miercuri, 31 octombrie 2012

REZOLUTIA CONSILIULUI NATIONAL AL REPREZENTANTILOR SCMD ALBA IULIA – 27.10.2012


SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE (SCMD)
Consiliul National al Reprezentantilor (CNR)
Alba Iulia, 26-27.10.2012





REZOLUTIA
CONSILIULUI NATIONAL AL REPREZENTANTILOR SCMD
ALBA IULIA – 27.10.2012

          In zilele de 26 – 27 octombrie 2012 s-a desfasurat, la Alba Iulia, Consiliul National al Reprezentantilor (CNR) - organul suprem de conducere al Sindicatului.
Conform programului si a ordinii de zi comunicate participantilor, presedintele SCMD a deschis lucrarile CNR prin anuntarea prezidiului adunarii si anuntarea  numarului de participanti. Situatia prezentei la CNR a fost urmatoarea:
·     Membrii fondatori Total = 21, Prezenti si delegati  =14
·     Membrii ai CD (care nu sunt si fondatori) = 2, Prezenti = 2
·     Presedinti de filiale teritoriale = 87, Prezenti  si delegati = 67
·     TOTAL MEMBRI CNR = 110, din care Prezenti si delegati = 83
Conform Art.8(1) din Regulamentul de Organizare si Functionare (ROF), Consiliul National al Reprezentantilor a fost declarat legal constituit, fapt pentru care presedintele SCMD a supus la vot ordinea de zi (OZ), aceasta fiind aprobata cu majoritate de voturi (7 voturi impotriva).
S-a trecut la punctul 2 al OZ, presedintele SCMD dand citire Bilantului activitatii SCMD in perioada octombrie 2011-octombrie 2012.
          La punctul 3 al OZ contabilul sef a prezentat executia Bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2011 si anul 2012 (pana la 30.09.2012). A fost  aprobata , cu unanimitate de voturi, descarcarea de gestiune a operatiunilor economico-financiare pentru perioada  01.09.2011-30.09.2012.
          La punctul 4 al OZ presedintele Comisiei de Cenzori a prezentat Raportul comisiei pentru anul 2012 si Regulamentul de organizare si functionare a comisiei, conform Art.55 din ROF. Dupa ample dezbateri, Raportul Comisiei de Cenzori a fost aprobat in unanimitate de voturi. A fost aprobat si Regulamentul de organizare si functionare a Comisiei de Cenzori cu majoritate de voturi (6 voturi impotriva si 3 abtineri).
          Totodata a fost supus si aprobat cu unanimitate de voturi, Bilantul activitatii SCMD  in perioada octombrie 2011-octombrie 2012
          Inainte de a se trece la punctul 5 al OZ,  participantii la CNR au solicitat  sa fie prezentate in plen propunerile inaintate de filiale pentru imbunatatirea proiectelor de hotarare supuse dezbaterii CNR. Aceste propuneri au fost prezentate si completate cu alte propuneri facute pe timpul dezbaterii. Un punct esential l-a constituit necesitatea modificarii unor prevederi din ROF si Statut in conformitate cu noile realitati impuse de activitatea sindicatului. In urma discutiilor a rezultat necesitatea constituirii unei Comisii de armonizare a prevederilor celor doua documente, comisie formata din membrii Departamentului Juridic si cinci persoane propuse de CNR. In urma propunerilor au fost desemnati urmatorii:

1.     Lt Col. Tudorica Valentin, Filiala Jimbolia
2.     Col. Tudor Marian, Filiala Sector 6 Bucuresti
3.     Gl.Bg.  Mandru Ovidiu-Mircea, Filiala Lugoj
4.     Col. Mihai Constantin, Filiala Ramnicu Sarat
5.     Lt. Col. Popa Marian, Filiala Craiova

