luni, 30 aprilie 2012

Tupeul nu are limite !

Zilele acestea am primit din partea președintelui Asociației ”ASCOL”, Dl.Col.(r) Viorel GEORGEVICI, următorul email:

STIMATE COLEG,
Sunteți invitat să participați în ziua de miercuri 2 MAI 2012, ora 17.00, la restaurantul ”CASA FLORESCU”, Bdul. Timisoara nr.82, alături de ASOCIAȚIA ASCOL și ACMRR -Sector 6, la sărbătorirea ”ZILEI REZERVISTULUI”.
La această manifestare ne va onora cu prezența și D-nul. Ștefan FLORESCU, candidat independent la Primaria sectorului 6.
Pentru acțiunile umanitare desfășurate în sprijinul comunității, a rezerviștilor sectorului 6 și a asociațiilor noastre (cu care suntem în parteneriat), suntem îndreptățiți să-i asigurăm tot sprijinul nostru în alegerile locale.
Vă mulțumim pentru înțelegere.
Rugăm să confirmați disponibilitatea participării.
Cu respect deosebit,
Col.(r) GEORGEVICI Viorel
Președinte ASCOL

Citind email-ul m-a surprins tupeul unor oameni care după ce li se face demonstrația ticăloșiei lor continuă să se afișeze drept ”Albă ca Zăpada”, virgină și neprihănită, cerșind de la membrii comunității sprijin pentru a fi urcați în vârful piramidei puterii de unde să-și continue activitățile ticăloase la adresa majorității membrilor colectivității.
Domnule Col. (r) Viorel GEORGEVICI, ca fost militar (într-o instituție care este apărată de foștii Dvs. colegi că ar fi protejat interesele poporului împotriva ticăloșilor și nu viața și averile Dictatorului și camerilei sale) după vizionarea recentelor filme postate pe internet cu domnul Ștefan FLORESCU (să nu-mi spuneți că și aici s-a lucrat la pixelul albastru) nu vă fac să vă deziceți de astfel de oameni politici ?
Știind că Asociația ”ASCOL” sprijină necondiționat (citat de pe blogul asociației) formațiunea politică UNPR îmi vine să înțeleg clemența cu care priviți comportamentul politic al Dlui. Ștefan FLORESCU. Chiar așa de mult ne-au ticăloșit acești ani de libertate încât pentru câțiva gologani, o excursie la mănăstiri (asta este culmea, ateii rugându-se la icoane) și o masă gratis acordată lunar la restaurant să ne vindem și sufletul Diavolului ?
Cât privește ACMRR, nu pot fi alături de membrii acestei asociații care prin lingușire și un servilism fără nerușinare față de puterea Băsescu-Boc-Udrea-Videanu și-au dezonorat camarazii ce aveau o altă abordare a realității sociale imediate și a foștilor militari în special. Consider că rezultatele efemere cu care aceștia se laudă și cu care încearcă să atragă noi membrii în partidul ”fugarilor” UNPR sunt cea mai mare lovitură dată statutului militarilor de cariera și o palmă dată onoarei militare a acestor oameni.
Din păcate, Florescu - Oprea - ACMRR se merită reciproc.
Secretarul SCMD-Filiala Sector 6
Col. (r) Lucian DIMITRIU
 P.S. Imagini nepixelate cu politicieni actuali:

Lista neagră a ”lașilor” care au trădat interesul național în Ardeal


Pe internet a început să circule o listă neagră a parlamentarilor PDL/UNPR, din Ardeal, care nu au votat moţiunea împotriva UMF Târgu Mureş. Singurul care a votat împotriva guvernului (pentru moțiune) a fost Mircia Giurgiu. Restul au preferat să nu vină în Parlament sau chiar dacă au venit au rămas în bănci la ordinul partidului. Pentru aceşti parlamentari sacrificiul electoral făcut în decontul partidului ar putea fi în van, pentru că Guvernul a picat, iar ei vor trebui să explice electoratului de ce nu au votat la moţiune.
Lista neagră a ”lașilor” care au trădat interesul național în ArdealMarea masă a parlamentarilor de pe lista neagră au fost votaţi de români, iar pentru un nou mandat vor trebui să candideze în faţa aceluiaşi electorat. Dacă mizează pe o parte din voturile maghiarilor, acestea sunt greu de câştigat pentru că, pe lângă UDMR, a mai apărut şi mişcarea lui Laszlo Tokes, care va atrage şi eventualii nemulţumiţi.

Iată lista neagră a parlamentarilor din Ardeal care nu au votat moţiunea:

ALBA: Negruţ Clement, Olar Corneliu
BISTRITA-NASAUD: Botiş Ioan-Nelu, Oltean Ioan
BRASOV: Tiţa-Nicolescu Gabriel, Andronache Gabriel, Postolachi Florin, Ialomiţianu Gheorghe
CLUJ: Buda Daniel, Călian Petru Gurzău Adrian
HUNEDOARA: Blaga Iosif Veniamin, Timiş Ioan, Iacob Ridzi Monica Maria, Arion Viorel
SIBIU: Ştirbeţ Cornel, Turcan Raluca, Roman Gheorghe
SĂLAJ: Bode Lucian Nicolae

duminică, 29 aprilie 2012

Rareş Mănescu (PNL),prietenul sindicalistilor militari din sectorul 6 şi-a înregistrat candidatura din partea USL la Primăria Sectorului 6


CANDIDATUL SI SUSTINATORII! NU NE UITATI SI PE NOI  !!!!!

Liberalul Rareş Mănescu şi-a înregistrat, duminică, dosarul de candidatură din partea USL la Primăria Sectorului 6. El a fost însoţit de Crin Antonescu şi Ecaterina Andronescu. De la eveniment au lipsit preşedintele PSD Victor Ponta şi cel al PC, Daniel Constantin, deşi cei doi fuseseră împreună cu Antonescu şi Mănescu la lansarea candidaturii lui Sorin Oprescu pentru Primăria Capitalei.
Liderul PNL Crin Antonescu a apreciat faptul că USL a reuşit să aibă candidaţi unici pentru toate sectoarele şi să îl susţină pe Sorin Oprescu pentru un nou mandat de primar general. PC şi PSD au insistat în timpul negocierilor să-l susţină pentru Primăria Sectorului 6 pe Ştefan Florescu - PC, considerat de cele două partide cu şanse mai mari pentru a-l învinge pe actualul primar Cristian Poteraş.

