vineri, 19 noiembrie 2010

SCRISOARE DESCHISA ADRESATA MINISTRULUI GABRIEL OPREA DE COLONELUL MARIAN TUDOR

Catre

MINISTRUL APĂRĂRII NAŢIONALE

- domnul Gabriel OPREA -

Stimate domnule ministru,

Am incercat de nenumarate ori sa va transmit apeluri personale la ratiune si actiune pentru respectarea drepturilor pensionarilor militari, drepturi castigate prin eforturi (de multe ori supraomenesti) dar si prin prevederi legale.

Constat, cu amaraciune, ca apelurile mele au fost transmise in neant, catre cineva care aplica principiul mafiot - CINE E ORB , SURD SI TACE TRAIESTE O MIE DE ANI IN PACE -

Totusi, in al doisprezecelea ceas, va solicit sa va aplecati (din inaltimea functiei pe care efemer o ocupati) asupra doleantelor unor oameni pe care va permiteti sa ii numiti "fosti colegi" (v-ati intrebat vreodata daca si acestia va considera fostul lor coleg ?), doleante pe care le interpretati, in stilul dvs. caracteristic ca fiind in totala contradictie cu “lupta” pe care o duceti pentru binele tuturor militarilor.

Doleantele unora dintre noi v-au fost transmise in data de 25.10.2010 sub titlul "PUNCTUL NOSTRU DE VEDERE - SOLUTIILE SCMD PENTRU REVENIRE LA STATUL DE DREPT, LA DEMOCRATIE CONSTITUTIONALA IN ROMANIA''.

Nu doresc sa va reamintesc cele 14 "reparatii" solicitate prin acest document in speranta ca macar unul din numerosii dumneavoastra consilieri sau macar DIRP si-au aruncat privirile "specializate" asupra acestor solicitari si v-au intocmit, spre analiza si decizie, replica la acest PUNCT DE VEDERE .

Totodata, doresc sa fac apel la cei care va consiliaza astfel incat atunci cand intervin telefonic pe timpul diferitelor emisiuni televizate, sa demonstreze un minim de decenta in aprecierile facute asupra actiunilor pensionarilor militari si sa nu va puna in postura nedorita, de a deveni MINCINOS atunci cand le reproduceti "minunatele" materiale pe care vi le prezinta cu diferite ocazii si in special cele cu referire directa la SCMD.

Deasemenea, doresc sa va solicit sa aveti bunavointa sa ordonati "super serviciilor in ale informatiilor" din subordinea dvs. sa se ocupe mai mult de sarcinile specifice care deriva din statutul de tara membra NATO si mai putin de ascultarea si urmarirea unor membri ai SCMD, nu de alta, dar se fac de ras fata de cei care i-au invatat meserie.

In aceasta idee va solicit sa retineti ca membrii SCMD actioneaza pentru a le fi respectate drepturile castigate prin lege si munca si nu pentru a inlatura o conducere care cu fiecare zi se inlatura singura. Noi nu ne luptam pentru a castiga privilegii, asa cum fac subordonatii dv. carora le-ati dat grade pe banda rulanta, ne luptam pentru a fi respectati, pentru a beneficia de linistea castigata prin munca depusa in conditii pe care dvs. din farmecul valurilor marii nu aveati de unde sa le cunoasteti.

Stimate domnule ministru,

Sloganul " de ce va e frica nu scapati " va vine ca o manusa si dvs. si celor care va conduc.

Nu o sa scapati de rusinea ca ati transformat Armata Romaniei in ceva ce in istorie nu are termen de comparatie.

Nu o sa scapati de rusinea de a ramane in istorie ca singurul ministru care a distrus si ultimul dram de incredere al populatiei intr-o Armata care, practic, nu mai exista decat la capitolul reprezentare (daca doriti argumente nu cred ca ajung cateva pagini).

Nu o sa reusiti sa scapati de rusinea de a fi considerat ca singurul ministru care a reusit performanta de a "roti" piramida sistemului apararii in domeniul personalului cu 180 de grade (aveti perspectiva geometrica a piramidei intoarse ?)

Domnule ministru,

Chiar daca exprimarea nu subliniaza clar si direct dorinta mea de a va comunica starea sufleteasca pe care mi-o induceti cu fiecare aparitie TV, nu pot sa ma abtin sa va transmit ca indiferent ca ordonati oamenilor care mi-au fost colegi de serviciu sa se fereasca de mine (din motive din care numai o minte bolnava se poate inspira) ma obligati sa va doresc sa puteti ajunge sa comandati un pluton (indiferent de arma) pentru a putea intelege ce inseamna OMUL, ce inseamna COLECTIVUL ce inseamna sa ii intelegi pe oameni iar acestia sa te respecte si sa se mandreasca ca au un asemenea conducator/sef.

Stimate domnule ministru,

Este dificil sa revin asupra celor scrise pentru ca atitudinea dvs. ma obliga sa nu revin.

Totusi, fiecare dintre noi mai are si drepturi nu numai obligatii. Sper ca dupa vizita in China, una dintre metodele medicale ale acestui respectat popor, sa va induca si putinul respect pe care il merita pensionarii militari, membri SCMD, si nu numai.