Activitatea Comisiei se va materializa intr-un nou proiect de Statut si ROF, documente care vor fi prezentate spre aprobare la CNR-ul  extraordinar, care va fi convocat, conform statutului, la sfarsitul trim.I/2013.
La pct. 5 al OZ s-a pus in discutie algoritmul finantarii filialelor SCMD si reguli privind stabilirea si justificarea legala a cheltuielilor la nivel central si local pentru anul 2013. In urma discutiilor au rezultat mai multe propuneri care au fost supuse dezbaterii, rezultand in final urmatoarele:
·       Cuantumul cotizatiei de membru  va fi de 120 lei (votat in unanimitate)
·       Cota de repartitie a fondurilor rezultate din colectarea cotizatiilor va fi de 40% pentru filiale si 60% pentru fondul central, cu obligativitatea ca  avansurile sa fie acordate numai dupa justificarea celor anterior acordate (votat cu majoritate, 6impotriva, 4 abtineri)
·       Cheltuielile efectuate de toate filialele si la nivel central vor fi afisate lunar pe site-ul SCMD (votat in unanimitate);
·       Acordarea de stimulente in cuantum de max. 10% din cota de 40%, stimulente ce se vor acorda semestrial . Valoarea maxima bruta pe persoana a stimulentului va fi valoarea salariului minim pe economie. In acest sens, Departamentul Economic Financiar va prezenta Comitetului Director procedura privind acordarea acestor stimulente, pana la data de 31.12.2012 (votat in unanimitate).
·       Bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul 2013 va fi prezentat de Departamentul Economic Financiar Comitetului Director pentru analiza si aprobare pana la data de 15.03.2013 (votat in unanimitate)
S-a supus la vot in integralitate pct. 5 al OZ, acesta fiind votat cu amendamentele mai sus mentionate.
La pct. 8 al OZ, presedintele SCMD a inceput prezentarea strategiei SCMD pe capitolele propuse in proiectul de hotarare. Toate propunerile de modificare si completare a capitolelor s-au operat direct in proiectul de hotarare, fiecare capitol a fost supus la vot si aprobat in unanimitate.
Conform  proiectului de hotarare privind componenta numerica si nominala a CD, care a fost votat in unanimitate,  si a Cap. II Directii de actiune, din proiectul de strategie, s-au supus la vot, pe zonele stabilite si au fost aprobati prin  decizie a membrilor fondatori urmatorii vicepresedinti interimari astfel:
1.     Zona I, Col. Comaneci Mircea, coordonator pentru filialele din judetele Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui;
2.     Zona II, Col Macovei Remus, coordonator pentru filialele din judetele Braila, Buzau, Constanta, Galati, Vrancea, Tulcea;
3.     Zona III, Col. Popescu Victor, coordonator pentru filialele din judetele Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Teleorman;
4.     Zona IV, Col Dogaru Dumitru, coordonator pentru filialele din judetele Dolj, Gorj, Olt, Mehedinti, Valcea;
5.     Zona V, Col. Aromanesei Radu, coordonator pentru filialele din judetele Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Timis;
6.     Zona VI, Col. Cotoi Anton, coordonator pentru filialele din judetele Bihor, Bistrita Nasaud, Maramures, Cluj, Satu Mare, Salaj;
7.     Zona VII, Col Tudosie Stefan, coordonator pentru filialele din judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu;
8.     Zona VIII, Col. Tudor Marian, coordonator pentru filialele din Bucuresti si jud. Ilfov.
De asemenea, au fost alesi ca vicepresedinti interimari si urmatorii:
                    Col Caloian Monica, pe probleme juridice;
                    Col. Ionascu Victor, pe probleme organizatorice;
                    Mr. Ungureanu Marius, membru.

Alte probleme discutate si aprobate in CNR au fost urmatoarele:

a)    Sustinerea de catre SCMD si aliatii sai a Comitetului de initiativa cetateneasca pentru  ridicarea Monumentului Unirii de la Alba Iulia;
b)    Prelungirea mandatului actualei Comisii de solutionare a contestatiilor;
c)    In anul 2013 sa se acorde ajutoare, pentru membrii cotizanti, in caz de deces, in cuantum de max. 1000 lei;
d)    Acordarea de ajutoare membrilor SCMD, in situatii deosebite, la propunerea filialelor si numai dupa discutarea si aprobarea in sedinta Comitetului Director;
e)    Regulile de comunicare interna si externa in SCMD (votat in unanimitate);
f)     Stabilirea zilei de 18 august ca zi a SCMD;
g)    Propunerile inaintate de catre filiale, care nu au fost preluate in cadrul hotararilor  adoptate de CNR, se vor constitui intr-un plan de masuri care va fi analizat in cadrul primei sedinte a Comitetului Director.

