miercuri, 31 august 2011

„Paşi către crearea de facto a autonomiei teritoriale a secuimii”

„Paşi către crearea de facto a autonomiei teritoriale a secuimii”

Document sub semnătura preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita, UDMR-istul Borboly Csaba, şi purtînd antetul CJ Harghita!

În urmă cu mai bine de 1 an de zile, am observat, pe pagina de Internet a Consiliului Judeţean Harghita (varianta în limba maghiară, bineînţeles) un raport purtînd semnătura preşedintelui CJ Harghita, UDMR-istul Borboly Csaba, şi antetul CJ Harghita, despre starea aşa-zisului „Ţinut Secuiesc”. Am solicitat, la vremea respectivă, CJ Harghita o copie a acestui raport în limba română, avînd în vedere faptul că documentul purta antetul unei instituţii publice, era semnat de preşedintele CJ Harghita şi era afişat chiar pe pagina de Internet a instituţiei. Bineînţeles că cei din conducerea CJ Harghita nu mi-au comunicat nici un fel de document, pentru că o variantă în limba română a acestuia nu exista, motiv pentru care m-am adresat instanţei de judecată. Decizia finală în acest caz a fost pronunţată în data de 21 iulie a.c. de către Curtea de Apel Tîrgu Mureş, care l-a obligat pe preşedintele CJ Harghita să îmi comunice o copie a acestui document, pe care o pun la dispoziţia celor interesaţi. Conform semnatarului acestui document, preşedintele CJ Harghita, documentul are 3 părţi. „În spiritul celor de mai sus, am elaborat prezentul document suport, structurat în 3 părţi. În prima parte descriu paşii prin care putem ajunge la realizarea condiţiilor externe ale autonomiei, adică cum se pot realiza garanţiile legislative ale autonomiei teritoriale ale secuimii. În a doua parte am cuprins acele iniţiative – deja funcţionale sau planificate – care sub semnul colaborării autorităţilor locale din secuime şi în condiţiile legislaţiei actuale ne duc mai aproape la crearea de facto a autonomiei teritoriale a secuimii. În partea a treia,de încheiere a documentului suport, scriu despre relaţiile dintre maghiarimea din secuime şi cea a maghiarilor din ţinuturile de diasporă ale Transilvaniei, prezentînd proiectul strategiei de diasporă al judeţului Harghita”. Cîteva comentarii personale:

- Borboly Csaba confirmă faptul că cele două judeţe cu populaţie majoritară de etnie maghiară/secuiască au deja o autonomie lărgită şi că interesul lor este obţinerea autonomiei de facto, adică recunoscută oficial de Statul Român şi de instituţiile internaţionale;

- Documentul nu vorbeşte nicăieri de problemele identitare ale maghiarimii din aşa-zisul „Ţinut Secuiesc”, pentru că ele nu există. Obiectivul nu este păstrarea identităţii culturale a maghiarilor din Covasna şi Harghita, ci crearea unei „patrii” interne a maghiarilor, a unei mici Ungarii în mijlocul României;

- Dacă la începutul anilor ’90, şi chiar şi o bună perioadă după aceea, UDMR şi organizaţiile civile extremiste maghiare vorbeau de o autonomie culturală menită a proteja minoritatea maghiară în faţa deznaţionalizării, a ieşit, cu timpul, la iveală adevărata intenţie a UDMR, aceea de obţinere a autonomiei teritoriale, a enclavizării pe criterii etnice, a creării cu bună ştiinţă a unui ghetou etnic;

- Nicăieri în tot acest document, care schiţează paşii ce trebuie urmaţi de către UDMR şi celelalte organizaţii extremiste maghiare pentru obţinerea autonomiei teritoriale de facto a maghiarimii din aşa-zisul „Ţinut Secuiesc”, nu apar referiri la românii din cele două judeţe, la situaţia lor actuală sau la viitorul lor. Românii sînt amintiţi doar ca fiind extremişti sau de rea-credinţă dacă nu sînt de acord cu autonomia teritorială a aşa-zisului „Ţinut Secuiesc”;

- Acest document este o mărturie foarte clară a procesului de epurare etnică a zonei Covasna-Harghita, de eliminare a românilor din cele două judeţe, un proces foarte bine pus la punct, instrumentat de către instituţii ale Statului Român şi cu ajutorul logistic şi financiar al Statului Român.

DAN TĂNASĂ, Madrid

http://www.ziarultricolorul.ro/eveniment/pai-ctre-crearea-de-facto-a-autonomiei-teritoriale--a-secuimii.html

Crestere uriasa a datoriei publice intr-o singura luna: 14 miliarde de lei in iunie

de Irina Socaciu

Datoria Romaniei a urcat cu 14 miliarde de lei in luna iunie, pana la valoarea totala de 214 miliarde de lei, potrivit datelor Ministerului de Finante.

Astfel, datoria a ajuns la 39,4% din produsul intern brut (PIB), avand in vedere ca PIB-ul estimat pentru acest an este de 542,04 miliarde de lei.

Avans

Este una dintre cele mai mari cresteri realizate intr-o singura luna. Procentual, avansul a fost de 7%. Aceasta crestere a fost cauzata, in mare parte, de emisiunea de eurobonduri in valoarea de 1,5 miliarde de euro si de unele imprumuturi pe termen scurt.

Astfel, pe langa emisiunea de euronduri, echivalentul a 6,7 miliarde de lei, la cresterea datoriei publice au mai contribuit si emisiunile de obligatiuni de pe piata interna, al caror sold a urcat cu 2 miliarde de lei la 45 miliarde de lei.

In luna anterioara, datoria publica a Romaniei atinsese pentru prima data pragul de 200 de miliarde de lei.

http://www.econtext.ro/economie/macro/crestere-uriasa-a-datoriei-publice-intr-o-singura-luna-14-miliarde-de-lei-in-iunie.html

Un director al gigantului China Mobile a fost condamnat la moarte pentru luare de mită

Li Hua, fostul director general al filialei din Sichuan a China Mobile, cel mai mare operator de telefonie mobilă din lume după numărul de abonaţi, a fost condamnat marţi la pedeasa capitală, pentru luare de mită, informează The New York Times.

Li Hua va beneficia însă de o amânare de doi ani până la punerea în aplicare a pedepsei şi, dacă în această perioadă va da dovadă de bună purtare, sentinţa îi va fi comutată în închisoare pe viaţă.

Fostul director al China Mobile a fost condamnat de către judecătorii Tribunalului Popular din oraşul chinez Panzhihua pentru faptul că a luat peste 2,5 milioane de dolari mită.

Aceeaşi sentinţă a fost primită în urmă cu o lună şi de către directorul adjunct al companiei China Mobile, care a lucrat la compania de telecomunicaţii în perioada 1994 - 2009. Motivul condamnării sale a fost acceptarea unei mite de 1,15 milioane de dolari mită.