În cele din urmă, Florescu a decis să candideze independent, atacându-l la prima conferinţă pe Rareş Mănescu - candidatul USL pentru Primăria Sectorului 6. Negocierile pentru această Primărie au durat mai bine de două luni în interiorul USL, din cauza lor Crin Antonescu ameninţând PSD că s-ar putea merge cu candidaturi separate pentru primăriile de sector.
"Salut faptul că Uniunea Social liberală a reuşit să aibă candidaţi unici în toate sectoarele Capitalei şi, desigur, aşa cum aţi văzut, să poată sprijini în întregimea ei candidatura lui Sorin Oprescu la Primăria Generală", a spus Antonescu.
La rândul său, Ecaterina Andronescu şi-a exprimat susţinerea pentru Rareş Mănescu, declarându-şi convingerea că acesta îi va sprijini pe cei peste 25.000 de studenţi care învaţă în Sectorul 6. Preşedinta PSD Bucureşti a fost una din vocile care s-au opus susţinerii candidaturii lui Ştefan Florescu pentru Primăria Sectorului 6.
"Vă mărturisesc că am, dacă vreţi, şi un interes care ţine de profesiunea mea: în Sectorul 6 locuiesc şi învaţă peste 25.000 de studenţi. Şi ei, domnule primar, sunt locuitori ai Sectorului 6 şi sunt convinsă că vă veţi uita şi veţi rezolva multe dintre aşteptările lor", a spus Andronescu.
Candidatul USL la Primăria Sectorului 6 a promis că va continua programul de reabilitare termică a blocurilor şi construirea de noi locuri de parcare.
Valentin Busuioc, valentin.busuioc@mediafax.ro

GENERALUL Ciribleagă DILIESCU





  De-l priveşti instantaneu
  Are mutră de bideu,
  Dacă-l iei pe îndelete
  Parcă-i scos de prin   closete...
  Dar, privindu-l  într-o doară
  Pare-un rest de para chioară...
  Şi mai  mult decât aşa
  Pare-a fi doar o hazna...
                                             

        Generalul Ciribleagă DILIESCU  este una din cele mai  deplorabile reprezentări, în carne şi oase, traduse-n angoase,  ale ofiţerimii dâmboviţene, de la  Terente-ncoace, în stări  de criză şi război, dar şi în caz de  pace.
         Jos de înălţime, îndesat în adipoase precum curul între oase, cu fălcile depăşindu-i grumajii asfixiaţi de îmbuibeală, lingeală  şi nemuncă,  puţind a jeg şi impostură,  de la buci  şi pân’ la gură,  pare un tomberon în care cartierul îşi lasă zoaiele, minunându-se de capacitatea acestuia de a nu se umple  niciodată.  Numai limba este de el, de acest nefinalizat proiect terestru. În limbă, generalul Ciribleagă este de neîntrecut, de la căderea lu’ nea Nicu-ncoace.  Limba ipochimenului  întrece descurajator sumele de toate felurile – aritmetică, geometrică, epitetică, geopolitică, geoculinară... ale tuturor dosurilor pe care le poate înnobila. O jerpelitură, o făcătură a unor timpuri de care  ne este tot mai mult teamă că nu ne vom debarasa vreodată. Dar, să fim serioşi, lucrurile nu stau tocmai aşa, cât de curând aceste lichele, acesti mutanţi,  vor umple până la refuz puşcăriile oprobiului nostru irevocabil. Să revenim, avem timp şi material pentru fiecare. Generalul Ciribleagă Diliescu... Adoptă cu supuşii, dar şi în mediul interlop al decăderii militare, o mină profundă, adânc preocupată, de parcă nu s-ar putea ţine pe picioare de greutatea neuronilor care îi populează  spaţiul intracranian. Sunt atât de mulţi, încât o parte însemnată a acestora a dat pe-afară, satelizând  măriminoşi instituţia supremă a gândirii sale anale. Ciriblegosu’ pare a-şi  ascunde într-atât de bine inteligenţa, încât nu poate fi descoperită nici măcar de către cei mai iscusiţi exploratori într-ale minţii. Mai mult, ca să zică că-i deştept, îşi mai dă cu muci pe piept; ca să  zică că e slab, se dă maltratat în TAB; ca să zică că-i poet, roade lamele Gillet; ca să zică că-i  bărbat, doarme noaptea încălţat;  ca  s-arate fioros, ţine-n gură câte-un os.  Ce mai tura-bura, este  precum un moş Teacă reînviat târziu, o relicvă–exemplu didactic a eşecului evoluţiei   umane, rătăcită prin laboratoarele spaţiale de la NASA.
          Un agramat notoriu, este adevărat, devenit, ca mulţi alţii, profesor universitar sub auspiciile generoase ale universitariatului militar dâmboviţean. Dacă, printr-o minune, pentru  producerea vorbită a dezacordului dintre subiect şi predicat  s-ar aplica pedeapsa cu  moartea, am fi scăpat demult de acest Moş Tăgârţă, plin de stele de sub fălci şi pân’ la puţă, dar cu minte-atât de-ngustă, precum umbra de lăcustă. Şi nu numai de el, ci şi de mulţi alţii, pentru că lista profesorilor universitari, cu studii elementare de vorbire, post-academice, este lungă. I s-a dus, însă, duhul pentru escapadele  amoroase, când, adesea, într-o companie mai mult decât selectă, taie crucea nopţii  travestit în damă de campanie,  amorezul său prim fiind nimeni altul decât cel mai titrat dintre conducătorii obştii bucureştene, gonţanul de la Sectorul doi Unepere. I-am văzut  dosarul,  surprinzător de voluminos, la Serviciul de Moravuri Grele, de pe lângă  Casa de Cultură „Jilava of  Free”. Fotografiile l-au surprins în toată splendoarea travestirii: ochii înconjuraţi de un strat  consistent de rimel care-i cădea pe pleope îngreunându-le vizibil; năsucul curulos, pudrat în exces, într-un degrade care i se oprea brusc sub nările-i din care superbisimi cârlionţi nazali îi sfârtecau trombele de muci, înainte de a-i decora bărbia; părul, abundent de nu se poate, jumătate roşcat, jumătate verde-stins, ridicat într-o coamă delirantă care îi cădea pe frunte; obrăjorii, loviţi în pasteluri stridente, concentrice, cum, de vă amintiţi, avea Siminică, sufletul Circului de Stat;  urechile, clăpăugite la maxim, încărcate cu cercuri care le cerceleau, înghesuindu-se, marginile; buzele,  peste măsură de  siliconate, erau rujate slinos, cea superioară în roşu proletar, cea de jos în verde uneperist.  Timpul liber şi-l  valorifică  în scopuri exclusiv educative:  joacă-n draci  la păcănele şi mănâncă acadele ţinând lecţii la lichele; ascultă muzică în ultimă audiţie;  mănâncă seminţe recondiţionate; reciteşte fără încetare înscrisurile de pe biletele de tramvai, recent intrate în  valoroasa sa colecţie de biletologie nonerotică; scrie poezie post-modernă, ascunzându-se sub pernă; îşi numără firele de păr din nas,  scoţându-l din cele normale  faptul că mereu îi ies fără soţ ...  
          Am încercat să desluşim, în viaţa plină de exotism a generalului Ciribleagă Diliescu, performanţele de care a fost în stare în  neobositoarea sa activitate militărească. A fost imposibil. Permiţându-i sistemele de toate felurile, prin care-a trecut ca-n beznă, ţopăind din gleznă-n gleznă,  s-a ocupat de fuşăraie de tot felul şi-a desăvârşit modelul de  om care oricât ar fi fost de prost, mintea-i vine după post.  Dar, visul milităresc al lepădăturii avea să se împlinească abia după trecerea sa la cele neactive când, ajuns, printr-un tragic nonconcurs de împrejurări, la conducerea anostă a asociaţiei cadrelor armatei de rezervă,  jerpelitura şi-a văzut stelele  cu ochii.      Dar, nu cu una-cu două, ci  diluând, la început, şi, apoi, anulând pâna la aplatizare orice urmă de demnitate  şi verticalitate a instituţiei, transformând-o într-o anexă mafiotă, de acordare a gradelor de general marilor personalitaţi din spaţiul interlop şi impostorial românesc: lichele  unse cu toate alifiile  decăderii sociale, borfaşi cultivaţi în cazinourile de lux ale descreieratului din capu’ statului, gleznari ai frontului de imoralitate dâmboviţean, gurişti ai derbedeului suprem,  ilustre caractere  pestilenţiale  de trădători, şmenari şi ospătari. Cât a fost şpaga pentru fiecare stea în parte, doar deneaul ştie şi, bineînţeles, generalul Ciribleagă însuşi, a cărui avere imobiliară, mobiliară, dar şi celula(ră) a crescut halucinant.   Sub obedienta şi  languroasa sa ocârmuire, biata asociaţiune a foştilor activi  a ajuns precum o piaţă de margine de cartier, la care fiecare colonel aderă  pentru a ajunge general, iar fiecare general pentru a mai dobândi o stea, şi încă una, şi încă una, şi-ncă una, pân’ le-astupă cerul gura...  Nu trebuie să îndeplinească decât, în mare, cam  o singură condiţie – să asculte orbeşte de această scursură a periferiei umane, să îi  binecuvânteze  lingual nemernicia şi impostura, ori de câte ori se iveşte prilejul, şi treaba este rezolvată.  Astfel, într-o libidineală care l-ar îngelozi acut şi l-ar dispera până dincolo de minţi şi pe nea Nicu, hahalera a devertebralizat până la zero hancmrr-ul, transformând-o în cea mai importantă instituţie de osanaliare a derbedeului naţional şi ... nu numai, aservind-o exemplar. Declarând, în timpul unei slujbe de meditaţie transerotică, cu mâna pe aparatul de făcut pipi, că unepereul este partidul său de suflet, a constituit  celule de bază ale unepereului în mai toate structurile judeţene ale  asociaţiei, el însuşi conducând de la Centru, în calitate de lider sub  viaţă,  spiritul partinic aureolat de generalul de injustiţie  Gabriel Mafiotovici Gobrea..... Spre ţinere de minte, iată ce afirmă  cretinul într-o scrisoare adresată generalului Gobrea: „Dorim ca acest PARTID să devină partidul de suflet al nostru, partid care ne-a păstrat rangul şi onoarea noastră ca militari ai rezervei armatei române, partid care are în compunerea sa generali şi ofiţeri în rezervă cu un înalt simţ al onoarei şi al datoriei faţă de patrie, partid pe care dorim să ne sprijinim la greu, partid pe care dorim să-l sprijinim în situaţii deosebite. (...) Însă, numai împreună cu o forţă politică formată din membri devotaţi patriei şi poporului nostru, cinstiţi şi iubitori de dreptate noi, cadrele militare în rezervă şi retragere, vom reuşi să fim o persoană juridică de utilitate publică, să luptăm activ pentru ţară şi neamul românesc”. Un idiot, un idiot  inalterabil! Ce imbecil! Atât l-a dus pe neterminat capul lui de muscă maltratată genetic. Fugi, hahalera  dragă şi scumpă,  fugi acum cât mai ai loc în Parcul Ecologic de la Glina. Altfel, s-ar putea să te găsească ăştia ai lui Strigoană şi te aruncă, respirând, în maşina de tocat gunoaie, zoaie, toate şiroaie...                                           
           Şi, off(!), a respect, să-nvăţăm a ne ruga:  scoal’ Băşescule din groapă să îi dai un pic de apă  şi, apoi, să-i faci, în jur, loc să te mai pupe-n cur...