Totodata, doresc sa va indreptati “gandirea creatoare”si forta de munca spre solutionarea adevaratelor probleme ale Armatei Romaniei, spre militarii care muncesc pe nimic 24 de ore din 24 si mai putin spre " nesimtitii " pensionari care incearca, cu onoare si demnitate, sa-si pastreze drepturile constitutionale si sa-si traiasca linistiti si respectati ultimii ani de viata.

Atunci cand veti intelege ce inseamna respectul fata de aproape, veti intelege de ce la penibilul eveniment de acordare a uneia din cele mai inalte distinctii ale Armatei Romaniei presedintelui Basescu, participantii la acel eveniment au uitat

(chiar daca se facuse antrenament) sa raspunda regulamentar felicitarilor" Comandantului Suprem ".

Nu in ultima instanta, doresc sa pot avea impreuna cu dumneavoastra un dialog cinstit si direct despre problemele ambelor parti.

Cu speranta ca macar unul din consilierii dumneavoastra. va vor sublinia un paragraf din aceasta scrisoare, va doresc sa aveti parte de ceea ce va vor ura cu prilejul Sarbatorilor de iarna, subordonatii dumneavoastra.

PRESEDINTELE SCMD FILIALA SECTOR 6

Col.(r) Marian TUDOR

COMUNICAT AL BIROULUI OPERATIV AL SCMD FILIALA SECTOR 6/19.11.2010

COMUNICAT AL BIROULUI OPERATIV AL SCMD FILIALA SECTOR 6/19.11.2010

Avand in vedere dezinformarile, atacurile la persoana, precum si alte actiuni care urmaresc destabilizarea si decredibilizarea SCMD, va facem cunoscut ca Filiala noastra actioneaza unitar si perseverent pentru respectarea Statutului SCMD si a Hotararilor adoptate la nivel central si teritorial.

In acest sens va informam:

- cu toate ca MApN, prin adresa nr.DLJ 4617/21.10.2010 confirma respectarea dispozitiilor Hotararii judecatoresti pronuntata de Curtea de Apel Cluj in dosarul nr 1371/33/2010 privind suspendarea tuturor actelor emise de MApN in aplicarea HG 735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislatiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor conform Legii 119 / 2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor avem informatii ca acestea nu se respecta ;

- pensionarii militari sunt invitati TELEFONIC (de ce nu in scris ?) sa semneze cererea de recalculare a pensiei;

- sefa Directiei Financiar Contabile s-a angajat fata de conducerea MApN ca pana la sfarsitul anului va incheia actiunea de recalculare a pensiilor militare.

Fata de cele prezentate va recomandam :

- sa nu dati curs invitatiilor telefonice ci numai acelora scrise intrucat numai acestea pot constitui probe in instanta ;

- puteti notifica in nume personal conducerea MApN , prin scrisoare cu confirmare de primire referitor la actionarea in instanta a institutiei in situatia ca pensia va fi diminuata incepand cu luna ianuarie 2011(model notificare-Anexa-1);

- nu mai dati curs informatiilor neverificate sau care nu provin de la conducerea centrala sau a filialei noastre ;

- incercati sa contribuiti la realizarea unei comunicari permanente, sincere si reciproce intre dumneavoastra si conducerea filialei pentru asigurarea succesului actiunilor comune. In aceasta idee, va rugam sa anuntati si pe colegii nostri care nu au acces la INTERNET;

Ar fi benefica participarea dumneavoastra activa, la toate actiunile Filialei prilej cu care puteti supune atentiei tuturor membrilor de sindicat propunerile si ideile dumneavoastra.

PRESEDINTELE SCMD FILIALA SECTOR 6

Col.(r) Marian TUDOR

Anexa nr.1

-MODEL-

Ministrului Apararii Nationale

-domnului Gabriel OPREA-

Subsemnatul ……………………………… , domiciliat in……………………….....……………………………….......................... CNP …………………., dosar pensie nr………………................................... va informez ca nu sunt de acord cu recalcularea pensiei, dobindite in baza Legii 164/2001. Ca urmare, nu voi semna cererea tip elaborata in baza Ordinului M.Ap. nr. M 101/23.08.2010

Daca Guvernul Romaniei va obliga sa-mi recalculati pensia, aveti libertatea si autoritatea sa dispuneti dumneavoastra, direct, structurilor implicate (D.M.R.U./M.Ap.N. si arhivele militare) eliberarea documentelor necesare.

Avind la dispozitie Memoriul de personal si datele de arhiva, privitoare la veniturile realizate de mine in intreaga cariera, (statele de plata), va atentionez ca nu veti putea face uz de prevederile art.5, aln.(4) din Legea 119/2010 (recalcularea pe baza salariului mediu brut pe economie).

In cazul diminuarii pensiei ce mi se cuvine, potrivit Legii 164/2001, dar si al recalcularii acesteia pe alte baze decit veniturile reale obtinute de-a lungul carierei, imi rezerv dreptul de a va actiona in instanta, atit pe dumneavoastra personal cit si institutia pe care o conduceti.

data…………………………….

Semnatura

joi, 18 noiembrie 2010

CINE IA POZITIE ?

CINE IA POZITIE?????