Procesul verbal al lucrarilor CNR va fi transmis filialelor pana la mijlocul lunii noiembrie a.c.
Rezolutia CNR, cu amendamentele si completarile facute pe timpul prezentarii acesteia a fost supusa aprobarii si a fost votata in unanimitate de membrii CNR.

miercuri, 24 octombrie 2012

LA MULȚI ANI ARMATA ROMÂNIEI! LA MULȚI ANI POPOR ROMAN! LA MULȚI ANI DRAGI MILITARI ACTIVI,IN REZERVĂ SAU IN RETRAGERE! LA MULȚI ANI SCMD!

LA MULȚI ANI ARMATA ROMÂNIEI!
LA MULȚI ANI POPOR ROMAN!
LA MULȚI ANI DRAGI MILITARI ACTIVI,IN REZERVĂ SAU IN RETRAGERE!
LA MULȚI ANI SCMD!




COSTEL GĂLĂȚEANU

COMUNICAT DE PRESĂ:Ziua Armatei României, 25 octombrie,



Ministerul Apărării Naţionale 
Direcţia Informare şi Relaţii Publice 
E-mail: presamapn@mapn.ro 
Contact: 021-319.60.22



COMUNICAT NR. 233 
Data: 24.10.2012 

COMUNICAT DE PRESĂ


Ziua Armatei României, 25 octombrie, va fi sărbătorită prin arborarea Drapelului Naţional la sediile instituţiilor militare, ridicarea Marelui Pavoaz la bordul navelor militare maritime şi fluviale şi prin organizarea unor ceremonii militare şi activităţi comemorative în toate garnizoanele din ţară, în teatrele de operaţii şi în ţările în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării.

Ceremoniile militare de depuneri de coroane şi jerbe de flori sunt organizate joi, 25 octombrie, la Monumentul Eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial (ora 08.30), Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol (de la ora 09.30) şi Monumentul Eroilor militari români căzuţi la datorie, din Parcul Tineretului (de la ora 11.00). Astfel de ceremonii vor fi organizate, în aceeaşi zi, şi în marile garnizoane din ţară şi la Ansamblul monumental de la Carei (ora 12.00).

Tot mâine vor avea loc ceremonii de depunere a jurământului militar de către elevii şi studenţii din instituţiile militare de învăţământ. În Bucureşti, vor depune jurământul militar studenţii de anul întâi de la Academia Tehnică Militară (ora 10.30).

Retragerea cu torţe se va desfăşura, începând cu ora 18.15, astfel: traseul I - Monumentul Infanteriei - Piaţa Victoriei - Piaţa Romană -Piaţa Universităţii - Palatul Cercului Militar Naţional - Piaţa Eroilor - Universitatea Naţională de Apărare - Palatul Cotroceni - Regimentul 30 Gardă; traseul II - Monumentul Infanteriei - Piaţa Victoriei - Calea Victoriei - Palatul Cercului Militar Naţional - Piaţa Eroilor - Universitatea Naţională de Apărare.

Apelăm la înţelegerea bucureştenilor aflaţi în trafic la acea oră şi ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente provocate.

Anul acesta, de Ziua Armatei României, pentru prima dată se organizează ceremonii militare de evocare a eroilor neamului în locurile în care strămoşii noştri au purtat marile bătălii pentru suveranitatea şi independenţa României sau în care marii noştri înaintaşi sunt înmormântaţi: Oarba de Mureş, Şelimbăr, Păuliş, Cetatea Neamţului, Mănăstirea Putna, Podu Înalt, Mărăşeşti, Mănăstirea Dealu, Carei, Păuleşti, Luduş, Mănăstirea Curtea de Argeş, etc.