Ancheta a scos la iveală faptul că Li Hua a acceptat mită de la companii locale şi că sumele de bani au fost ulterior returnate, dar nu există o evidenţă a firmelor implicate.

Alte şase persoane aflate la conducerea companiei China Mobile sunt anchetate pentru corupţie. Potrivit unei publicaţii chineze, Li Hua a fost reţinut în luna iunie a anului trecut.

Cercetările au început după ce un raport de audit al gigantului chinez a scos la iveală mai multe tranzacţii ilegale ale filialei din Sichuan.

PDL -pregateste un nou sistem electoral

Acum aproximativ o lună vă anunţam că PDL doreşte schimbarea sistemului electoral - VEZI aici -http://www.pesurse.ro/#/2011/8/12/ce-se-mai-pregtete-pe-frontul-legii-electorale/about/. Nu vă gândiţi că vor să facă ceva revoluţionar şi nemaipomenit în ale democraţiei. E doar un şmen pentru ca PDL să obţină maxim din ce se poate la momentul votului.

Ideea e simplă şi dacă la postarea anterioară pe această temă informaţia era pe surse, acum totul e cât se poate se public. Ideea e asta - alegerile vor fi pe sistem uninominal într-un singur tur şi dintr-un colegiu vor fi declaraţi aleşi primii doi. Tare... nu? Chiar dacă USL va lua mai peste tot colegiul de pe primul loc, atunci e la fel de clar că PDL va lua locul II cu brio şi în Parlament va avea aproape atâtea locuri cât USL.

Şmecheria a fost făcută publică de preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase la televiziunea publică - "Da, e vorba de alegerea primilor doi (...) Poate fi şi sistemul ăsta. În momentul ăsta pare să...". Şi apoi s-a oprit. Spusese deja prea multe? Poate, dar a spus suficient. Iată de ce poate premierul Emil Boc a spus la B1TV că "PDL e capabil şi nu USL să atingă un scor de peste 50%".

Dacă le mai şi cuplează parlamentarele cu localele... atunci e clar că PDL e în stare să ia peste 50%

http://www.pesurse.ro/#/2011/8/31/pesursero-a-avut-dreptate---pdl-pregtete-un-nou-si/

Camioanele fabricate la Braşov sunt bune pentru armata americană nu şi pentru cea română

Potrivit directorului companiei braşovene Roman Braşov, Carol Rugacs, fabrica pe care o conduce va încheia, din toamnă, un contract cu armata americană pentru livrarea a circa 360 de autovehicule modificate pentru asalt ori transport trupe.

“În noiembrie semnăm un nou contract cu Pentagonul. Iniţial ar fi trebuit să fie pentru două loturi de câte 230 de autovehicule dar, acum, se pare că şi ei au constrângeri bugetare aşa că, cel mai probabil, vom semna pentru două loturi de câte 180 de maşini”, a declarat Rugacs pentru Money.ro.

Potrivit acestuia autovehiculele “Roman” vor pleca către teatrele de operaţii unde sunt dislocate trupe americane în lume, în special Afganistan şi Irak. Directorul fabiricii braşovene nu a dorit să dea niciun detaliu privind dimensiunea financiară a contractului. A spus, însă, că este posibil să se semneze chiar şi pentru un număr mai mic de autovehicule funcţie de banii pe care sunt dispuşi americanii să-i cheltuie.

Roman Braşov nu este la primul contact cu americanii, în perioada 2004-2009 fabrica fiind susţinută, aproape în totalitate, de contractele de livrări de camioane şi autoşasiuri către Departamentul American al Apărării, aproximativ 600 de autovehicule ale uzinei din Roman intrând, până acum, în dotarea armatei americane.

Armata Română nu a făcut niciun fel de comandă către fabrica braşoveană, cu toate că dotarea cu vehicule de transport a rămas la nivelul anilor 80, lucru care creează probleme grave mai ales trupelor dislocate în teatrele de operaţii.

sursa: Money.ro

http://militar.infomondo.ro/actualitate/camioanele-fabricate-la-brasov-sunt-bune-pentru-armata-americana-nu-si-pentru-cea-romana.html

marți, 30 august 2011

AURUL DE LA CERTEJ APARTINE UNUI GREC DIN CLIENTELA PD-L

Traian Băsescu dezinformează şi manipulează opinia publică atunci când spune că şi Roşia Montană şi alte exploatări de aur din Apuseni aparţin statului român şi că acestea pot spori cantitatea de aur din tezaurul BNR. În interviul de săptămâna trecută, Băsescu s-a referit şi la societatea Deva Gold SA.

Deva Gold SA este deţinută, în proporţie de 80%, de societatea Deva Gold Ltd din Insula Barbados. Aşadar, Traian Basescu ştia foarte bine că societatea cu pricina nu aparţine statului decât în proporţie de 20%. Şi cu atât mai puţin "românlor", cum îi place preşedintelui să spună. Fireşte, cu excepţia unora, bine camuflaţi în spatele acestui offshore din Insula Barbados.

La o zi după discursul lui Traian Băsescu - în care acesta s-a pronunţat fără nicio rezervă în favoarea exploatării aurului de la Roşia Montană de către firma canadiană Roşia Montană Gold Corporation şi ne-a anunţat că statul român va mai exploata două zăcăminte - a apărut şi prima confirmare oficială în acest sens. Ea a fost făcută chiar de secretarul de stat Alexandru Pătruţi, preşedintele Agenţiei de Resurse Minerale. Acesta a vorbit despre zăcământul de la Certej din judeţul Hunedoara, spunând că acolo ar exista peste 50 de tone de aur.

Nimeni nu ştie cu exactitate de ce actualul preşedinte al României a susţinut - mai puţin vizibil până în decembrie 2009, când s-a reales preşedinte, şi acum - extrem de la vedere proiectul Roşia Montană, atât de mult contestat în ţară, dar şi în străinătate. Singura certitudine pe care o avem este că Traian Băsescu şi partidul pe care îl conduce nu fac absolut nimic fără a avea un interes bine determinat. Şi probabil că există o chestiune extrem de importantă care îi interesează pe pedelişti şi pe liderul lor de facto, şi în ceea ce priveşte viitoarea exploatare auriferă de la Certej.