Prestigiul militar?
Să fim serioşi! Ce prestigiu poate supravieţui într-un hoit moral?

                                                                      Notă: Episodul face parte din volumul „Altitudini de  carton”!

Doi subofiţeri achitaţi în dosarul furtului de arme de la Ciorogârla cer daune de 1 milion de euro



Doi subofiţeri achitaţi în dosarul furtului de arme de la Ciorogârla cer statului român daune morale de un milion de euro pe motiv că au stat închişi pe nedrept aproape zece luni de zile, iar magistraţii care au judecat dosarul au decis că sunt nevinovaţi, anunță b1tv.ro.
Avocaţii acestora au arătat că eroarea judiciară este evidentă în acest caz.
Viața sergentului major Ionuț Nicolae Gagea și a caporalului Ion Petrică a luat o întorsătură dramatică în martie 2009, atunci când au fost furate 61 de arme de la unitatea militară din Ciorogârla. Au fost reținuți și arestați alături de alți nouă tovarăși de arme. După zece luni de zile, anchetatorii au prins adevărații hoți, interlopii din clanul lui Eugen Preda.
„Privarea de libertate în mod nelegal aduce atingere drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, iar suferințele psihice provocate de o atare măsură, pot și trebuie să fie reparate prin acordarea unor despgubiri”, se arată în dosarul depus la tribunal.

sâmbătă, 28 aprilie 2012

Promisiunile USL privind guvernarea: Un milion de noi locuri de muncă şi impozit diferenţiat




USL a lansat, până acum, şapte programe constuind viziunea sa despre economie, educaţie, administraţie, agricultură, turism, mediu şi energie, printre promisiuni numărându-se crearea unui milion de noi locuri de muncă şi introducerea impozitului diferenţiat. În viziunea sa despre economie, USL a avansat promisiunea de a face un milion de noi locuri de muncă, astfel încât numărul de angajaţi să devină cel puţin egal cu numărul de pensionari, promiţând, totodată, o creştere economică de 4% anual.

Obiectivul de creare a un milion de noi locuri de muncă va fi posibil, în viziunea USL, în principal, prin reducerea costului muncii şi prin scăderea fiscalităţii.