Militarii români din teatrele de operaţii vor sărbători Ziua Armatei României prin organizarea unor ceremonii militare şi a unor activităţi culturale şi sportive la care vor fi invitaţi şi parteneri din coaliţiile multinaţionale.


Biroul de Presă

ARMATA ÎL DECOREAZĂ PE REGE


marți, 23 octombrie 2012

MINISTRUL APĂRĂRII NU GLUMEȘTE! IN CONFORMITATE CU ORDINUL MINISTRULUI APĂRĂRII NAȚIONALE , DL GENERAL CORNELIU DOBRITOIU, ÎNCEPÂND DE ASTĂZI , 23 OCTOMBRIE 2012, CENTRELE MILITARE DISTRIBUIE LEGITIMAȚIILE DE MILITAR ÎN REZERVĂ/RETRAGERE.



MINISTRUL APĂRĂRII NU GLUMEȘTE!   IN CONFORMITATE CU ORDINUL MINISTRULUI APĂRĂRII NAȚIONALE , DL GENERAL CORNELIU DOBRITOIU, ÎNCEPÂND DE ASTĂZI , 23 OCTOMBRIE 2012, CENTRELE MILITARE  DISTRIBUIE LEGITIMAȚIILE DE MILITAR ÎN REZERVĂ/RETRAGERE.



Cadrele militare în rezervă şi în retragere pensionari militari, provenite din Ministerul Apărării Naţionale, pot beneficia, începând cu 22 octombrie a.c., în condiţiile stabilite de Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M 76/2012, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 518/2012, de legitimaţii care certifică provenienţa din Ministerul Apărării Naţionale, gradul militar şi funcţia avute la data trecerii în rezervă sau direct în retragere.
Procedura de elaborare şi emitere a primelor 15.000 de legitimaţii a început din 22 octombrie a.c., urmând a fi distribuite în ordinea depunerii solicitărilor scrise la centrele militare pe raza cărora domiciliază respectivele cadre militare. 
 Facilităţi

Repartiția în teritoriu a celor 15.000 de legitimații se face proporțional cu numărul cadrelor militare în rezervă şi în retragere aflate în evidența centrelor militare județene.
Legitimația facilitează accesul pensionarilor militari în spațiile aflate în administrarea Ministerului Apărării Naționale  destinate serviciilor medicale, refacerii capacității de muncă sau cazării, precum şi activităților recreative, sportive, culturale, în condițiile stabilite prin actele normative specifice în domeniu.
Emiterea legitimației se face la solicitarea scrisă a cadrelor militare în rezervă sau în retragere adresată comandantului centrului militar pe raza căruia domiciliază. 



MODEL CERERE 



Nr.CRL-_______din                                                                            Anexa nr.1
                                                                                                               (art.6 alin.2)

COMANDANTULUI CENTRULUI MILITAR__________

Subsemnatul ­­____________________________________ (gradul, numele, prenumele tatălui și prenumele  rezervistului), domiciliat în  localitatea ___________________, județul ______________, str. ______________________________________________________, nr. __, bl. ____, sc. __, et. ___, ap. _____,CNP _______________________, născut la data de ____________ in localitatea ______________, județul_____________ ,  posesor al BI/CI seria ______, nr. __________ eliberat /ă la data de___________________,de către__________________si al livretului militar seria _____ nr. __________, eliberat la data de_______________________,de către UM__________________________, vă rog să-mi eliberați Legitimația prevazută în Ordinul ministrului apărării naționale nr.M 76/2012.
Menționez ca am trecut în rezervă conform(nr.ordin/decret,data emiterii și emitentul)_________________________________________ _________________________________,la data de____________,de la UM ___________________ din funcția de_______________________________________________ .
Telefoane de  contact_________________________

Ma angajez ca în termen de 15 zile ,să comunic , în scris ,CENTRULUI MILITAR______________________ modificările survenite la datele menționate mai sus ,precum și distrugerea ,pierderea sau furtul legitimației.
Mă oblig ca în situația degradării militare,  renunțării la cetățenia română sau retragerii cetățeniei române , să  predau la CENTRUL MILITAR ______________________, în termen de 30 de zile, legitimația.
Anexez următoarele: - 1(una) fotografie  color 3/4 în ținuta civila;