În acest sens, trebuie reaminit că Roşia Montană Gold Corporation, compania care, cu sprijinul lui Traian Băsescu, va exploata zăcământul de la Roşia Montană, este o societate în proporţie de 80 la sută canadiană, listată la Bursa de la Toronto. Listarea pe bursă presupune ca o serie de detalii, în mod obligatoriu, să fie făcute publice. Aşa am putut afla că, din tot ceea ce urmează să se exploateze acolo, doar opt tone de aur vor reveni României. Ei bine, şi Deva Gold SA este construită printr-o schemă asemănătoare. În acelaşi mod şi aici, doar 20% din societate este deţinută de Agenţia de Resurse Minerale. Şi Deva Gold SA este listată tot la Bursa din Toronto. Statul român se va alege tot cu un procent de doar 4% din aurul care urmează să fie extras. De pe acum, însă, chiar înainte ca exploatarea aurului să fi început, afacerea se dovedeşte a fi extraordinar de profitabilă pentru acţionarii majoritari. Asta pentru că pe Bursa de la Toronto, deşi nu a fost extras nici măcar un gram de aur de la Certej, valoarea acţiunilor a crescut, în ultimele două luni, de cinci ori. Iar ca urmare a celor spuse de Băsescu, efectul va fi o creştere şi mai mare a acţiunilor Deva Gold SA. În timp ce, iată, acţiunile grupului Deva Gold listate pe Bursa de la Toronto şi care vizează exploatarea de la Certej, de unde nu a fost extras încă nici măcar un gram de aur, au crescut de cinci ori în ultimele două luni, în timp ce acţiunile firmei mamă, adică ale grupului Aktor de la Atena, s-au prăbuşit dramatic. Conform datelor oficiale de la Atena şi Toronto, capitalizarea societăţii Ellaktor a scăzut de la 700 milioane euro la 170 milioane euro. Adică tot de cinci ori şi tot în două luni.

Cine sunt proprietarii celor 80% din Deva Gold SA? În primul rând este vorba de societatea Deva Gold Ltd din Insula Barbados. La rândul ei, această societate din Barbados este deţinută în proporţie de 80% de European Goldfield Ltd şi, în proporţie de 20%, de către nişte acţionari anonimi. European Goldfield Ltd aparţine grupului Aktor SA din Atena, al cărui proprietar, preşedinte şi director executiv este omul de afaceri grec Dimitrios Koutras. Deva Gold Barbados, prin EUROPEAN GOLDFIELDS, are acţionariat comun cu Gabriel Resources Ltd, acţionarul principal al RMGC. De altfel, EUROPEAN GOLDFIELDS este denumirea pe care societatea Gabriel Resourcest Ltd a purtat-o înainte de a-şi schimba denumirea în Gabriel Resources. Aşadar, toate aceste societăţi care exploatează aurul românesc şi care vin de niciunde sunt controlate de acelaşi grup de interese. Mai mult decât atât, surse din Mininvest Deva au declarat pentru cotidianul.ro că există un contract ferm între Deva Gold SA şi RMGC prin care aceştia din urmă se obligă să le proceseze minereul cu cianura şi celor de la Deva Gold SA, care nu deţin tehnologia necesară procesării minereului cu cianuri. Acesta ar fi şi motivul pentru care Deva Gold SA a trecut oarecum neobservată până acum.

Grupul grecesc Aktor SA - firma mamă a Deva Gold SA - are mai multe societăţi, între care Ellaktor SA, condusă de acelaşi Dimitrios Koutras. Acest grup, în timpul mandatului de ministru al Transporturilor al senatorului PDL Radu Berceanu, a încheiat un contract pentru construcţia tronsonului de autostradă Ploieşti-Braşov. Lucrările nu au mai fost însă începute pentru că, aşa după cum afirmă surse din conducerea Ministerului Transporturilor, fostul ministru Radu Berceanu ar fi cerut un comision exorbitant pentru atribuirea contractului. Cât despre actuala ministresă a Transporturilor, trebuie spus că aceasta nu s-a obosit prea tare să rezilieze contractului grecului cu Ministerul Transporturilor.

Trebuie subliniat faptul că, pentru a ajunge la semnarea unui contract atât de important, este clar că au existat relaţii strânse între grupul Aktor de la Atena - care şi el este listat pe Bursa de la Atena - şi lideri ai PDL. Dacă nu cumva chiar mai sus de conducerea centrală a PDL, adică la şeful suprem al pedeliştilor, Traian Băsescu. Acesta a declarat chiar săptămâna trecută că nu numai că sprijină proiectul mineritului cu cianuri de la Roşia Montană, dar promovează şi proiectul-soră din judeţul Hunedoara, Deva Gold SA.

Şi dacă am explicat cum stă treaba cu minciunile spuse de Traian Băsescu despre aurul din Munţii Apuseni, atunci e cazul să vorbim şi despre dezinformările uriaşe pe care le practică firma RMGC, al cărei agent publicitar a devenit preşedintele României.

De trei-patru zile, directorul general al RMGC, Dragoş Tănase, a invadat toate studiourile emisiunilor importante de la Antena 3 şi Realitatea TV. Una din cele mai mari minciuni spuse de Tănase este cea referitoare la situaţia CNCAF MINVEST DEVA SA. Anume că participaţia de 19,32% a companiei de stat în SC ROŞIA MONTANĂ GOLD CORPORATION SA nu este diluabilă.

Astfel, această societate de stat se află în procedură de administrare specială şi supraveghere financiară, conform Ordinului ministrului Economiei nr. 668/2006, publicat in Monitorul Oficial 864 din 23 octombrie 2006 (M. Of. 864/2006).

Cu toate acestea, deşi este partenerul statului, Gabriel Resources Ltd. prin RMGC a luat cu asediu compania de stat, încă din anii 2005/2006, atunci când în cadrul unei majorări de capital, forţată şi nejustificată, participaţia statului a fost redusă de la 30 la 19,3%. Imediat după acea majorare de capital, Gabriel Resources a împrumutat, în 2009, în baza a două contracte de împrumut venite, culmea, de la Gabriel Resources Ltd. Toronto, şi nu de la GABRIEL RESOURCES JERSEY, societatea care e acţionar principal şi la RMGC, suma totală de 41 miliarde de dolari, invocând faptul că statul român nu are bani să participe la majorarea capitalului social al SC RMGC SA iniţiată de Gabriel Resources în 2009. Mai exact, în timpul ministeriatului pedelistului Adriean Videanu. Această manevră a fost insuficient mediatizată la acea vreme, iar documentele se găsesc (inclusiv contractele de împrumut) la dosarele de la Tribunalul Alba, acolo unde s-au judecat contestaţiile la majorarea de capital.

Începând din iunie 2010, Gabriel Resources a luat iniţiativa unei noi majorări de capital, ştiind exact care este situaţia financiară a Mininvest Deva. Formula propusă a fost aceea de participare a Mininvest Deva cu un aport în natură la capitalul social al RMGC, constând în terenuri şi clădiri situate în perimetrul licenţei de exploatare 47/1999. Practic, aceste active urmează a fi subevaluate, iar Mininvest Deva va dispărea, întrucât oricum valoarea de inventar a acestora este evaluată la mai puţin de jumatate din capitalul social al societăţii de stat, pe cale de consecinţă urmând a fi declanşată lichidarea acestei companii de stat.