USL a promis reducerea CAS cu 5% pentru angajatori, reducerea integrală a plăţii CAS datorate de angajatori pentru un an, precum şi zero taxe pentru angajarea în regim part-time şi creşterea salariului minim pe economie la 800 lei/lună.

USL va păstra plafonul de 16% şi va introduce impozitul diferenţiat pe venitul salarial cu deductibilităţi fiscale, astfel: cota 8% - până la 800 lei/lună, cota 12% - de la 800 lei/lună până la 1600 lei/ lună şi cota 16% - pentru ce depăşeşte 1600 lei lună.

După patru ani de mandat USL promite că TVA va reveni la 19%. USL promite, totodată, deduceri de impozite la jumătate din plata pentru pensie privată şi asigurări private de sănătate, cu plafon stabilit.

De asemenea, USL va introduce cota redusă de TVA la producţia de cereale, pâine, carne proaspătă, lapte şi legume (TVA 24%, din care 9% către buget şi 15% dedus producătorului).

USL promite că va acorda şi un card de credit pentru IMM-uri cu valoare cuprinsă între 5.000 şi 100.000 de Euro şi că va capitaliza CEC şi Eximbank.

Viziunea USL asupra guvernării, în domeniul economic, cuprinde şi plafonarea împrumuturilor guvernamentale pe piaţa internă. De asemenea, contractarea unor împrumuturi externe nu se va mai face decât pentru investiţii.

USL promite, totodată, să restructureze ANAF, Garda Financiară şi Vama şi să desfiinţeze 6.000 de posturi numite politic în perioada 02009-2010.

De asemenea, USL promite să plafoneze cheltuielile cu bunurile şi serviciile la minus 50% din valoarea actuală, să adapteze acordul actual cu FMI şi să negocieze în 2013 un nou acord cu FMI.

USL are în vedere, de asemenea, crearea a 50.000 de noi locuri în grădiniţe şi creşe până în 2016.

Viziunea USL în ceea ce priveşte administraţia prevede că funcţiile politice se vor limita doar la miniştri şi la secretarii de stat, Uniunea având în vedere ca în prima lună de guvernare să modifice Legea-cadru a descentralizării.

Pe de altă parte, USL şi-a propus să desfiinţeze Ministerul Dezvoltării, având în vedere că din 2012 se realizează trecerea de atribuţii şi de competenţe de la Guvern către regiuni.

USL îşi propune, de asemenea, să comaseze terenurile agricole şi să realizeze gratuit cadastrul pentru acestea.

Mai mult, USL îşi propune ca, până în 2020, să construiască 1.200 de kilometri de autostradă.

În ceea ce priveşte turismul, USL are în vedere să scutească trei ani de la impozitul pe profit investiţiile în acest domeniu, să elaboreze un nou act normativ de reglementare a situaţiei plajelor, să amplaseze bariere în larg pentru oprirea algelor, să extindă sezonul estival, să iniţieze programul ?Prima piscină?, cu o cofinanţare de la bugetul de stat.

De asemea, există un document intitulat "Cele 15 propuneri ale USL pentru guvernare", care prevede evitarea situaţiilor în care premierul nu ştie ce documente internaţionale îşi asumă ţara, precum în cazul ACTA.

USL îşi propune un dialog susţinut cu opoziţia, ONG-urile, societatea civilă în legătură cu aderarea la Schengen şi cu MCV precum şi combaterea politizării corupţiei promovate sistematic de către PDL.

Un alt punct vizează combaterea corupţiei guvernamentale şi "stoparea spolieriibugetului de stat" prin modificarea şi aplicarea Legii achiziţiilor publice şi prin exercitarea controlului Curţii de Conturi asupra activităţii ANAF şi ANRMAP.

Totodată, documentul USL prevede depolitizarea structurilor deconcentrate şi retragerea "Legii Igaş" privind dreptul de a candida al funcţionarilor publici, precum şi revenirea la valorile pensiilor şi salariilor de dinainte de iunie 2010, asumarea unui deficit de 3% convenit cu FMI şi modificarea de urgenţă a Legii responsabilităţii fiscale, care nu conţine niciun articol care să prevadă răspunderea în faţa Parlamentului a celor care încalcă legea.

Programul USL vizează şi reglementarea de urgenţă a actelor normative privind Fondul de Rezervă al prim-ministrului, anchetarea şi controlul "băieţilor deştepţi din energie", respingerea proiectului Roşia Montană, cu "evaluarea corectă pe trei zone: respectul pentru mediu, protejarea interesului naţional şi combaterea corupţiei politice".

USL mai propune pentru guvernare modificarea legislaţiei fiscale, în sensul aplicării unor taxe diferenţiate pe venituri, cu impozitarea până la 10% a averilor mari.

Acelaşi document prevede şi creşterea valorii salariului minim la 850 de lei, din asigurări şi venituri suplimentare la buget, relansarea companiilor de stat, "nu prin privatizare pe bani puţini şi comisionane mari, ci prin asigurarea unui management privat, autentic şi prin soluţia clasică şi sănătoasă a retehnologizării".

USL îşi mai propune "descurajarea UDMR în a mai ridica pretenţii şi a mai pune condiţii (inclusiv în ceea ce priveşte scindarea pe criterii etnice a UMF Târgu Mureş".

Ultima propunere este adoptarea unei legi electorale negociată cu toate partidele şi susţinută de întreaga clasă politică, precum şi promovarea iniţiativei legislative a USL privind reducerea numărului de parlamentari la 312.

Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că punctele principale din programul de guvernare al USL, care priveau o eventuală guvernare după alegerile parlamentare, sunt "perfect valabile" şi acum.

Victor Ponta a fost întrebat dacă Guvernul USL va restitui banii pensionarilor. "Eu am prezentat, în plenul Parlamentului, înainte de a şti rezultatul votului şi că voi fi desemnat de preşedintele ţării să formez un nou Guvern, punctele principale din programul de guvernare al USL, puncte care priveau o eventuală guvernare după alegeri, în noiembrie, dar care sunt perfect valabile şi acum", a declarat Ponta.

joi, 26 aprilie 2012


Detalii privind organizarea manifestatiei publice din Bucuresti, Piata Victoriei – 1 Mai a.c. (interval autorizat de PMB: 09.00-17.00)



Pentru desfasurarea in bune conditii si fara evenimente nedorite a manifestatiei publice, filialele vor lua urmatoarele masuri:

