duminică, 7 octombrie 2012

SCMD - PUNCT ȘI DE LA CAPĂT ...

Sambata, 06 octombrie 2012, intre orele 09.30-14.00    a vut loc,  la Centrul Cultural al MAI, Adunarea Generala  intrunita a filialelor din municipiuil Bucuresti si judetul Ilfov  a  Sindicatelor  Cadrelor Militare Disponibilizate , in Rezerva si in Retragere (SCMD). 


Adunarea Generala s-a desfasurat in doua sesiuni de lucru. In  prima sesiune sindicatul si-a propus sa ia pulsul “natiunii” si  si-a dorit sa-i  aiba ca invitati pe ministrii  de la aparare, internelor, directorul S.R.I., ministrul muncii, precum si reprezentantii U.S.L. din municipiul Bucuresti si judetul Ilfov.  


Spre cinstea lor , au raspuns prezent ministrul apararii nationale , domnul general (rez.)  Corneliu Dobritoiu ,  care si-a reprezentat si partidul din care face parte (PNL) si reprezentantul munisterului muncii. 



Au lipsit nemotivat  reprezentantul PSD care, de cand s-a casatorit legal cu partidul generalului- marmita  Oprea Gabriel , manifesta o cu toata abordare a relatiilor cu cadrele militare disponibilizate, in rezerva si in retragere, precum si directorul sau reprezentantul S.R.I.  a carui prezenta este foarte posibil sa fi fost incognito. 



Au  mai participat reprezentantului Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual, domnul Dumitru Coarna, care  a sprijinit logistic desfășurarea acestei activitati si  alti specialist pe problem de munca și protecție sociala.




 In acest cadru, discutiile s-au axat pe stabilirea strategiei privind imbunatatirea calitatii vietii pensionarilor militari, cu sprijinul nemijlocit al autoritatilor statului. In  cea  de-a doua sesiune, in care si  efectivul  participantilor s-a injumatatit,  s-au discutat  lucruri care tin strict  de “ bucătăria” sindicatului.


 Daca  Domnul Dogaru Mircea, presedinte al SCMD, cat si colegul domniei sale de  talk-show-uri,   domnul Valeriu Pricina ,  ar fi avut interes  pentru tema  in desfasurare , cat si  respect  fata de sutele de cadre  militare prezente la aceasta activitate si in numele carora adesea se  exprima   ar fi aflat ca pentru viitorul CNR , care se va desfasura la Alba Iulia,  sunt inca multe lucruri de pus la punct   care tin de  mai buna organizare a activității  si vietii  sindicale .  




Si nu lipsita de interes a fost atitudinea generala a  participantilor, aceea ca SINDICATUL  CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE, IN  REZERVA SI IN RETRAGERE  A  FOST, ESTE SI VA RAMANE SINDICAT  in ciuda unor mesaje subliminale transmise de la nivelul conducerii sale care l-ar vedea înregimentat  politic.

A consemnat in scris si in imagini

Col.(R.) ȘTEFAN POHON