pe care trebuie să îi ţii în armonie şi împăciuire. A fost puţin, scursură ordinară... Meritai să ţi le înfunde, rând pe rând, pe beregata behăitului cu care ne terorizezi, până când doar pe urechi ai mai fi putut respira. Tu ne vorbeşti despre simboluri naţionale, bestie?

* Tu, care nu ai lăsat mişcării nicio fibră de muşchi dintr-ai feţei, când mimul retardat de la Palatul Victoria a tocat, precum o moară stricată, onoarea, demnitatea şi prestigiul Armatei României, făcându-ne mai des decât se ştergea la gură, nesimţiţi?

* Tu, care ai aruncat cu stele de general în stânga şi-n dreapta, de parcă ar fi fost dude pentru porcii ţinuţi în laboratoarele morţii prin inaniţie, ridicând în ajungeri militare rare mafioţi consacraţi, borfaşi ordinari, lichele şi infractori despre care doar tu, Javră ordinară, ştiai asta?

* Tu, care, întreţinând, prin respiraţie gură la gură, un impostor la conducerea Statului Major General, mă rog, cel dintâi amiral de Bărăgan, ai terminat istoric Armata Română, ai debusolat-o până în cea din urmă fărâmă a puterii ei de a exista?

* Tu, care, fără să clipeşti, ai declarat elitei militare naţionale că militarii trebuie să aibă pensii ocupaţionale, cum de altfel este în toată lumea, minţind ca un borfaş ordinar?

* Tu, care, dominat maladiv de obsesia culorii mov, ai schimbat rânduiala Stemei României, plasând-o în spectrul violet al minţii tale bolnave?

* Tu, care, de Ziua noastră Naţională, precum ultimul dintre golani şi primul dintre derbedei, ai ignorat făţiş pe foştii şefi ai statului român, oameni pe care azi, văzându-te şi aflându-te, îi preţuim mai mult decât am făcut-o atunci când ne erau preşedinţi?

Tu vorbeşti, nesimţitule, despre simboluri naţionale? Tu, care le calci, zi de zi, în picioare şi le terfeleşti în mocirla în care ne împingi fără măcar să clipeşti a luare aminte? Să îţi mai spun ceva, Javră ordinară... Deşi nu ar fi trebuit să calci în treburile demnităţii de şef de stat neştiind asta, află, jigodie sinistră, că toţi cetăţenii statului pe care îl conduci, toţi cetăţenii pe care îi umileşti până la degradare, precum într-un neîngrădit lagăr de exterminare, sunt simboluri ale statului, sunt simboluri naţionale, sunt bunuri naţionale... Toţi, mai puţin tu, Javră ordinară!

Medicul, omul prin care Dumnezeu ne drege sănătatea, pe care l-ai umilit metodic, aducându-l în pragul disperării, este simbol şi bun naţional, Javră ordinară!

Dascălul, netrebnicule, care ne îndreaptă neîncetat paşii şi mintea pe drumul de fiecare clipă al cunoaşterii, aprinzându-ne lumina primelor aflări, de care îţi baţi joc fără urmă de bun simţ, este simbol şi bun naţional, Javră ordinară!

Artistul care ne slujeşte spiritul şi ne astâmpără setea de frumos, scriitorul care îşi lasă viaţa în operele trăiniciei şi rămânerii noastre, pe care i-ai umilit netrebnic, sunt simboluri şi bunuri naţionale, Javră ordinară!

Inginerul, economistul, întreprinzătorul, în mintea şi în puterea cărora sunt răspunsurile la înnegurarea pe care ne-ai produs-o, sunt simboluri şi bunuri naţionale, Javră ordinară!

Juristul, behăitule, pe care îl supui unor constrângeri înspăimântătoare, la care încă ne mai ducem cu speranţa dreptăţii, este simbol şi bun naţional, Javră ordinară!

Muncitorul, rămas în grija unor sindicate care nu mai sunt demult ale sale, este simbol şi bun naţional, Javră ordinară!

Ziaristul – el ne mai ştie durerile, păsurile, suferinţele, nedreptăţile pe care le îndurăm în tăcere, el ne mai hrăneşte speranţe de bine, este simbol şi bun naţional, Javră ordinară!

Ţăranul, pe care aproape că l-am pierdut istoric, este simbol şi bun naţional, Javră ordinară!