1.     Delegatiile din judete se vor deplasa astfel incat sa ajunga la Bucuresti, in punctele de preluare  de catre Politia Rutiera si delegatii SCMD, la orele 09.30. Dupa intrarea in Bucuresti, la fiecare mijloc de transport se va afisa inscriptia “Participanti la Miting” si insemnele SCMD. Punctele de preluare sunt:
·          DN 1  -  Fantana Miorita;
·          DN2  -  Sos. Colentina( Parc Plumbuita);
·           A 1     - in dreptul METRO Militari;
·           A 2     - in dreptul REAL Pallady.
2.     Pana luni, 30.04.2012, orele 12.00, toate filialele participante (inclusiv cele din Bucuresti si Ilfov) vor transmite la Secretariatul General:
a.     Nr. de participanti, gradul, numele si telefonul sefului acestora;
b.     Nr. inmatriculare ale mijl. Tp. Folosite
c.      Materialele de propaganda la dispozitie (veste, bannere, portavoci, etc);
d.     Gradul, numele si prenumele celor care doresc sa ia cuvantul
e.      Gradul, numele si prenumele persoanelor desemnate sa asigure ordinea pe timpul mitingului (cel putin 2 persoane la fiecare suta de participanti)
3.     Dispozitivul se va incheia la orele 11.00. Fiecare filiala isi va ocupa locul in dispozitiv si intre orele 11.00-11.15 se va executa prezenta si se va comunica nr. de participanti  coordonatorilor centrali care sunt:
a.     Presedintele SCMD, tel. 0736601020
b.     Col. (r) Stefan Adrian, tel. 0736600974
c.      Col. (r) Swider Paul, tel. 0736601019
d.     Lt. Col. (r) Rinciog Dumitru, tel. 0736600961
e.      Cpt. Cdor (r) Sirbu Razvan, tel. 0736600973
4.     Filialele din Bucuresti si Ilfov vor asigura in echipa centrala de organizare:
a.     1(una) persoana/filiala pentru montarea/demontarea si transportul tribunei;
b.     1 (una ) persoana/filiala pentru asigurarea ordinei in dispozitiv si in jurul tribunei (inclusive urcarea si coborarea in siguranta la tribuna a persoanelor inscrise pe lista vorbitorilor)
c.      1 (una) persoana pentru transportul, montarea, demontarea si paza pe timpul mitingului a generatorului de curent si a statiei de sonorizare (inclusive boxele).
5.     Persoanele desemnate la pct. 4 se vor prezenta luni, 30.04.2012, orele 12.00, la punctul central de lucru din Bd Poligrafiei, nr. 4, pentru instruire si pentru pregatirea transportului materialelor la locul manifestatiei.
6.     Filialele desemnate mai jos vor numi o persoana (gradul numele si tel. de contact vor fi comunicate la Secretariatul General, pana luni, 30.04.2012, orele 10.00) care sa asigure legatura pe timpul deplasarii, recunoasterea si gruparea participantilor din teritoriu  la punctele de preluare de la intrarile in Bucuresti, la ora stabilita, astfel:
a.       DN 1  -  Fantana Miorita - Filiala 1 Sector 1
b.       DN2  -  Sos. Colentina(Parc Plumbuita)- Filiala 1 Sector 2
c.         A 1     - in dreptul METRO Militari – Filiala 2 Sector 6
d.        A 2     - in dreptul REAL Pallady – Filiala 1 Sector 3
7.     Departamentul Economic-Financiar va asigura sumele necesare si va efectua platile aferente transportului filialelor din teritoriu la Bucuresti. In acest sens, DEF va comunica tuturor filialelor detaliile tehnice in cursul zilei de joi, 26.04.2012.
8.     Alte precizari organizatorice veti primi in timp oportun.

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU


Constructia retelei generale de anuntare rapida a membrilor SCMD

DOAMNELOR SI DOMNILOR,



Membrii SCMD din toata tara, posesori de e-mail, sunt rugati sa participe la un prim experiment privind crearea si functionarea unei retele centralizate de anuntare si mobilizare rapida a membrilor de sindicat.
Principiul de actiune este simplu: Secretariatul General al SCMD trimite mesajul de difuzat catre toti posesorii de e-mail inclusi in reteaua de anuntare iar acestia anunta telefonic un numar fix de membri - 10, 15 sau 20.
Prima "aplicatie" de acest gen se va desfasura joi, 26.04.2012, intre orele 12.00-20.00 (scopul fiind nu numai exercitiul ci si unul practic - anuntarea tuturor membrilor SCMD din Bucuresti despre desfasurarea manifestatiei publice din ziua de 1 Mai). 

In acest scop, va rugam:
  1. Pana miercuri, 25.04.2012, orele 24.00, sa confirmati, la sindicatulmilitarilor@gmail.com, disponibilitatea dvs. de a participa la acest exercitiu, precizand numarul de membri pe care-i puteti anunta telefonic (10, 15 sau 20 de membri);
  2. Secretariatul General va va expedia numerele de telefon, gradul, numele si prenumele rezervistilor de anuntat, in intervalul 25.04 24.00- 26.04 07.00.
  3. Joi, 26.04.2012, intre orele 12.00-20.00, sa difuzati mesajul; "SCMD va invita sa participati la manifestatia publica ce se va desfasura in Bucuresti, Piata Victoriei, orele 11.00, in ziua de 1 Mai a.c.") la numerele de telefon repartizate de catre Secretariatul General al SCMD.
Concluziile acestui prim exercitiu vor fi publicate pe pagina centrala de internet a SCMD, dupa data de 01.05.2012.

Cu stima si multumiri,

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU


Motiunea de cenzura si mitingul din 1 Mai a.c.

Doamnelor si domnilor,

Pentru data de 1 Mai, Opozitia politica nu a primit drept de manifestare de protest ci drept de “Arminden”. Adica de manifestare culturala, ca nu-i putem spune de manifestare campeneasca, datorita restrictiilor impuse de Legea picnicului. Primarul Sectorului 5 Capitala, pe care il felicitam pentru aceasta izbanda, a obtinut dreptul de a organiza in Parcul Izvor o manifestare culturala pe data de 1 Mai. Fara bere, fara gratare, pentru ca nu este loc special amenajat.

Opozitia civica (Consiliul National al Societatii Civile) a obtinut, prin SCMD, dreptul de a organiza un miting de protest impotriva Puterii asasine, pe data de 1 Mai, in Piata Victoriei, cu incepere de la 11.00. Ni s-a refuzat marsul cu depunere de coroane spre Piata Universitatii sau spre Piata Revolutiei, sub pretextul hilar ca va fi circulatie mare la pranz si Politia, aruncata in derizoriu ca efective de recenta “reforma”, nu poate acoperi zona.

Vom protesta asadar in Piata Victoriei si vom trimite prin delegati punctele de vedere ale Programului “Platformei Civice“  la Guvern, Presedintie, Parlament si TVR.