Un scandal de proportii a izbucnit in Ungaria, dupa ce oficialii romani din aceasta tara au obtinut permisiunea directorului Teatrului National din Budapesta pentru a sarbatori aici 1 Decembrie, Ziua nationala a Romaniei, scrie Hungarianambiance.com. Mai multi politicieni maghiari si figuri publice importante considera "o provocare" gestul romanilor din tara vecina de a aniversa Ziua nationala la Teatrul National din Budapesta, in conditiile in care data de 1 Decembrie coincide cu pierderea, de catre Ungaria, in favoarea Romaniei, a teritoriilor din Transilvania stapanite pana in 1918.....

Imediat dupa aparitia stirii in presa maghiara, istorici si figuri publice marcante din tara vecina au inceput sa vorbeasca despre "o provocare" din partea Romaniei. Ulterior, si politicienii ungari au reactionat. Potrivit acestora, Teatrul National din Budapesta este o institutie publica, iar Guvernul este responsabil pentru functionarea sa.

http://www.hotnews.ro/stiri-diaspora-8046665-scandal-proportii-ungaria-dupa-directorul-teatrului-national-din-budapesta-inchiriat-spatiul-romanilor-pentru-sarbatorirea-zilei-1-decembrie-provocare.htm?cfnl=

NOTA MEA:

Incepe sa se lege nu?..

Herman Van Rompuy – Preşedintele Consiliului European, la Summit-ul G20 de la Seul – Coreea de Sud spune ca

„timpul statului naţiune de tip omogen a luat sfârşit”.

Apoi , George Friedman, director general al STRATFOR: "România are cea mai puţină istorie, ca naţiune. Are experienţa de naţiune independentă o singură dată în istorie, după căderea Imperiului Austro-Ungar. Ungaria a avut o istorie, Polonia a avut o istorie. România a fost încătuşată între marile imperii şi durează mult până îţi stabileşti rădăcinile."

apoi " NATO însă nu mai poate apăra nimic pentru că statele sale membre au propria armată. Aşa că NATO este un loc unde se organizează întâlniri, se dă mâna şi se ia cina. Dar nu este o alianţă funcţională, cum era în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. "

In continuare:" UE este, structural, un loc foarte dificil pentru români. Şi UE nu rezolvă probleme de securitate pe care România le are, pentru că UE nu are o politică de securitate, nu are armată şi nu este decât pur şi simplu un bloc economic."

si incheie:" Polonia, Slovacia, Ungaria, România rămân în pericol aici, aşa cum au fost dintotdeauna(...)".

Avand in vedere cele consemnate mai sus, avem pozitia unor oficiali NATO si UE,(interviurile integrale ale ambilor le avem aici pe site-ul nostru) mai avem si un potential pericol si la noi cine ia pozitie :Presedintele, Primul-ministru , ministrul de externe , presedintii celor doua camere ale PARLAMENTULUI , ministrul apararii ....?

Avem cu ce ne apara?Intrebari sunt ! Raspunsuri?

Costel Galateanu

REZULTAT ACŢIUNE ÎN INSTANŢĂ la cererea A.N.C.M.R.R. de suspendare a H.G. nr. 735/2010.

REZULTAT ACŢIUNE ÎN INSTANŢĂ
16.11.2010
La 16.11.2010, Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunţat în dosarul nr.7274/2/2010, de cerere a A.N.C.M.R.R. de suspendare a H.G. nr. 735/2010.
Minuta înscrisă în Condica de pronunţări a Curţii de Apel Bucureşti, are următorul conţinut :
1.
Respinge excepţiile invocate de Guvernul României ;
2.
Respinge cererea de intervenţie a Ministerului Administraţiei şi Internelor în sprijinul Guvernului ;
3.
Respinge cererea de suspendare a H.G.735/2010 ca rămasă fără obiect.
Referitor la punctul 3, din « minuta » de mai sus, instanţa a stabilit că deja H.G.735/2010 este suspendată printr-o hotărâre luată de către altă Curte de Apel (vezi cazul Cluj), şi , ca urmare, nu a mai existat obiectul pentru care ne-am judecat.
Secretar general A.N.C.M.R.R.
Gl.bg.(r)Radu-Şerban DAN

miercuri, 17 noiembrie 2010

DEPUTAŢII AU ADOPTAT CALENDARUL REEXAMINĂRII LEGII PENSIILOR: VOTUL FINAL, PE 7 DECEMBRIE

DEPUTAŢII AU ADOPTAT CALENDARUL REEXAMINĂRII LEGII PENSIILOR: VOTUL FINAL, PE 7 DECEMBRIE

Legea sistemului unitar de pensii publice ar trebui să intre în sesiunea de vot final a Camerei Deputaţilor în data de 7 decembrie, cu respectarea prevederilor Regulamentului acestui for legislativ. Biroul Permanent al Camerei a stabilit, miercuri, calendarul reexaminării acestei Legi, urmare a solicitării preşedintelui Traian Băsescu. "La capitolul privind procedura de reexaminare, ca urmare a cererii preşedintelui României, apare reexaminarea Legii sistemului unitar de pensii publice. Biroul permanent a stabilit ca termen de depunere a raportului - 23 noiembrie, termen de depunere a amendamentelor - 29 noiembrie, termen de depunere a raportului înlocuitor - 2 decembrie 2010. Astfel, parcursul legii respectă Regulamentul Camerei şi cred că în şedinţa de vot final din 7 decembrie ar trebui să fie supusă la vot această lege", a declarat secretarul Camerei, Dumitru Pardău. Crerea de reexaminare a Legii pensiilor, transmisă Parlamentului de către preşedintele Traian Băsescu, a fost respinsă de Senat, în urmă cu o săptămână. Şeful statului cerea stabilirea vârstei de pensionare la 63 de ani la femei, şi nu la 65 de ani. Camera Deputaţilor este forul decizional. Le şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor de miercuri au participat doar s-a întrunit reprezentanţii PDL, UDMR şi ai independenţilor, după ce, marţi, s-a adoptat modificarea Regulamentului prin care s-a eliminat obligativitatea cvorumului.