Preotul care a obosit peste măsură tot amăgindu-ne răbdarea, este simbol şi bun naţional, Javră ordinară!

Soldatul care îşi pune viaţa legământ de-i va fi rău Ţării şi pe care, din când în când, îl aducem acasă înveşmântat în plumb, este simbol şi bun naţional, Javră ordinară!

Oropsitul fără de orizont al acestor timpuri urgisite peste măsură, care îşi amăgeşte abia respirând trecerea dintr-o zi într-alta, este simbol şi bun naţional, Javră ordinară!

Bătrânul de la colţ de stradă, căruia îi lipsesc curajul şi puterea să întindă mâna spre-a cere, este simbol şi bun naţional, Javră ordinară!

Prăpăditul pe care, sufocaţi de nevoi şi lipsă de bani, nu avem puterea să îl ducem spre groapă, este şi el simbol şi bun naţional, Javră ordinară!

Muritorul de foame, de care noi, într-un de neiertat păcat al înstrăinării, am cam uitat, este simbol şi bun naţional, Javră ordinară!

Românii, de orice sânge-ar fi, de care tu, canalie dementă, îţi baţi joc mai mult decât respiri, sunt, toţi, simboluri şi bunuri naţionale, Javră ordinară!

Nu vreau să-ţi putrezească oasele prin puşcărie. Rămâi printre noi să te pot scuipa, tot restul vieţii. Mă mulţumesc cu atât, Javră ordinară!

Noi !

Pt. conformitate

Costinel Petrache, Bucureşti, 28 septembrie 2010

O VESTE BUNA DE LA CLUJ

Mesaj primit de la colegul nostru VASILE BLIDAR
"Va informez ca la Curtea de Apel Cluj (av. Viorel Epure, colegul nostru, jurist militar), in dosarul 1371/33/2010, in data de 28.09.2010, prin Hot. nr. 338/28.09.2010, S-A PRONUNTAT SUSPENDAREA H.G. 735/2010. "
Rog specialistii sa se informeze si sa dea mai multe relatii .Multumesc!
Datorita bunavointei colegului nostru FLORENTIN UDREA iata si sentinta

PROVOCĂRI

Pe timpul desfasurarii marsului de ieri , am avut “onoarea “ sa avem in mijlocul blocului SCMD si doi reprezentanti activi de la SPP trimisi vezi DOAMNE ,incognito , de SANDU de la MARAMURES(stie mnealui la cine ma refer).”Baietii “au fost trimisi sa ne ia pulsul.Numai ca specialistii nostri cu tample ninse datorita trecerii anilor i-au recunoscut. De comun acord ,conducerea SINDICATULUI participant la mars, a hotarat sa fie lasati liberi in mijlocul nostru.Il avertizam pe Sandu B./maramureseanul ca daca mai incearca asemenea “manevre”,exista riscul ca iscoadele sa fie incercuite de 10 bunici de marimea mea si facem ce faceam in liceul militar .Stiti dumneavoastra ce se intampla cand “ti se lua vederea”.S-au nu le facem nimic! Pana vine presa pe care o vom chema tot noi , nu le facem nimic ,dar, cadem asa peste ei .Nu va jucati cu noi!

O alta actiune provocatoare a fost filmarea de catre un baietel de la jandarmi, a tuturor “ miscarilor si actiunilor” nostre, pe tot parcursul marsului! Tinand cont ca suntem oameni la locul nostru , nu “jucati la intimidare “ daca vreti sa mai aveti camere de filmat la compartimentul care a filmat si cascheta aceea de politist ,veche de 15 ani, fara emblema , cu care ati mintit o tara intreaga! Inca odata va spunem! Nu ne provocati! Luptam pentru drepturile noastre pentru care am muncit cate 30-40 de ani! Luptam impotriva hotilor care vor sa ne bage mana in buzunar ca sa ne fure banii. Luptam pentru ca in 1989, cand unii “strangeau”cate 60.000$ la ANVERS , unii dintre noi mureau sau puteau sa moara.1989 este anul cand BOC statea ascuns dupa vreun fiset la CASA de CULTURA a SINDICATELOR de la CLUJ unde avea el un birou(sau poate era cu vaca la tac-su la MAGAU RACHITELE ) iar colegul meu PUIU MIHAILOVICI ,Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca, murea impuscat pe timp de intuneric , cu trei cartuse , toate in acelasi glob ocular! Nu mai vorbesc de ceilalt 14 morti sau de cei 30 de raniti din unitatea unde am lucrat.De aceea nu veti reusi nici sa ne furati hotilor si nici sa ne bagati pumnul in gura!Ai auzit oprea?Ai auzit BASESCULE? Ai auzit boc, udrea , ridzi, videanu ,berceanu, badalan, dobre,anastase,igas,si ceilalti hoti care ati votat sa ni se taie pensiile.?Ati facut greseala vietii voastre ca ati indraznit sa va luati de ARMATA! Da videanule, o sa-mi taie mie pensia cand o sa te muti tu din cei 5000 de metri de vila construita(nu am spus spatiu construit ci vila) la confort doi si o sa o iei in bloc cu tine si pe eba aia mica a lui BASESCU ..