Iar dacă tot vorbim despre instituţiile statului şi despre ce ar trebui să facă acestea (nu doar propagandă deşănţată în favoarea intereselor unor firme dubioase), poate ar fi cazul ca ele să se autosesizeze şi să ceară - aşa cum au făcut în cazul offshore-urilor lui Sorin Ovidiu Vîntu - autorităţilor din Insula Barbados datele complete despre actionariatul complet al Deva Gold Ltd,precum şi despre mişcările de fonduri din conturile acestui offshore.
(sursa: Cotidianul)

Rosia Montana – Afacerea prin care Basescu si PDL vor scoate din tara si putinul aur care a mai ramas

Cedarea avutiilor tarii unor interese straine

Neluand in calcul dezastrul ecologic ce va aduce pagube infinit mai mari decat valoarea aurului extras din exploatarea Rosia Montana, ne punem intrebarea fireasca: de ce statul roman, prin expertii pe care-i are si printr-o investitie de ordin strategic, nu exploateaza singur aceste zacaminte, intrand in posesia de 100% a aurului provenit din pamantul Romaniei? De ce sa apelam la interese straine, ce nu vor avea nici mila de sistemul ecologic si nici buna-credinta in ceea ce priveste procentul, de doar 4%, ce-i revine statului roman din aurul extras. Este clar vorba de exploatarea fara scupule a ultimelor bogatii ale acestei tari, prin contributia tradatoarea a presedintelui Basescu, a PDL-ului si a unora care se cred ziaristi. Se stie ca mare parte din rezerva de aur a Romaniei este trimisa in Anglia, la “siguranta”, asa ca mai ramasese de furat doar aurul din pamantul romanesc, asta ca sa fim lipsiti de orice valoare nationala. Este clar ca facem parte dintr-un plan la nivel mondial, in care elitele isi asigura posesia totala asupra aurului si zacamintelor petroliere. Pentru ca cine va detine aceste bogatii va da si legile dupa care se va conduce lumea in viitor. Pe alt plan stim ca se lucreaza si la pierderea suveranitatii statelor, la care Basescu a declarat ca va renunta in totalitate.

Dar sa nu uitam ca exploatarea de la Rosia Montana va polua intreaga tara cu cianuri, iar pierderile vor fi in primul rand de vieti omenesti.

Minciunile lui Traian Basescu

Traian Basescu a dezinformat in mod grav opinia publica interna si externa. Deliberat. Atunci cand s-a referit la alte exploatari de aur decat Rosia Montana si care ar apartine statului roman. Si ar putea aduce mari cantitati din cel mai pretios metal in tezaurul Bancii Nationale. El s-a referit la societatea Deva Gold SA. Aceasta este detinuta, in proportie de 80 la suta, de societatea Deva Gold Ltd din Barbados. Deci Basescu stia bine ca societatea nu apartine statului decat in proportie de 20 la suta. Si cu atat mai putin romanilor. Afacerea de la Deva este pusculita de bani a unora. In niciun caz a statului roman. La o zi dupa discursul Presedintelui Traian Basescu, care s-a pronuntat ferm in favoarea exploatarii de la Rosia Montana de catre firma canadiana Gold Corporation, moment in care a anuntat ca statul roman va mai exploata doua zacaminte, a venit si o confirmare oficiala in acest sens. Ea ii apartine secretarului de stat Alexandru Patruti, presedintele Agentiei de Resurse Minerale. Acesta a vorbit despre zacamantul de la Certej, spunand ca are peste 50 de tone de aur. Nimeni nu stie cu exactitate de ce Presedintele Traian Basescu a sustinut, si pe ascuns dar ulterior si pe fata, proiectul Rosia Montana, atat de mult contestat in tara si in strainatate. Singura certitudine pe care o avem este ca Basescu nu face nimic dezinteresat. Si probabil ca exista un interes substantial si in ceea ce priveste viitoarea exploatare de la Certej.

Ramificatiile PDL in Barbados

Voi prezenta, in cele ce urmeaza, o serie de informatii care nu pot fi contestate de nimeni si care demonstreaza existenta, dincolo de enuntul prezidential de acum cateva zile, a unor legaturi intre aur si PD-L. Care nu este deloc exclus sa se intinda pana in insula Barbados. Se stie, fara nici cel mai mic dubiu, ca Gold Corporation, care intentioneaza, cu sprijinul Presedintelui Traian Basescu, sa treaca la exploatarea zacamintelor de la Rosia Montana, este o societate in proportie de 80 la suta canadiana, listata pe Bursa de la Toronto. Listarea pe Bursa presupune ca o serie de detalii, in mod obligatoriu, trebuie facute publice. Asa am putut afla ca, din tot ceea ce urmeaza sa se exploateze acolo, doar opt tone de aur vor reveni Romaniei. Ei bine, si Deva Gold SA este construita printr-o schema asemanatoare. La fel, numai 20 la suta din societate este detinuta de Agentia de Resurse Minerale. Restul, nu. Si Deva Gold este listata tot pe Bursa din Toronto.Statul roman se va alege tot cu un procent de numai 4 la suta din aurul care urmeaza sa fie extras. De pe acum, insa, afacerea este extraordinar de profitabila pentru proprietarii majoritari. De ce? Pentru ca, pe Bursa de la Toronto, desi nu a fost extras nici macar un gram de aur de la Certej, valoarea actiunilor a crescut, in ultimele doua luni, de cinci ori. Iar ca urmare a enuntului Presedintelui Traian Basescu, efectul va fi o crestere si mai mare. Cine sunt proprietarii celor 80 la suta din Deva Gold SA? Asa cum consemnam de la bun inceput, este vorba de societatea Deva Gold Ltd din Barbados. La randul ei, aceasta societate din Barbados este detinuta in proportie de 80 la suta de European Goldfield Ltd si, in proportie de 20 la suta, de niste anonimi. Probabil romanii din Barbados? European Goldfield Ltd apartine grupului Aktor SA din Atena, al carui proprietar, presedinte si director executiv este omul de afaceri grec Dimitrios Koutras. Mergem mai departe, pentru a vedea care este adevarata semnificatie a acestei increngaturi actionariale si ce legatura exista intre societatea greceasca si PD-L. Grupul grecesc Aktor SA are mai multe societati, intre care Ellaktor SA, condusa tot de proprietar. Adica tot de Dimitrios Koutras. Acest grup, pe vremea mandatului de ministru al Transporturilor al lui Radu Berceanu, a incheiat un contract pentru constructia tronsonului de autostrada Ploiesti-Brasov. Lucrarile nu au mai fost insa realizate pentru ca, in conformitate cu sursele noastre de la Atena, partea romana, respectiv Radu Berceanu, a cerut un “comision” exorbitant. Noi i-am spune spaga. Ulterior, Anca Boagiu a anulat acest contract. Ca sa se ajunga, insa, la semnarea unui contract atat de important, este clar ca au existat relatii stranse intre grupul Aktor de la Atena – care si el este listat pe Bursa de la Atena – si varfuri PD-L. Daca nu cumva chiar pana la varful varfului, adica Presedintele Traian Basescu, de vreme ce acesta nu numai ca sprijina proiectul Rosia Montana, dar promoveaza si proiectul in oglinda Deva Gold SA. Partea stranie este ca, in timp ce actiunile grupului Deva Gold listate pe Bursa de la Toronto si care vizeaza exploatarea de la Certej, de unde nu a fost extras inca nici macar un gram de aur, au crescut de cinci ori in ultimele doua luni, actiunile firmei mama, adica ale grupului Aktor de la Atena, s-au prabusit dramatic. Conform datelor publice, capitalizarea societatii Ellaktor a scazut de la 700 milioane euro la 170 milioane euro. Adica tot de cinci ori si tot in doua luni.