Protestam impotriva furtului calificat, practicat de catre actuala Putere, cu tupeu, prin calcarea in picioare nu numai a Constitutiei ci chiar a propriilor lor legi ticaloase, impotriva pensionarilor, bugetarilor, revolutionarilor, elevilor, studentilor, persoanelor cu dizabilitati. Protestam pentru toti cei care sunt furati astazi, cu acte in neregula, ca in codru! Protestam pentru vanzarea pe nimic a ultimelor resurse ale natiunii si aruncarea datoriilor companiilor implicate, tot in spinarea noastra, a tuturor. Protestam impotriva distrugerii sistemului de asistenta medicala, impotriva distrugerii invatamantului, a legislatiei muncii, a legislatiei pensiilor si, in ceea ce ne priveste pe noi, “fostii militari” si “fostii politisti”, impotriva desfiintarii categoriei noastre socio-profesionale, prin transformarea in “asistati” sau “beneficiari”, care primesc nu pensii ci, conform Legii 263/2010, “ajutoare sociale lunare” de la stat. Care ajutoare, indiferent de cuantum, pot fi acordate sau … retrase.

Daca motiunea de cenzura nu trece vineri, 27.04.2012, presiunea strazii trebuie sa-si spuna cuvantul, pentru ca vinovatii sa fie pedepsiti si jaful sa inceteze imediat! Daca motiunea de cenzura va trece, cu atat mai mult trebuie ca presiunea strazii sa se faca simtita, deoarece Basescu devine arbitrul situatiei si-si va bate joc de Parlament si de clasa politica, de doua ori, pana la a impune Guvernul … Ungureanu 2! Asa cum a procedat in cazul Guvernelor Boc 1, 2, 3, 4 … Cu atat mai mult, daca motiunea va trece, va trebui sa fim in strada, cat mai multi, pentru ca mafia coruptiei interne si internationale sa priceapa ca nu mai are nici o sansa in Romania, cu actualii experti in furat, mintit si lichidat sperantele, vietile oamenilor si viitorul Romaniei.

Ii invitam alaturi de noi, pana la orele 13.30-14.00, pe toti participantii la manifestarea culturala din Parcul Izvor si promitem ca dupa terminarea mitingului din Piata Victoriei ne vom face si noi promenada spre Parcul Izvor. Indiferent, asadar, de rezultatul motiunii de cenzura, pe data de 1 Mai, si Piata Victoriei si Parcul Izvor trebuie sa geama de lume, pentru ca dl Jeffrey Franks si alti reprezentanti ai spoliatorilor nostri sa priceapa ca a trecut vremea cand isi puteau pingeli gratis pantofii in Romania!

Jos Guvernul!

Jos Basescu!

Jos regimul vinovat de genocid, subminarea economiei nationale si tradare!

Libertate!

Va asteptam pe 1 Mai, zi de lupta prin definitie, in piata predestinata – PIATA VICTORIEI!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

INVITATIE PENTRU PRIMARUL GENERAL AL CAPITALEI !




miercuri, 25 aprilie 2012

Invitatie pentru dl. Primar General Sorin Oprescu


Domule Primar General,

Va multumim pentru aprobarea data SCMD privind organizarea mitingului in favoarea tuturor membrilor Consiliului National al Societatii Civile (CNSC) in ziua de 1 Mai 2012 in Piata Victoriei din Capitala.

Va adresam invitatia de a participa la miting, angajandu-ne ca, in situatia in care nu aveti numarul necesar de adeziuni pentru noua dvs. candidatura ca independent la Primaria Generala a Capitalei, le vom completa pe loc.

Dar avem si noi o rugaminte … Sa luati nota ca, daca veti castiga, cu ajutorul nostru, din nou functia de Primar General al Capitalei, va rugam de pe acum sa ne aprobati desfasurarea urmatorului mare miting de protest al SCMD si CNSC pe data de 25 Octombrie a.c., in curtea interioara a … Palatului Cotroceni!

Cu stima si urari de "succesuri",

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

miercuri, 25 aprilie 2012


SI ALTII GANDESC CA NOI ! NU MAI ASCUNDETI GUNOIUL SUB PRES PENTRU CA NU VA LĂSĂM PANA NU LĂMURIM PROBLEMA

Dupa ce și alte filiale din țară au luat poziție in ceea ce privește atitudinea unor membri ai asa zisului COMITET DIRECTOR "la umbra" căruia se iau decizii fără consultarea nimănui ,asa precum vechilii pe tarla , va semnalam ca și alte filiale au același punct de vedere referitor la situația "la zi "din SCMD!
In acest sens, va semnalam in ordinea apariției:
-SCRISOARE DESCHISĂ PREȘEDINTELUI FILIALEI 1 CRAIOVA
ADRESATĂ DISTINȘILOR MEMBRII AI C.D. AL SCMD (câți au mai rămas)
DEZINTERES SAU ALT INTERES 
Documentul a fost scris și publicat in stilu-i incisiv caracteristic președintelui SCMD ,filiala CRAIOVA,domnul Col.(r) Ec. Ioan Mișu NAON, inca de pe data de 14 APRILIE 2012.
Problemele sunt punctate cu sinceritate, rând pe rând ,asa cum se vad ele de la fata locului si nu din turnul de fildeș dela BUCUREȘTI de unde se dau lecții de comportament si se eticheteaza oamenii la bunul plac al unora , făcându-se abstracție de faptul ca avem fiecare o pregatire solida nu numai in domeniul în care suntem specialiști si ca avem parul alb. Păcat! Credeți cumva ca aceasta luare de poziție a produs vreun ecou la urechile "conducerii de la BUCUREȘTI? AȘ !!!!! Conducerea de la BUCUREȘTI este ocupata cu probleme cu mult mai pământene precum :
-desalinizarea apei de mare;
-rezolvarea foametei în provincia DARFUR
-NOMINALIZAREA PATERNITĂȚII PUNERII COZII LA PRUNA și altele.
-" GÂNDURI CĂTRE PRIETENI – APEL LA TOLERANTĂ, ÎNCREDERE ŞI RESPECT RECIPROC"
Aceste este un articol excepțional scris de preşedintele SCMD, Filiala 1 Braşov , domnul Gl.(r). Prof.univ.dr. Petrişor Mandu pe 19 APRILIE 2012.De ce este un articol excepțional? Pentru ca se spune lucrurilor pe nume, pentru ca se referă la ceea ce ne frământă pe noi și nu la cai verzi pe pereți de genul: CNSC,ABC, AOLEU si VAI CE LEBEDE SUNTEM NOI.