http://www.antena3.ro/politica/deputatii-au-adoptat-calendarul-reexaminarii-legii-pensiilor-votul-final-pe-7-decembrie-113374.html

VIITORULUI ŞEF AL STATULUI MAJOR GENERAL

Scrisoare deschisă

Viitorului şef al Statului Major General,

Domnule general,

Vă scriu cu sentimentul temător al decenţei, dar, deopotrivă, şi copleşitor al responsabilităţii faţă de instituţia căreia îi datorez, ca om, totul, responsabilitate care, asemenea celor mai mulţi dintre noi, ai nimănui acum, n-a încetat să existe odată cu trecerea mea în corpul cadrelor de rezervă. Ba, dimpotrivă, există altfel – liberă de orice constrângere, lucidă, nepartinică, altruistă, critică, întotdeauna asumată...

Peste puţin timp (mult a fost, iată, oleacă a mai rămas!), dacă, cine ştie, nu apar imprevizibile circumstanţe anulatoare, mandatul actualului şef al Statului Major General se încheie. Odată cu el şi perioada cea mai tristă, tragică întru totul, a condiţiei militare naţionale, cum fu aceasta consacrată, afirmată şi confirmată în mai bine de un veac şi jumătate de istorie naţională.

Dar, negura mocirloasă a relaţiilor întronate în instituţie, consecinţele absolutismului alienant, prelungit spasmodic în împlinirea antiumană a conducătorului unic, bubele, viciile şi puroiul acestor patru ani şi mai bine, care au caracatiţat organismul militar românesc, metastaziindu-i interdependenţele şi curajul libertăţii instituţionale, dar şi individuale, se vor vedea cu adevărat după risipirea întunericului, când acesta va da brusc ochii cu lumina, când atitudinile vor putea să respire liber, când în Statul Major General, implicit în întreaga Armată, bucuria statornică a profesiei şi a conştiinţei de corp va fi „înghiţită” de normalitate. Ştim bine unde se află, unde a ajuns Armata României, după patru ani de ocârmuire străină oricărei morale a binelui, potenţată şi întreţinută de circumstanţe dintre cele mai murdare, pe care istoria prezentă, cea de mâine cu atât mai mult, le condamnă şi le va condamna cu maximă severitate. Îmi repugnă orice aluzie la „greaua moştenire”, orice atribuire a unei neîmpliniri sau alta „grelei moşteniri”. Acestea îmi par, în ultimă instanţa, măşti străvezii ale neputinţei, incompetenţei, imoralităţii. Chiar aşa stând treburile, domnule general, nimeni nu poate să facă abstracţie de faptul că veniţi la conducerea unei Armate demoralizată până la alienare, batjocorită până la disperare, umilită până dincolo de marginile firii, dezarticulată relaţional, persecutată moral, deposedată cu brutalitate de drepturile, chiar şi de obligaţiile, constituţionale, pulverizată şi distrusă psihic.

Nu ştiu cine trebuie să fie şef al Statului Major General, nu am nici măcar căderea opiniei, plină de gravitate şi asumare istorică, ştiu însă, am susţinut explicit, cine nu trebuie să fie şef al Statului Major General. Mai ştiu, cine se bate şi cine nu se bate pentru această demnitate, cine o râvneşte şi cine nu, cine dă acatiste pe la tot felul de mănăstiri, cabinete şi biserici spre a-l îndupleca pe Cel de Sus să-l mai împingă o treaptă, cine trage tot felul de sfori şi cine nu, spre a ocupa această funcţie, de o responsabilitate imensă, covârşitoare, la care în mod firesc nu s-ar angaja conştiinţele insalubre, spiritele incolore şi competenţele clătinânde, decorative ale rostului militar. Dar, pe-aici pe la noi, este posibil orice. Despre fiecare dintre aceştia, libertatea, cel puţin cea pe care sunt capabil să mi-o asum, îmi îngăduie să am propria mea opinie, propriile mele păreri... Iată de ce, îmi este relativ uşor să mă adresez dumneavoastră, domnule general, care veţi fi rânduit să împliniţi istoric această demnitate naţională.

Domnule general,

adresez dumneavoastră, oricare aţi fi în sala de aşteptare a celei mai înalte demnităţi militare, îngăduindu-mi cu deferenţă să vă supun atenţie neliniştile mele regăsite cognitiv în înţelegerea de azi şi nu numai a condiţiei militare. Iată-le...

1. Reabilitaţi degrabă prestigiul celei mai înalte demnităţi militare a statului, compromis şi mutilat până la descompunere de anonimul dumneavoastră predecesor. Aduceţi în conduita dumneavoastră, drept pildă, oricare din exemplele înaintaşilor dumneavoastră şi ridicaţi-vă, măcar, la înălţimea faptelor lor ştiute de istorie.