Statul roman va pierde 96% din aurul exploatat de canadieni si greci

Se estimeaza, intr-adevar, de catre specialistii Institutului Geologic Roman, ca in diferite campuri aurifere din aceasta tara se afla 1.500 de tone din acest metal extrem de pretios. La preturile de astazi, aceasta ar insemna circa 86 miliarde dolari. Daca maine pretul aurului creste, va fi mai mult. Daca maine scade, va fi mai putin. Dar aceasta colosala suma de bani este, totusi, o minciuna. De ce? In primul rand, pentru ca aurul nu poate fi extras pocnind din degete. Operatiunea are costuri foarte mari. Deci o parte din cei 86 de miliarde ipotetici se intorc in pamant. In al doilea rand, trebuie spus ca exista doua modalitati de a se ajunge la exploatare. Una este concesiunea, in schimbul unei redevente, ceea ce s-a intamplat in afacerea Rosia Montana si in cea de la Certej, in baza unor contracte pe care Presedintele nu le denunta ci, dimpotriva, le sustine. In ambele situatii, statul roman ar urma sa primeasca, daca nu va fi inselat si la acest capitol, doar cate 4 la suta din ceea ce canadienii si respectiv grecii vor extrage. Daca si cand vor extrage. Daca se va intampla, atunci beneficiul statului roman va fi de doar 8 tone de aur de la Rosia Montana si de doar 2 tone in cazul zacamantului de la Certej. In schimbul schingiuirii, pe o mare suprafata, a Muntilor Apuseni. Si asta admitand ca cianurile nu vor fi periculoase si nici nu vor fi distruse major siturile arheologice si localitatile vechi de sute de ani.

Jocul la Bursa si comisionul lui Basescu

Dincolo de controversatele teme vizand impactul ecologic, social si arheologic ale proiectului Rosia Montana, daca ne asezam, vorba Presedintelui, cu picioarele intr-un lighean cu apa rece, vom descoperi cateva adevaruri simple. Ele demonstreaza ca, in afacerea devenita scandal, numita Rosia Montana, exista interese infinit mai mari decat exploatarea propriu-zisa a unui important zacamant de aur de care dispune Romania. Actionarii principali ai societatii Gold Corporation fac profitabile speculatii pe Bursa si castiga sume exorbitante atat de pe urma zvonurilor legate de declansarea, intr-o buna zi, a operatiilor de exploatare a zacamantului de aur – cand cotatiile cresc –, cat si atunci cand are loc o contraofensiva iar cotatiile scad. De aceea, unii dintre acesti actionari joaca la ambele capete. Finanteaza cu sume uriase presa, pentru a le sustine demersurile, PD-L si, in mod individual, unii oameni politici, dintre care nu a lipsit niciodata, in ultimii ani, Presedintele Traian Basescu dar finanteaza, atentie, si o serie intreaga de asa-numite organizatii ecologiste. Care au misiunea de a contracara derularea proiectului. Acesta este un joc de interese – dupa opinia mea, nelegitim – care are drept finalitate realizarea unor castiguri frumoase la Bursa din Toronto. Sursa :apologeticum.wordpress.com

http://2blackjack1.wordpress.com/2011/08/29/rosia-montana-%E2%80%93-afacerea-prin-care-basescu-si-pdl-vor-scoate-din-tara-si-putinul-aur-care-a-mai-ramas/

Asociaţia “21 Decembrie 1989″ vrea să afle numărul pensionarilor-securişti şi a pensionarilor-activişti P.C.R

Asociaţia “21 Decembrie 1989″ vrea să afle numărul pensionarilor-securişti şi a pensionarilor-activişti P.C.R

Într-un articol apărut în Informaţia Zilei, cotidian online din Satu-Mare, se menţionează faptul că Asociaţia “21 Decembrie 1989″ a solicitat Casei Naţionale de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale, în baza legii liberului acces la informaţii, numărul exact al pensionarilor foşti activişti ai PCR şi a celor proveniţi din sistemul fostei Securităţi.

Totodată, a fost solicitată informaţia privind cuantumul total al pensiilor foştilor securişti şi activişti P.C.R. precum şi al sumelor alocate de la bugetul de stat pentru plata lor.

Anunţul a fost făcut de liderul asociaţiei, Teodor Mărieş. “Fostul activ al PCR număra în decembrie 1989 peste 270.000 de persoane în structurile de la nivel central, judeţean, orăşenesc, comunal şi sătesc. ” Luau bani pe ceea ce vorbeau, nu pe ceea ce munceau.Ei nu merită pensiile fabuloase pe care le au, pentru că nu au produs nimic, decât teamă şi teroare în rândul poporului român”, a spus Mărieş.

De asemenea, în adresa transmisă de Asociaţia 21 Decembrie 1989 Casei Naţionale de Pensii se solicită informaţii şi despre numărul şi pensiile acelor pensionari proveniţi din sistemul fostei Securităţi, precum şi din activele fostei Uniuni a Tineretului Comunist (UTC), fostei Uniuni Generale a Sindicatelor din România (UGSR), din structurile de comandă ale ministerelor de Interne şi Apărării şi din rândul fostelor structuri de conducere ale întreprinderilor şi instituţiilor socialiste, numiţi politic de fosta conducere a PCR. Potrivit lui Mărieş, foştii ofiţeri din structurile de comandă de la acea vreme sunt responsabili pentru faptul că s-a tras în populaţie şi pentru victimele înregistrate atât în zilele de 16-21 decembrie 1989, cât şi pentru cele de după 22 decembrie.

“Dacă tot suntem noi revoluţionarii acuzaţi că mâncăm banii statului (…), avem şi noi această problemă (…) Dorim şi noi să ştim câţi pensionari de acest tip avem în România, (…) care beneficiază de aceste pensii speciale”, a concluzionat Teodor Mărieş, arătând că aceste pensii sunt în plată prin sistemul de pensii de stat, civile, al Ministerului de Interne şi al MApN.

Sursa: Informaţia Zilei

http://militar.infomondo.ro/actualitate/romaneasca/asociatia-%E2%80%9C21-decembrie-1989-vrea-sa-afle-numarul-pensionarilor-securisti-si-a-pensionarilor-activisti-p-c-r.html

Topul salariilor incasate de secretarii de stat. Vezi cat castiga secretarii de stat din fiecare minister!