-"PUNCTE DE VEDERE"

Articolul aparținând aceluiași autor, președintele SCMD, Filiala 1 Braşov , domnul Gl.(r). Prof.univ.dr. Petrişor Mandu este scris în nota în care ne-a obișnuit si accentuează si mai mult pe nevoia de unitate acum cand lupta noastra tinde sa se indrepte spre rezultate favorabile. La aceasta unitate subscriem si noi dar nu la aceea pe care incearca unii sa ne-o bage pe gat. Adică unitatea de tipul "noi decidem de capul nostru , ca de , suntem COMITETUL DIRECTOR si voi executati"
Conducerea SCMD nu apreciaza ca articolul este de "prima pagina " dar, sa recunoastem ca spre deosebire de celelalte doua ni-l propune ca lectura.De ce dragi prieteni nu publicati?Va e rusine ca sunteti criticati? Daca ați strânge putin legăturile cu masa mare de sindicalisti reprezentata de conducerile Birourilor Operative ale Filialelor,alea bune,rele ,asa cum le-au ales/votat oamenii ,astfel de articole nu ar mai aparea.
Pentru ca si camarazii nostri sa citeasca acest articol ,il publicam si noi!
Cu salutari sindicaliste,

Costel GĂLĂȚEANU

PUNCTE DE VEDERE

1. Pornesc de la premisa că ideile din aceste rânduri vor aduce o contribuţie modestă, în procesul de analiză, interpretare şi reconfigurare a imaginii proprii a Comitetului Director al SCMD. Nici o structură care apare din necesitate nu rămâne cantonată în propriile condiţii de constituire. Structurile, precum şi motivaţiile apariţiei lor, se modifică şi se adaptează în funcţie de spaţiu şi timp. Cele care vizează idealurile, valorile şi interesele oamenilor, trebuie să ţină seama implicit, de atitudinile lor. Am studiat cu atenţie istoria litigiului care vizează CD şi filialele din Bucureşti şi judeţul Ilfov. Este adevărat că, în măsura în care priveşti Consiliul de Coordonare constituit la 23 august 2011, drept un oponent al CD al SCMD, gândul egoist te aruncă imediat, în afara statutului şi al ROF. Dar, cel puţin declarativ, iniţiatorii nu au afirmat prin propoziţii spuse sau scrise, aşa-ceva. Cunoaşteţi faptul că acest sindicat, spre deosebire de partide, asociaţii şi fundaţii, are o caracteristică importantă şi anume „uneşte sub sigla sa o mulţime de oameni veritabili”, numiţi de poporul român – patrioţi. Pe aceştia nu-i leagă nici statutul, nici ROF-ul, nici dl.Pricină şi nici dl.Dogaru, ci simpla apartenenţă la aceste sentimente faţă de România, la care toţi militarii în rezervă au dreptul. Dreptul la asociere este nelimitat peste tot în lume, iar Consiliul de Coordonare nu are personalitate juridică, deci este un organ informal, de prietenie şi sprijin reciproc în procesul de implicare publică. Votul exprimat reflectă nevoia de unitate, nu de dezbinare sau separare. Fundamentele care au stat la baza constituirii nu aduc prejudicii funcţionale şi de autoritate nici structurilor de conducere centrală, nici filialelor. Organizarea, atribuţiile şi competenţele acestui organ informal concretizează, la nivel local, obiectivele SCMD şi nu sesizez niciun pericol evident la adresa SCMD. Reacţiile colonelului (r) Tudor Marian, recepţionaţi-le, cel puţin pentru acest moment, ca atitudine firească a unui om care primeşte, în loc de sprijin şi spirit de încredere, reproşuri, acuze şi lipsă de toleranţă. Retragerea pripită a membrilor Departamentului organizare din CD, nu o evaluaţi ca un succes atâta timp cât nu confundăm „ograda democraţiei” cu „tarlaua sau moşia proprie”. Noi toţi ne-am asociat în faţa unui ideal nu sub conducerea unui şef. Idealul nu poate fi impus aşa cum nu poate fi nici ştrangulat de dorinţa de a fi şef cu ştampilă. Aici primează interesul general, ori până mai ieri, strigam cu toţii „unitate”. Este suficientă intervenţia brutală a puterii cu „loviturile de berbec” date în poarta sindicatului, opinia mea este că „ne unim unii împotriva altora în momentele în care trebuie să ne unim unii cu alţii”! Pentru a reuşi în acest demers trebuie să discutăm serios şi deschis „unii cu alţii ” şi să vorbim respectuos „unii despre alţii”. Chiar putem reuşi. Este ABC-ul conducerii participative. Dragi camarazi,
Fiecare om are adevărul său, este tot mai greu să avem şi să recunoaştem un adevăr absolut. Numai Dumnezeu poate să deţină şi să gestioneze adevărul absolut. Derularea evenimentelor, la vârful SCMD, începând cu luna Noiembrie 2011, presupune existenţa unui litigiu care poate avea la origine, cauze subiective şi deosebit de complexe. Pentru că însăşi firea omului este deosebit de complexă prin aspiraţiile sale. Atunci când abandonezi interesele de ordin material şi te asociezi în jurul principiilor şi valorilor nu ai de ce să te cerţi. Eventual, ne contrazicem prin argumente, avem puncte de vedere diferite, dar rămânem parteneri de dialog şi mai ales, camarazi. Este adevărat, după plecarea lui Tudor Marian lucrurile s-au liniştit în CD, nimeni nu a mai jicnit pe nimeni, a rămas probabil, numai partea adversă. Să nu fim atât de siguri că nu o să mai apară alte litigii, sunt în firea noastră. Înţelept ar fi, ca prin intervenţia arbitrului nu al „arbitrului jucător” să aduni, nu să împrăştii resursele umane. Ştiinţa ne reaminteşte că „resursele intangibile sunt resurse economice strategice”. Împrejurările în care l-am cunoscut pe col.Tudor, îmi dau convingerea că acesta îşi cunoaşte limitele, ca orice om de calitate. Sunt convins că are puterea de a trece peste momentele neplăcute ale lipsei de înţelegere şi, mai ales, de încredere, din partea conducerii. Dl.col Pricină a încercat să afişeze şi în relaţiile cu subsemnatul o imagine de „şef veritabil”, dorind să-mi impună o anumită condiţie de eficienţă în stângerea de semnături pentru FACIAS. Activitatea respectivă era sortită eşecului mai ales, că subsemnatul nu face muncă voluntară decât în folosul Patriei. Printre noi, sunt colegi care s-au ocupat şi se ocupă încă de elaborarea şi aplicarea unor strategii şi alţii, simpli „cititori de strategii”. Acum , sunt sigur că s-a înţeles de către toată lumea, că modificarea Constituţiei trebuie făcută de Parlament, nu de asociaţia cu pricina. Cel puţin în cazul meu, nu cred că va funcţiona vreodată, impunerea unor principii imperative de conduită. SCMD nu poate fi folosit de către nimeni „ca vârf de lance” în spargerea dictaturii, nu