2. Luaţi neîncetat în seamă faptul că, fiind unul dintre generalii de prestigiu ai Armatei României, nu sunteţi singurul care merită această demnitate. Sunt, poate, generali mai buni decât dumneavoastră, care, prin merite dovedite şi nu doar proclamate, ar fi fost la fel de îndreptăţiţi să ocupe această funcţie, dar numai „întâmplarea” a făcut să fie altfel.

3. Nu uitaţi de unde aţi plecat, nu uitaţi că ascensiunea dumneavoastră a început din bocancii înnoroiţi ai poligoanelor de instrucţie, dar mai cu seamă nu uitaţi că mâine-poimâine, mai devreme sau mai târziu, respectul de care vă veţi bucura ca fost, este, esenţial şi irevocabil, calificativul ultim acordat personalităţii dumneavoastră.

4. Apropiaţi-vă de cei care au puţin şi se mulţumesc cu atât şi trataţi cu prudenţă pe cei care au mult şi care nu se mai satură. Aceştia vor mereu mai mult, mereu mai mult...

5. Colaboraţi productiv, fără să abandonaţi câtuşi de puţin arhitectura şi esenţa demnităţii militare, cu ministrul care respectă şi iubeşte aplicat Armata şi nu intraţi în cârdăşie cu impostori, ticăloşi, aventurieri şi nemernici ajunşi, prin înţelegeri de tarabă şi trădări de crez şi ideal, în fotoliul ministerial al Apărării.

6. Intăriţi fraternitatea dintre arme, atât de greu încercată în anii din urmă. Trataţi fratern, cu un plus de înţelegere şi apropiere, camarazii din Forţele Navale. Marinarii militari au fost dintotdeauna, sunt şi, nu am nicio îndoială, vor fi oameni minunaţi, camarazi de excepţie, profesionişti desăvârşiţi. Ei nu au absolut nicio vină că un impostor, un nevrednic întru toate, ajuns să conducă Armata României, a dezlănţuit din primul moment o represiune dintre cele mai abjecte împotriva celorlalte arme, cu precădere împotriva liderilor din Forţele Terestre. Da, nu am uitat, şi Forţele Aeriene au fost decapitate!

7. Fiţi neîncetat aproape de talpa tăvălită a Armatei. Fără ei, dumneavoastră, şef al Statului Major General, nu aţi avea niciun sens. Deopotrivă, luaţi în grijă şi ascultare tovarăşii noştri de muncă civili. Ei sunt militarii fără uniformă ai Armatei.

8. Nu vă îndepărtaţi prietenii de-o viaţă, în beneficiul circumstanţial al „prieteniilor” care se vor înmulţi epidemic în jurul dumneavoastră. Adevăratele prietenii se nasc şi se dezvoltă spre a rămâne, în anii frumoşi, simpli şi neîntinaţi ai vieţii, când nimeni nu cere nimic nimănui.

9. Aduceţi-vă în sprijinul imediat, cursiv al rolului dumneavoastră formal, colaboratori pe care-i consideraţi mai buni, mai valoroşi decât dumneavoastră, capabili să vă îndrepte fără nici cea mai mică reţinere erorile, să vă împlinească înţelegerile, să vă optimizeze oportun deciziile, şi nu colaboratori care să-şi snopească traumatizant călcâiele, urlând, cu pieptul încărcat de spume, „Am înţeles!”. Aceştia din urmă vă vor duce spre pierzanie. Nu uitaţi că de subordonaţi slabi se înconjoară doar şefii slabi; şefii puternici îşi doresc subordonaţi puternici. Exemplul oferit de cel mai slab dintre şefii care au condus Statul Major General, trebuie avut neîncetat în seamă.

10. Concentraţi-vă programatic atenţia asupra evoluţiei profesionale şi împlinirii umane a cadrelor tinere – ofiţeri, subofiţeri, militari angajaţi. Ei sunt temeiul de azi al vitalităţii militare şi substanţa ei de mâine. Pe ei, jertfe uitate curând, îi aducem din războaie de departe în sicriele sigilate ale morţii pentru România, pe ei şi nu pe cei care decorează slinos birourile care le justifică existenţa sau cabinetele şefilor care nu prea ştiu de unde vin, dar ştiu pe de rost încotro se îndreaptă.

11. Daţi credit loialităţii, dar celei care respiră prin performanţă, nu prin intense şi neobosite exerciţii de măgulire a sensibilităţilor atrofiate; loialităţii prin cultivarea demnă a subordonării, nu prin devertebralizarea nechinuită a reprezentării; prin autodepăşirea referenţială a limitelor, nu prin acordul cu îngăduinţa tacită a mediocrităţii; prin libertatea deplină a spiritului, nu prin aservirea lui oleaginoasă; prin curajul firesc de a spune ceea ce gândeşti, nu ceea ce convine corzile sensibile ale auzului unidirecţional...

12. Între militari nu sunt decât diferenţe de grad şi rol. Preţuiţi-i şi iubiţi-i pe toţi deopotrivă şi în egală măsură şi nu uitaţi o clipă faptul că cei cu grade mici sunt mai apăsaţi de nevoi, mai singuri în faţa greutăţilor, mai expuşi nedreptăţilor, fie acestea cronice sau conjuncturale. Pe ei ascultaţi-i mai mult, mai atent, mai cu grijă...