In Guvernul Romaniei exista categorii de angajati care castiga, in unele cazuri, chiar mai bine decat seful Executivului sau decat ministrii carora le sunt subordonati.

Reamintim, Emil Boc are un salariu lunar de 6.000 de lei, iar multi ministri au salarii mai scazute decat acesta. In schimb, sunt multi directori, secretari generali, consilieri sau secretari de stat care incaseaza mai multi bani decat ministrii sau decat premierul Boc.

Iar articolul de fata se opreste asupra uneia din aceste categorii: secretarii de stat. Econtext.ro va propune un clasament al salariilor pe care le-au incasat secretarii de stat in cursul anului trecut, potrivit declaratiilor de avere. In total, avem 34 de secretari de stat.

Bineinteles, acestia obtin venituri consistente si din alte afaceri, dar obiectivul acestui articol este de a vedea cu cat sunt platiti pentru activitatea din Guvern, dincolo de afacerile personale.

Cei mai multi secretari de stat si-au publicat declaratiile de avere cu veniturile pe care le-au incasat anul precedent. Din pacate, cativa inca intarzie sa-si indeplineasca aceasta datorie. In aceste conditii, salariile acestora pentru 2010 au fost calculate pe baza veniturilor salariale din 2009, actualizate cu reducerea aplicata la mijlocul anului trecut.

Noi in functie

De asemenea, cativa din actualii secretari de stat au activat o parte din anul trecut in alte functii, astfel incat figureaza in topul nostru, dar fara sa aiba inclus salariul. Iata trei astfel de exemple.

La finele lunii noiembrie din 2010, Dan Fatuloiu a fost demis din functia de secretar de stat, in urma scandalului generat de asasinatul de la Piatra Neamt. In locul sau a fost numit Ioan Dascalu. De asemenea, Eugen Georgescu a fost numit secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului (SGG) la mijlocul lunii martie 2011, in locul lui Andrei-Barbu Todea (acesta incasa un salariu lunar de 3.910 lei).

Un alt exemplu este cel al judecatoarei Lidia Barac. La inceputul lunii aprilie 2010, presedintele Curtii de Apel Timisoara, judecatoarea Lidia Barac, a fost numita in functia de secretar de stat in cadrul Ministerului Justitiei.

Lideri

Revenind la topul actual, iata care sunt salariile secretarilor de stat! Cel mai bine platit secretar de stat este in Ministerul Justitiei.

Este vorba despre Alina Mihaela Bica. Ea incaseaza drepturi salariale in valoare de 8.578 de lei pe luna. La polul opus, pe ultimul loc se afla Nicolae Ivaschescu, secretar de stat in Ministerul Muncii.

Din declaratia sa de avere, a obtinut anul trecut un venit de 29.162 de lei, ceea ce ar corespunde unei retributii lunare de 2.430 lei.

Astfel, intre cele doua extremitati ale clasamentului se observa o diferenta colosala: cel mai mare salariu este de aproape patru ori mai ridicat decat cel mai redus. Inca un lucru: toate sunt salarii nete sau, cel putin, acestea trebuie precizate in declaratiile de avere.

A doua pozitie in clasamentul celor mai bine platiti secretari de stat este ocupat de Bogdan Lucian Aurescu, de la Ministerul Afacerilor Externe (MAE). El a fost agentul Romaniei in procesul castigat de tara noastra impotriva Ucrainei cu privire la delimitarea platoului continental si a zonelor economice din Marea Neagra.

In acest moment, el este secretar de stat in MAE, de unde incasa anul trecut 8.403 lei pe luna. De asemenea, a treia pozitie este ocupata de celalalt secretar de stat de la MAE: Doru Romulus Costea, care a obtinut un salariu lunar de 7.171 lei in 2010. De altfel, acestia trei sunt singurii care au retributii lunare mai mari de nivelul de 7.000 de lei. Mai mult, intre ei si locul patru este o diferenta de peste 1.500 de lei.

http://www.econtext.ro/dosar--2/analiza/topul-salariilor-incasate-de-secretarii-de-stat-vezi-cat-castiga-secretarii-de-stat-din-fiecare-minister.html

PE DE O PARTE TAIEM ,PE DE ALTA INFIINTAM.BOAGIU CE FACE?

Guvernul a adoptat, în şedinţa de marţi, ordonanţa de guvern privind înfiinţarea Autorităţii Metropolitane de Transport Bucureşti (AMTB), care va avea în atribuţie planificarea, coordonarea şi organizarea transportului public de persoane cu metroul, autobuzele, troleibuzele, tramvaiele, precum şi cel regional pe calea ferată în zona metropolitană a Capitalei, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Alexandru Nazare.

"Nevoia de coordonare la nivelul zonei metropolitane Bucureşti, în general Bucureşti, exista de foarte mult timp. Nevoia unei autorităţi care să coordoneze transportul public în Bucureşti exista la fel de mult timp. Practic, înfiinţarea acestei autorităţi răspunde acestor nevoi. Există circa 40 de astfel de autorităţi în lume şi în Europa, iar noi practic ne aliniem unor standarde europene. La Paris, Madrid, Roma, Budapesta transportul public în respectivele oraşe este coordonat de astfel de autorităţi", a spus oficialul Ministerului Transporturilor. El a precizat că acest organism a fost gândit conform unui studiu făcut de Ministerul Transporturilor împreună cu Banca Mondială în 2006, iar în primăvara acestui an s-au purtat discuţii pe acest subiect şi cu reprezentanţii FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, iar înfiinţarea AMTB a fost trecută şi în scrisoarea de intenţie a Guvernului pentru acordul cu organismele financiare internaţionale. "Practic, această autoritate va monitoriza, va face priorităţile de dezvoltare ale zonei metrolipotane în privinţa transportului public, va elabora planul de transport din zona metropolitană", a evidenţiat Alexandru Nazare. ATMB va funcţiona ca o instituţie publică finanţată de la bugetul de stat şi va fi în subordinea Ministerului Transporturilor. Va fi condusă de un director general, care va fi numit prin ordin al ministrului Transporturilor. De asemenea, va fi coordonată de un consiliu general care va avea în componenţă 7 membri, trei din partea Ministerului Transporturilor şi câte un reprezentant de la Ministerul de Interne, Consiliul Judeţean Ilfov şi Primăria Municipiului Bucureşti. Regulamentul de organizare şi funcţionare al ATMB va fi adoptat prin hotărâre de guvern în maxim 60 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial a ordonanţei privind înfiinţarea instituţiei. AGERPRES

http://www.agerpres.ro/media/index.php/social/item/80066-Guvernul-a-adoptat-ordonanta-privind-infiintarea-Autoritatii-Metropolitane-de-Transport-Bucuresti.html

Preşedintele Traian Băsescu a discutat cu câţiva protestatari în faţa Palatului Cotroceni

Preşedintele Traian Băsescu a discutat, marţi seară, cu un grup de câteva zeci de oameni, care au organizat un protest spontan, paşnic, în faţa Palatului Cotroceni, faţă de intenţia preşedintelui de a susţine proiectul Roşia Montană.