. Sandule nu-i frumos ce faci! Dumnealui va pleca cat de curand! Si maine poimaine iesi la pensie .Ca daca nu iesi, te sfasie stii tu cine! Stim si noi! Si-i pacat de stelele tale !

.

Costel GĂLĂŢEANU

SCRISOAREA UNUI CAMARAD DE LA TARGU JIU

Camarazi,
ieri dupa amiaza, am avut onoarea sa particip la infiintarea filialei nr 1 a SCMD in Tg. Jiu, alaturi de peste 40 de rezervisti. Domnul Dogaru a fost extraordinar din toate punctele de vedere si cu toata sinceritatea trebuie sa va spun ca am fost mandru ca avem asemenea colegi extraordinari printre noi. Daca unii au privit cu scepticism aceasta initiativa la inceput, spre final 95% din participanti au semnat cererea de intrare in sindicat. Am simtit o emotie extraordinara cand am vazut ca la activitate a participat unul dintre colegii nostri, actualmente nevazator, care a venit insotit de un prieten si in acelasi timp mi-a lasat un gust amar, neparticiparea a sute de rezervisti din Asociatia Cadrelor Militare in Rezerva din localitate.
Analizand pericolele iminente la adresa noastra, sunt convins ca in momentul in care cuponul lor de pensie va veni cu 60% redus, va exista o regrupare rapida a tuturor rezervistilor in favoarea sindicatului. Este doar o chestiune de timp.
Nu incerc sa fac propaganda sindicatului, DESI ATI PUTEA SA MA ACUZATI CA DE IERI AM DEVENIT MEMBRU SI UMBLU CU CUVINTE MARI, ci cererea mea s-a bazat pe fapte, nu pe vorbe, pe toate actiunile intreprinse de acesta si de cele care urmeaza. Cinste acestor colegi care au avut curajul sa-l infiinteze, cinste acestor oameni car au depus eforturi extraordinare pentru a construi un "mijloc" de lupta impotriva agresiunii actualei puteri.
Un lucru este cert.... daca nu ne unim cu totii suntem pierduti. De unul singur nu exista sanse de izbanda.
Ma felicit personal ca am lua aceasta decizie.
Sa aveti o zi buna!!!

VRETI SA FITI LA CURENT CU DEMERSURILE PE LINIE JURIDICA ALE SINDICATULUI NOSTRU ??? ACCESATI PAGINA JURIDICA!!!!

Buna seara dragi camarazi,
Am constatat ca nu toti dintre noi stiu ca FILIALA noastra are si ea pagina ei Web, foarte bine definita pe INTERNET.
De aceea va "ocup" timpul dumneavoastra pretios cu cateva"consemnari":

Pe manseta din dreapta a pagiunii filialei noastre puteti gasi alte informatii utile:

  • Componenta Biroului Operativ al Filialei noastre, cu adrese de email si numere de telefon (N-ar fi rau daca vi le-ati memora in telefoanele proprii);
  • Adresa sediului nostru (temporar) si a programului Biroului Operativ;
  • Arhiva blog unde gasiti toate articolele la care au trudit colegii nostri pentru informarea cat mai completa a dumneavoastra.

NOTA: La pagina de uz intern au acces numai componentii Biroului Operativ.

Vice-presedinte al SCMD - Filiala Sector 6,

Costel GĂLĂŢEANU