suntem în simfonia epocii medievale. Ştiinţa de a gândi spaţiul planetar nu ne mai permite acest lucru. Vă asigur domnilor că această criză nu a fost soluţionată, suntem încă, în cercul ei vicios. Pentru a ieşi din el, CD ar trebui să-şi evalueze şi să-şi reconfigureze propria-i imagine şi să revină pe un ton colegial asupra litigiului creat. Filialele din Bucureşti şi jud.Ilfov formează „cordonul sanitar” de siguranţă nemijlocită al SCMD. Fiind mai aproape de CD, şi având o comunicare directă cu membri acestuia, ar fi normal ca, începând cu acest aliniament, să se contureze spiritul de încredere reciprocă, iar filialele din teritoriu să preia acest model de comportament. Deocamdată, acest „cordon sanitar” este puternic perturbat iar dumneavoastră, membri ai CD, aveţi obligaţia să-l stabilizaţi. Impreună, suntem colegi şi prieteni, contează mai puţin anii şi împrejurările în care ne-am cunoscut şi mai mult idealurile, valorile şi, mai ales, faptele care ne-au unit. Apăraţi-l pe dl Pricină în măsura în care îl apăraţi şi pe domnul Tudor. Pentru a avea un preşedinte jucător este nevoie de trei echipe şi trei porţi, ori jocurile se joacă între doi adversari. Arbitrul nu joacă în nici o echipă şi eu cred că ne putem comporta aşa. Statutul şi ROF-ul pot fi modificate sunt nişte coli scrise, resursele umane sunt resurse morale strategice! SCMD are nevoie, în primul rând de toţi patrioţii pe care nu-i defineşte nici dl. Pricină, nici dl Dogaru. Cele două documente sunt creaţia noastră, bazată pe unele teorii care funcţionau mulţumitor, atunci. Dar orice teorie poate deveni o poveste şi atunci oamenii au nevoie de noi teorii. Vă admir şi vă respect pe toţi, „amici sau adversari”, în acest scenariu care este conceput şi scris destul de prost. Aşa este natura umană, permanent conflictuală în fapte şi creaţie şi prietenoasă în pierderea timpului şi teorie. Dacă este adevărată dogma că „firea omului nu se poate schimba” atunci nu mai avem nimic de făcut. Insă Dumnezeu a dat omului raţiune şi şansa recunoaşterii reciproce a meritelor, a loialităţii şi a respectului. Jucaţi încă o dată această carte şi, cu siguranţă, nu veţi pierde domnilor din CD. Vă ştiu drept oameni de foarte bună calitate, flexibili, raţionali şi umani. Împingeţi aceste răutaţi în afara sferei umanităţii, colegialităţii, convocaţi răzvrătiţii la dialog şi refaceţi urgent spiritul de încredere reciprocă. Încercaţi să atenuaţi din aura de autoritate formală pentru că în lume şi mai ales în UE se cântă simfonia a Simfonia a IX-a compusă de Ludwig Van Beethoven în 1823. Pentru ultima parte a acestei simfonii, Beethoven a transpus în muzică versurile poemului „Odă bucuriei”, scris de Friedrich von Schiller în 1785. Acest poem exprimă viziunea idealistă a lui Schiller asupra înfrăţirii omenirii, viziune pe care şi Beethoven o împărtăşea.
2. În ultima perioadă de timp, apar tot felul de informaţii cu privire la posibilitatea unei soluţionări politice a litigiilor generate de procesul de recalculare şi revizuire a pensiilor militare. După cum observaţi, în ultima perioadă de timp, s-au făcut dese şi grave atenţionări asupra erorilor produse de oameni iresponsabili plasaţi în managementul sistemelor de pensii, de către regimul portocaliu clientelar. Cu siguranţă, va veni şi rândul sistemului de pensii militar. Din nenumăratele discuţii pe care le-am avut cu factorii politici au rezultat următoarele puncte de vedere: - se caută o soluţie politică de modificare a OUG nr.1/2011, ca o primă măsură reparatorie; modificarea vizează, în mod deosebit, pe acei camarazi care, în urma revizuirii au rămas cu pensiile diminuate abuziv, prin intervenţia brutală, neconstituţională, a fostului premier Emil Boc; aceste pensii, conform modificărilor propuse, urmează să fie rămase în plată ca în decembrie 2011, adică nediminuate; - cei ale căror pensii au crescut, vor beneficia de aceste pensii; - odată cu schimbarea guvernului şi a configuraţiei raportului de forţe în Parlament, se va corecta partea juridică care reglementează pensiile militare, conform legislaţiei europene, aceste pensii reprezentând un capitol separat al Legii 263/2010, sau fiind reglementate de un act normativ separat; - Capitolul IV din Legea nr.329/2009, art.17 – 25, va fi abrogat, cât de curând, deoarece aduce grave prejudicii drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului; - procesul de restituire a „sumelor necuvenite” ca urmare a diminuării pensiei de serviciu, prin revizuire şi regularizare, se va bloca, tot printr-o soluţie politică. Toate aceste măsuri pe care le iniţiază , în prezent, forţele politice democratice, trebuie susţinute de noi toţi. Acestea sunt priorităţile noastre. Atât la nivel central, cât şi la nivel teritorial, încercaţi să vă implicaţi mai direct şi responsabil, în sprijinul acestor probleme de interes general. Aceia dintre dumneavoastră care nu aţi plătit cotizaţia de membru al SCMD, aveţi în vedere faptul că, va veni o vreme în care ve-ţi regreta amarnic, acest sindicat militar, singurul care a generat pentru 92% dintre pensionari, starea de automulţumire financiară. In luna mai 2012, cel puţin la nivelul Filialei din Braşov a SCMD, vor rămâne membri numai acei camarazi care sunt cu cotizaţia la zi. Vom rămâne un nucleu destul de activ, cu aproximativ 200 de membrii pe care să contăm şi la bine şi la rău. In toate filialele din ţară , cred că există o componentă inactivă care a găsit în SCMD, doar instrumentul de soluţionare a intereselor de ordin financiar, puternic afectate de regimul Băsecu – Boc. Numai că viitorul este greu de ghicit. Nu este un avertisment ci doar un îndemn la meditaţie asupra greşelilor pe care le săvârşim împotriva noastră. Reveniţi la realitate, plătiţi cotizaţia şi reluaţi lupta sindicală. SCMD trebuie să rămână o organizaţie deschisă dialogului, adaptată la context, utilă atât pentru membrii săi, cât şi pentru societate şi ţară. Vă asigur că vom depăşi împreună, mai uşor, multe obstacole care vor fi create de o lume politică tot mai egoistă, prolifică în greşeli şi repetentă la sinceritate.
Cu respect şi admiraţie pentru dumnneavostră toţi, amici şi adversari,
Preşedintele SCMD, Filiala 1 Braşov,
Prof.univ.dr. Petrişor Mandu