Protestatarii au organizat un flash mob împotriva redeschiderii exploatării miniere de la Roşia Montană. Şeful statului a discutat circa 15 minute cu cei aproximativ 50 de protestatari care au arătat în semn de protest cartonaşe roşii pe care erau scrise "Lingoule!" şi care au scandat "Referendum!". Şeful statului a încercat să le explice protestatarilor că din 1997, de când s-a semnat contractul cu Gold Corporation, nu au avut loc decât dezbateri, nerealizându-se nimic. 'Să nu credeţi că mie îmi pasă mai puţin de ţara asta decât dumneavoastră', i-a replicat preşedintele unui protestatar, care i-a spus şefului statului că aurul României trebuie să stea în pământ, nu să fie vândut. Flash mob-ul s-a încheiat după circa 30 de minute, protestatarii îndemnând ca toată lumea să plece şi strigând la adresa lui Traian Băsescu: "Lăsaţi-l singur cu cianurile!". AGERPRESAGERPRES

http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/80062-Presedintele-Traian-Basescu-a-discutat-cu-cativa-protestatari-in-fata-Palatului-Cotroceni.html

luni, 29 august 2011

PSD Suceava vrea reinfiintarea garzilor patriotice pentru a supraveghea votul

Presedintele executiv al PSD Suceava, Ovidiu Dontu, va propune sa se reinfiinteze garzile patriotice care vor trebui sa supravegheze urnele la alegerile de anul viitor, pentru a stopa in acest fel fraudele, informeaza Monitorul de Suceava.

Acesta este semnalul pe care l-am primit noi de la cetateni. Sunt determinati sa participe in masa la vot si sa reinfiinteze garzile patriotice daca este necesar pentru a apara urnele. Ne luam masuri de protectie pentru ca votul sa fie correct.

Liderul social democrat nu a exclus posibilitatea ca aceste garzi sa fie formate din militanti PSD si le cere cetatenilor sa participe la vot pentru a "lupta pentru libertate".

E nevoie de o noua atitudine a oamenilor care stau si privesc aceasta batalie politica de la televizor. Ii chemam la o noua atitudine, sa se implice, sa participe la viata publica, la lupta pentru libertate si la lupta prin care romanii urmeaza sa-si primeasca tara inapoi, pentru ca lupta nu este doar a noastra, este a tuturor celor care isi doresc ca schimbarea sa se produca in Romania.

Presedintele executiv al PSD Suceava a mai spus ca PD-L nu poate castiga alegerile decat prin frauda, de aceea a cerut organelor abilitate ale statului sa-si faca datoria in mod corect.

http://www.pesurse.ro/#/2011/8/26/psd-suceava-vrea-reinfiintarea-garzilor-patriotice/

joi, 25 august 2011

Aşa au fost furate alegerile în judeţul Neamţ „SCHEMA PINALTI”

http://www.301.ro/asa-au-fost-furate-alegerile-in-judetul-neamt-schema-pinalti

Conform informaţiilor noastre, provenite din mai multe surse din Serviciile Secrete, la alegerile parţiale de duminică, pedeliştii au testat două scenarii de fraudare a voturilor electoratului total diferite, scopul fiind acela de a vedea care este cel funcţional, în vederea executării lui la următoarele cicluri de alegeri. Dacă în Maramureş s-a încercat clasica schemă a cumpărării voturilor cu atenţii electorale, urmată de rotunjirea rezultatelor de către STS direct din programul informatic care centralizează şi numără voturile, o schemă ce s-a dovedit insuficientă în actualul climat social, la Neamţ, sub bagheta lui „Pinalti”, bandiţii din PDL au testat un nou tip de „suveică electorală”, care se poate dovedi fatal pentru Opoziţie. Concret, pedeliştii lui Gheorghe Ştefan au bătut coclaurile, împărţind cadouri electorale în schimbul buletinelor sau al datelor de identitate ale persoanelor care au acceptat şi al promisiunii că, în ziua votului, nu vor călca în secţia de votare. Aceşti oameni au fost centralizaţi în Tabele de lucru, pînă cînd numărul persoanelor sfătuite să stea acasă a fost de două ori mai mare decît estimările privind rata prezenţei la vot. Pe baza acestor date colectate dinainte, duminică au fost organizate adevărate „batalioane de asalt“, care au fructificat datele de identificare colectate şi care au fost cărate în secţiile de vot cu autobuze, microbuze şi autoturisme, pentru a vota în numele absenţilor. Schema a fost pusă la punct cu complicitatea membrilor conducerii anumitor secţii de vot, chiar nominalizaţi de Opoziţie şi care au fost plătiţi să închidă ochii la această operaţiune. Cu mici disfuncţiuni, ea s-a dovedit imbatabilă. Astfel, în orice moment al zilei respective, indiferent de numărul celor prezenţi la urne, PDL a controlat totul, venind la urne cu un număr de buletine în favoarea sa, egal cu prezenţa benevolă la vot, indiferent cu cine au votat benevolii. Concret, dacă pînă la o anumită oră, într-o secţie de votare veneau 10 alegători, pedeliştii aduceau cu încă 10 persoane, care votau în favoarea candidatului PDL, pe buletinele deja colectate, indiferent de ce opţiuni electorale îşi exprimaseră cei venit la urne de bunăvoie. Astfel, se explică prezenţa aproape dublă la vot din judeţul Neamţ în comparaţie cu Maramureşul, precum şi diferenţa uriaşă dintre primul şi cel de-al doilea clasat. Această nouă metodă de fraudare, testată duminică la Neamţ şi preconizată să fie aplicată în 2012 în majoritatea colegiilor electorale din România, combinată cu modificarea Legii electorale, care va permite alegerea parlamentarilor dintr-un singur tur, va fi principala schemă de menţinere la Putere a găştii lui Traian Băsescu.

sâmbătă, 20 august 2011

APEL UMANITAR

APEL UMANITAR

O MANA DE AJUTOR ESTE ORICAND BINEVENITA

FIICA DE MILITAR , ARE NEVOIE MAI MULT CA ORICAND SA-I FIM APROAPE . DOMICILIATA IN LOCALITATEA GIURGIU , IMOBILIZATA , SINGURA EI MANGAIERE ESTE SCAUNUL ELECTRIC CU CARE POATE IESI AFARA . FAMILIA FACE EFORTURI DEOSEBITE PENTRU A-I ASIGURA UN TRAI DECENT ..CU O PENSIE DE HANDICAP DE 290 RON .... EXISTA SANSE DE RECUPERARE DAR ....CU PUTINA BINEVOINTA DIN PARTEA ROMANILOR .... NUMAR DE TELEFON DE CONTACT :0760451057 cosmote ILIE MIHAELA ADRESA DE E-MAIL : shummy_mihaela@yahoo.com PENTRU DONATII IN BANI ( ORICE SUMA ESTE BINEVENITA) : NR CONT(DESCHIS LA RAIFFEISEN BANK ) RO42RZBR0000060007427606 PENTRU ALTE INFORMATII , DONATII MATERIALE , VA ROG , LUATI LEGATURA PRIN MIJLOACELE DE CONTACT AFISATE . VA MULTUMESC !!