13. Recurgeţi neîntârziat la neutralizarea morală a apropiaţilor incolori ai, încă, actualului lider. Ei au fost instrumentele de descurajare, aplatizare şi nonsens ale celui dintâi amiral de uscat al tuturor timpurilor, spirite oleaginoase, lipsite de personalitate, avide de mărire, putere şi bani. Aceştia vă pot fi de folos prin decenţă, reţinere şi trudă concretă, nu doar asumată. Credibilitatea acestora, în rostul ei complex, înrâuritor, este compromisă irecovacabil.

14. Dislocaţi „baronii locali” ai Armatei şi orientaţi-le utilitatea spre îndeletniciri conforme posibilităţilor lor generale şi particulare şi nu cu capacitatea de a se superpune sistemului, spre a-l stoarce de vlagă, demnitate şi onoare. Păstrarea lor vă decredibilizează, prelungind agonia şi teama, certificând metastaza.

15. Îndreptaţi, atât cât este posibil, moral cel puţin, nedreptăţile care au afectat grav oameni şi care au schimbat destine.

16. Reinstauraţi dreptul cursiv al bucuriilor mărunte, inerente oricăror construcţii/aşezări lucrative, şi eradicaţi cu maximă asprime delaţiunea, ipocrizia, impostura şi servilismul. Ele au nenorocit seninul şi încrederea dintre oameni!

17. Prezenţa României în NATO nu înseamnă, din perspectiva imediată a filozofiei euroatlantice, doar trimiterea militarilor români în teatrele de operaţii, ci şi impunerea aplicată a înţelegerilor noastre despre evoluţia fenomenului militar contemporan în dezvoltările conceptuale ale strategiilor nord-atlantice. Cei aproape cinci sute de doctori în ştiinţe militare, dacă nu cumva mai mulţi, trebuie să-şi dovedească meritul acestei ajungeri.

18. Consolidaţi neîncetat unitatea de corp a Oştirii, dezvoltaţi preţuirea jumătăţii active a condiţiei militare pentru cealaltă jumătate, din rezervă, şi puneţi în rost formal instituţia celor care au condus Statul Major General. Rămaşii în viaţă sunt un patrimoniu care nu trebuie lăsat în plata Domnului!

19. Reuniţi sub autoritatea dumneavoastră valorile cursive ale instituţiei militare naţionale, de oriunde ar fi acestea, active sau în rezervă. Centraţi-vă proiectele, edificările şi aşteptările pe valorile dovedite ale instituţiei militare naţionale, sunt asemenea valori, şi nu pe altitudini de carton, gonflate la maxim de conjuncturi derizorii. Preţuirea integrală a valorilor condiţiei militare naţionale este imperativă.

20. Recurgeţi, în regim de primă urgenţă, la angajarea şi asumarea explicită a unui program de încurajare morală a Armatei şi de recredibilizare socială a condiţiei militare naţionale. Ieşirea din această prăpastie, a lipsei de încredere în condiţia militară şi în rostul social al Armatei, este imperativă, întrucât, dincolo de orice detaliu de ordin economic, criza este morală. Şi nu uitaţi, pierderea încrederii sociale este greu reversibilă.

21. Reconstruiţi neutralitatea politică a instituţiei militare, afectată profund, în special în straturile superioare, de imixtiunile oligofrene ale trepăduşilor şi lepădăturilor politice. Sfidaţi făţiş, ferm şi, dacă este cazul, brutal orice încercare de amestec politic în treburile Armatei, oricare ar fi culoarea rujului politic de pe buzele nesătule de neadevăr extrem.

22. Valorificaţi potenţialul de preţuire a instituţiei militare naţionale, încă existent semnificativ şi în forme concrete, din spaţiul social românesc. Altitudini de necontestat ale elitei intelectuale naţionale, care acordă maximă preţuire instituţiei militare, sunt, din păcate, ignorate sau tratate cu o condamnabilă neconsiderare.

De asemenea, domnule general, să nu fiţi încă o botniţă de serviciu aplicată Armatei României, ci cuvântul ei liber, demn, constituţional, astfel încât în respiraţia şi în silabele bine rostuite ale cuvântului dumneavoastră să se regăsească respiraţia şi silabele de gândire, aspiraţii şi aşteptare ale fiecărui militar, ale întregului organism militar naţional. Să nu scape atenţiei dumneavoastră dezobedientizarea politică a ierarhiei militare şi excluderea amestecului politic în treburile cu inalienabil specific militar; „spargerea” entităţilor cu manifestări sectare şi îndepărtarea nucleelor în jurul cărora acestea gravitează; decăpuşarea folosirii banului public şi îndreptarea riguros controlată a acestuia pe drumul maximei eficienţe, în folosul constituţional al Armatei; erodarea îngrijorătoare a autorităţii formale, cu consecinţe nemijlocite în croirea unei stări de fals şi incertitudie a raporturilor dintre şefi şi subordonaţi şi câte-or mai fi...

Domnule general,

Chiar râvnită îndelung, nu acceptaţi această funcţie doar spre a defila copleşit de măreţie şi importanţă în faţa oglinzii din sufragerie; acceptaţi-o doar dacă, în forul dumneavoastră interior, sunteţi dominat de certitudinea că îi puteţi împlini deplin răspunderile. Oricât de mult aţi râvnit-o, de nu sunteţi vrednic de această demnitate, refuzaţi-o. Nu oricine, domnule general, se poate înălţa până la un gest de o asemenea măreţie morală, de o asemenea onoare – să refuze întâia demnitate militară a ţării sale!