vineri, 19 august 2011

Comunicatul nr. 34/19.08.2011

Comunicatul nr. 34/19.08.2011

In sedinta din data de 17.06.2011, Comitetul Director a aprobat lista cu documentele care vor fi supuse vizei de legalitate si control financiar preventiv, pe care o postam in continuare:

Comunicatul nr. 33/18.08.2011

Comunicatul nr. 33/18.08.2011

Departamentul Juridic, in sedinta din data de 18.08.2011, a stabilit calendarul discutarii si avizarii proiectului de Regulament de organizare si functionare a SCMD, dupa cum urmeaza:
Sedintele Departamentului pe aceasta tematica sunt publice.

In atentia tuturor membrilor SCMD

Buna ziua,

In contextul actiunii de sprijinire a Comitetului de Initiativa Civica (CIC), de strangere a semnaturilor pentru revizuirea Constitutiei, am semnat cu FACIAS o conventie civila in baza careia membrii filialelor care vor lucra efectiv in sprijinul actiunii vor fi remunerati.

Listele si sumele vor fi stabilite pe localitati de catre reprezentantii CIC.

Banii vor fi virati in contul SCMD, compartimentul financiar urmand sa trimita sumele stabilite conform listei, direct persoanei in cauza, dupa plata centralizata a impozitelor catre stat.

Este un stimulent la care nu ne-am asteptat, noi angajandu-ne sa luptam pentru cauza, dar este binevenit si va stimula interesul membrilor de a sprijini mai consistent activitatea filialelor.

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE Coordonator Secretariat General Lt. col. (r) Rinciog Dumitru Telefon 0736600961 Bucuresti, Bd. Poligrafiei, nr.4, cod postal 013705, Sector 1, E-mail: sindicatulmilitarilor@gmail.com, Site: http://www.sindicatulcmd.blogspot.com/

joi, 18 august 2011

Traian Băsescu: Susțin proiectul Roșia Montană

Președintele Traian Băsescu a declarat că el a susținut dontotdeauna proiectul de la Roșia Montană pentru că România are nevoie de el. Șeful statului a precizat însă că trebuie renegociate condițiile de partajare a beneficiilor din operarea zăcămintelor de aur și argint din zănă. "Cred că proiectul Roşia Montană trebuie făcut. România are nevoie de el, cu condiţia să fie renegociate condiţiile de partajare a beneficiilor din operarea zăcămintelor de aur şi argint de la Roşia Montană. Mă uitam la preţul aurului în ultimii cinci ani: acum cinci ani preţul aurului era 600 de dolari uncia, astăzi este 1.700 de dolari uncia, cu perspectiva ca până la sfârşitul anului să depăşească 2.200-2.500 uncia. (...) Ce ţară stă cu o asemenea avere în pământ fără să găsească soluţii s-o pună în valoare? Pentru că recolta asta nu este nici a ONG-urilor, nu este nici a Ungariei, care nu ştiu ce avize trebuie să-i dea României. Nu trebuie să-i dea niciun aviz. Suntem încă stat suveran", a declarat şeful statului, prezent la Sulina, la o tabără de vară organizată pentru tinerii români care trăiesc în diaspora. (...)Am susţinut şi susţin proiectul, la fel cum susţin orice tip de dezvoltare industrială", a mai spus Băsescu.
AUTOR: evenimentul zilei
NOTA MEA:Nu aveam nici un dubiu ca il sustii! Mai aveti putin si ati vandut tot! Oare aerul pe care il respiram il lasati?

Despre mersul concedierilor – restructurărilor, în MAI

Despre mersul concedierilor – restructurărilor, în MAI

Ministrul Traian Igaş a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că procesul de restructurare a Ministerului Administraţiei şi Internelor se apropie de final. Astfel, începând cu luna octombrie, aparatul central şi structurile subordonate vor funcţiona cu 10.000 de oameni mai puţin.

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a precizat în cadrul conferinţei că “până acum au fost organizate şi s-au desfăşurat concursuri pentru 38.850 de posturi din structurile subordonate Ministerului Administraţiei şi Internelor, la care au participat 41.880 de persoane”.

Dintre cei înscrişi, 36.069 au promovat concursul, iar restul au fost respinşi sau nu s-au prezentat.

În urma concursurilor organizate au fost înregistrate 242 de contestaţii, din care 187 au fost respinse, 25 sunt în curs de rezolvare, iar restul au fost admise.

Rata mică de contestaţii înregistrată s-ar datora faptului că examenele au fost supravegheate video.

La nivelul întregului minister, 46.997 de persoane au fost puse la dispoziţia conducerii unităţilor din care fac parte.

Sursa: REALITATEA

http://militar.infomondo.ro/actualitate/despre-mersul-concedierilor-restructurarilor-in-mai.html

O ALTA ELUCUBRATIE DIN CREIERUL BOLNAV AL LUI BASESCU

Băsescu: Ar fi o cheltuială inutilă să construim propria flotă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Sulina, că "ar fi o cheltuială inutilă să construim propria flotă", deoarece există capacităţi de transport disponibile şi care pot fi angajate oricând.

Şeful statului român a fost întrebat de ce, în condiţiile în care România are un port important la Marea Neagră - Constanţa, nu are o flotă comercială pe măsură.

"(România - n.r.) a avut flotă de stat, o flotă care, la Revoluţie, avea 14,5 ani vârstă medie. Flota a fost în proces de privatizare, s-au privatizat, s-au vândut, s-au tăiat... Statul român nu intenţionează să finanţeze construcţii de nave, considerând că acest lucru este o treabă a sectorului privat", a spus preşedintele Băsescu.

Traian Băsescu a mai spus că ţara noastră nu suferă de capacităţi de transport pentru mărfurile pe care are nevoie să le exporte sau să le importe.

"Pe piaţa liberă sunt nave disponibile, deci ar fi o cheltuială inutilă să construim propria flotă, când există capacităţi de transport disponibile şi care pot fi angajate oricând. Asta e filosofia. Important când eşti ţară maritimă e să ai portul în care să vină navele, pentru că nave sunt, porturi nu sunt.

http://www.mediafax.ro/politic/basescu-ar-fi-o-cheltuiala-inutila-sa-construim-propria-flota-8631068/