Domnule general,

Mi-am îngăduit aceste gânduri care, poate, nu sunt doar ale mele, mistuit de dorinţa de a-i fi oleacă mai bine instituţiei căreia, tot restul zilelor mele, nu am să-i pot oferi îndeajuns de mult, spre a-i arăta recunoştinţa pe care i-o port. De asemenea, mi le-am îngăduit deoarece am câţiva ani peste anii dumneavoastră, cunosc realităţile morale care vă responsabilizează de-acum existenţa şi, nu este lipsit de importanţă, am învăţat câte ceva din propriile mele greşeli.

Iar mie, în încheiere, vă rog să îmi permiteţi să îmi iubesc în continuare instituţia nu mocirlându-mă la picioarele liderilor ei, ci arătându-i pe mai departe, de-or mai fi, bolile cronice, viciile incurabile, bubele puroinde şi nu poticnelile de parcurs.

De vă veţi fi gândit şi dumneavoastră la toate acestea, cu atât mai bine.

Cu consideraţie,

Colonel (r) Costinel Petrache

SOCOTEALA DE ACASA NU PREA SE POTRIVESTE CU CEA DIN PIATA.PAI, IN 2003 PARCA ALTFEL ERA VORBA!

UE si NATO nu asigura Romaniei securitatea la care se gandea cand a vrut sa adere, de aceea Romania trebuie sa isi intareasca suveranitatea, sa​ aiba propria politica, bazata pe urmarirea intereselor nationale, spune fondatorul Stratfor, George Friedman intr-un interviu acordat HotNews.ro. Ultimii 20 de ani au fost un interludiu placut in istorie, de acum romanii trebuie sa-si gandeasca viitorul, dar e mai comod pentru ei sa se pretinda neajutorati si sa le decida altii viitorul.
Ei , acum sa vedem cu ce intarim suveranitatea !

marți, 16 noiembrie 2010

EXCLUSIV:Prima femeie din ţară care a învins statul român în războiul pensiilor speciale este din Bârlad

Silvia Popa, fostă angajată la Judecătoria Bârlad a reuşit să spargă gheaţă în lupta dusă în instanţă de grefieri cu statul român. Bârlădeanca este prima grefieră pensionară din ţară care a primit o pronunţare favorabilă după ce statul i-a mutilat pensia.

Silvia Popa a dat în judecată Casa Judeţeană de Pensii Vaslui (CJP) imediat după ce s-a trezit cu pensia micşorată. La finele lunii trecute, Tribunalul Vaslui s-a pronunţat în cazul ei, dându-i câştig de cauză. Femeia a rămas cu mai puţin de o treime din venit, după ce pensiile speciale au fost recalculate şi, prin decizia judecătorului, statul se obligă să-i returneze diferenţa de bani ce i se cuveneau.

CJP Vaslui va face recurs"Mi-am făcut bine lecţiile şi am prezentat probe temeinice în această cauză. De asemenea, am avut şi un judecător care îşi merită numele de magistrat. A dat dovadă de verticalitate şi a respectat legea", ne-a spus femeia.

Motivul cu care Silvia Popa a reuşit să convingă instanţa vasluiană să-i dea câştig de cauză se leagă de o decizie a Curţii Constituţionale a României din vară. Atunci, magistraţii de la curtea supremă au decis că Legea 119/2010, cea care prevede recalcularea pensiilor, nu abrogă prevederile precedentului act normativ prin care se calculează pensile speciale.

Reprezentanţii CJP admit înfrângerea şi spun că vor apela la căile de atac permise de lege. "Vom face recurs. În tot judeţul mai sunt 50 de foşti grefieri care ne-au acţionat în judecată", ne-a spus Marius Arcăleanu, preşedintele CJP Vaslui. Primul termen al procesului intentat de grupul de grefieri va avea pe 15 noiembrie, la Iaşi.

Grefieri din toată ţară vor să-i urmeze exemplu

Silvia Popa s-a pensionat în urmă cu doi ani, după ce a activat 27 de ani ca grefier la Bârlad. În luna septembrie, după ce i-a fost reclaculată pensia, venitul său a scăzut de la 3.400 de lei la 1.000 de lei pe lună."Mi-am făcut împrumuturi bancare de 2.000 de lei pe lună în baza pensiei mele. Şi vine Boc (n.r. Emil Boc, prim-ministrul României) şi spune că avem pensie nesimţită. E inadmisibil! Majoritatea celor care au fost grefieri ies bolnavi la pensie din cauza volumului imens de muncă", ne-a spus Silvia Popa.

Bârlădeanca susţine că după ce a câştigat procesul, zeci de colegi din ţară au sunat-o să o întrebe cum a procedat.

IONUT BENEA

adevarul.ro vaslui

http://www.adevarul.ro/locale/vaslui/A_invins_statul_roman_in_razboiul_pensiilor_speciale_0_367763559.html

Preşedintele UE:" A LUAT SFARSIT ERA STATELOR NATIUNI, iar ideea conform careia tarile pot rezista singure este „o iluzie” si „o minciuna”

Foto: Statele naţiuni sunt moarte: Herman Van Rompuy – Preşedintele Consiliului European, la Summit-ul G20 de la Seul – Coreea de Sud

Citez din articolul Nation states are dead: EU chief says the belief that countries can stand alone is a ‘lie and an illusion’:

A luat sfârşit era statelor naţiuni, iar ideea conform căreia ţările pot rezista singure este „o iluzie” şi „o minciună”, este de părere Preşedintele UE.

Într-una dintre cele mai deschise proclamări ale scopului unui superstat european, de la apogeul atins de Jacques Delors, Herman Van Rompuy a continuat să denunţe euroscepticismul, catalogându-l drept cea mai mare ameninţare la adresa păcii.

Deputaţii britanici conservatori au condamnat comentariile inflamatorii ale discursului ţinut de dl. Van Rompuy, cu prilejul celei de-a 21 aniversări de la căderea Zidului Berlinului.

Ei au spus că e dovedit faptul că David Cameron (n.trad.: primul ministru britanic) şi-ar lua în braţe o bătălie dacă va evita ca Bruxelles-ul să beneficieze de extra-puteri.

Noaptea trecută, 23 de parlamentari conservatori, inclusiv David Davis – fostul candidat la conducere, s-au răzvrătit în Camera Comunelor din Parlamentul britanic prin faptul că au solicitat organizarea unui referendum dacă Tratatul de la Lisabona va fi amendat (asta chiar dacă miniştrii au spus că schimbările nu afectează Marea Britanie). Iniţiativa lor a fost însă sortită eşecului.

Discursul dlui Van Rompuy în capitala germană a cuprins în faţa auditoriului, faptul că „timpul statului naţiune de tip omogen a luat sfârşit”. El a adăugat că „pericolul” euroscepticismului se răspândeşte dincolo de graniţele unor ţări precum Marea Britanie şi devine o forţă din ce în ce mai puternică pe tot cuprinsul continentului.

„Trebuie să luptăm împreună împotriva pericolului reprezentat de noul euroscepticism”, a declarat el. Nu mai avem de-a face cu monopolul câtorva ţări.

„În fiecare stat membru, sunt oameni care cred că ţara lor poate supravieţui singură în lumea globalizată. Aceasta este mai mult decât o iluzie – este o minciună”.

Belgienii au echivalat euroscepticismul cu o frică ce duce în cele din urmă la război – asta ca un ecou al fostului preşedinte francez Francois Mitterrand căruia îi aparţine faimoasa frază „naţionalismul este război”.

„Cel mai mare inamic al Europei de azi este frica. Frica naşte egoism, egoismul duce la naţionalism, iar naţionalismul generează război”, a spus el. „Naţionalismul de azi este deseori un sentiment ne-pozitiv al mândriei propriei identităţi, fiind cu siguranţă un sentiment negativ de teamă faţă de alţii”.

Într-o puternică apărare a monedei Euro, el a declarat că recesiunea ar fi fost cu mult mai dificilă dacă Franţa îşi păstra moneda naţională (francul francez) iar Germania încă mai avea marca germană.

Folosind din nou imaginea războiului, el a declarat: „Doar imaginaţi-vă marea recesiune din perioada 2008/2009, în contextul în care ar fi fost vechile monede naţionale. Ar fi rezultat turbulenţe ale ratelor de schimb şi sfârşitul pieţei unice. Un război al valutelor se termină întotdeauna cu protecţionismul”.

Iar cu privire la căderea Zidului Berlinului, el a lăudat „oamenii de stat ai anului 1989 – Helmut Kohl, Francois Mitterrand, Jacques Delors”.

Nu a fost însă menţionată deloc Margaret Thatcher, care în calitate de premier britanic la acea vreme a militat împotriva integrării mai strânse.

Noaptea trecută, Nigel Farage – fostul lider al Partidului Independenţei din Marea Britanie a declarat: „Rompy Pumpy (n.trad.: poreclă în derizoriu la adresa Preşedintelui Consiliului European) nu este potrivit pentru a conduce. Acest om este o catastrofă plătită în plus, care vrea să abolească naţiunea noastră. Unica non-naţiune este Belgia – propria sa ţară”.

Deputaţii britanici conservatori au avertizat că astfel de viziuni încep să apară la Bruxelles.

Parlamentarul conservator britanic Douglas Carswell a declarat: „vedem în sfârşit intenţiile adevărate ale euro-craţilor. Dacă asta este ceea ce crede dl. Van Rompuy, ar trebui cel puţin să fie ales de către cineva înainte să spună lucrurile astea”.

Cititi va rog si:

VIDEO: Presedintele UE, HERMAN VAN ROMPUY, este oficial marioneta grupului BILDERBERG si a declarat ca s-a mai facut un pas spre GUVERNUL MONDIAL. Daca nici acum nu va treziti, aproape ca VA MERITATI SOARTA

UNIUNEA EUROPEANA si BABILONUL CEL MARE , mama desfrânatelor şi a urâciunilor pământului

Material preluat de pe

Saccsiv's blog

http://saccsiv.wordpress.com/2010/11/12/presedintele-ue-a-luat-sfarsit-era-statelor-natiuni-iar-ideea-conform-careia-tarile-pot-rezista-singure-este-%E2%80%9Eo-iluzie%E2%80%9D-si-%E2%80%9Eo-minciuna%E2%80%9D/