                                  
 - 1 xerocopie a BI/CI;
                           -  ultimul talon de pensie,copie xerox;
                           -1 copie xerox Livret Militar (doar paginile completate) 
                           - pentru situațiile prevazute la art.1,alin (2) din Ordinul ministrului apărării naționale nr.M 76/2012., alte documente justificative în copie xerox.
NOTA: Toate documentele anexate , se vor prezenta și în original , pentru confruntare .
data __________                    semnatura__________
         

IN ATENȚIA CELOR INTERESAȚI SA OBȚINĂ  LEGITIMAȚIA  DE MILITAR IN REZERVA/ RETRAGERE!


Cadrele militare în rezerva sau în retragere care provin din MApN și care doresc sa intre în posesia legitimației de militar în rezerva/retragere, în baza dispozițiilor Ordinului M 76/13.07.2012, trebuie sa se adreseze în scris centrelor militare de care aparțin teritorial. Acestea pun la dispoziția solicitanților formulare tipizate de cerere al căror model vi l-am prezentat mai sus. Cererile  se completează și se depun împreună cu documentele consemnate în modelul de cerere!
col.(r)COSTEL GĂLĂȚEANU

joi, 18 octombrie 2012

ASCULTĂ, TIRANE!


                                                  ASCULTĂ, TIRANE!
(Parodie de Lica Pavel după poezia ASCULTĂ de Grigore Vieru)
                                 Bre, tirane,-am obosit
Să te-ascult la nesfârșit,
Cum te lauzi tuturor
Că ești mare jucător,
Că ca marinar isteț
Ai adus un timp măreț,
C-ai făcut statul de drept,
Iar eu încă îl aștept,
Ne-ai spus că ne scoți pe noi
Dintr-o  mare de nevoi,
Dar i-ai scos numai pe-ai tăi:
Curve, hoți și hăndrălăi,
Ăsta-i falnicul tău timp,
Mare Zeus din Olymp!
Dezbinare ai adus,
Școli, spitale ai distrus,
Mor copii, iar tineri pleacă,
Țara ni-i tot mai săracă,
Dar te bați cu pumnu-n piept,
Că ai, ca ales, un drept!
Nu zic nu: noi am decis
Însă tot noi te-am demis.
Nu zic nu: te-ai și luptat
Să fii iar încoronat;
Portughezul și germanul,
Evreul, americanul,
Poate rusul, olandezul,
Sau, mai știi, chiar și englezul,
Bre, tirane, ei te-au pus
Un guvernator supus.


Fără ei, tu, negreșit
Erai un tiran sfârșit -
Marinar chior și perfid,
Pus ca alt tiran la zid.
Bre, tirane, ai o țară,
Nu fi javră ordinară!

miercuri, 10 octombrie 2012

ACȚIONAȚI URGENT! !!!!!

ACȚIONAȚI URGENT! !!!!!
Colegii care vor sa facă parte din personalul care încadrează secțiile de votare (președinți , vicepreședinți ,membri ) sunt rugați sa ia legătura maine  , joi 11 OCTOMBRIE 2010 cu dl .NITU de la PSD sector 6(sediul la PIAȚA DRUMUL TABEREI pe latura paralela cu TRAMVAIUL 41) ,TELEFON Dl. NIȚA 0722 444 107.
Succes!

col.COSTEL GĂLĂȚEANU

ADUNARE GENERALA EXTRAORDINARA A FILIALEI SCMD SECTOR 6


ADUNARE GENERALA EXTRAORDINARA  A FILIALEI  SCMD SECTOR 6


Se  convoacă  ADUNAREA GENERALA EXTRAORDINARA  A FILIALEI  SCMD SECTOR 6 LA  DATA DE  17 OCTOMBRIE 2012 , ORELE 16.00
cu scopul  analizării   documentelor  propuse  a fi discutate în CNR și stabilirea mandatului președintelui filialei.
Loc: SEDIUL CENTRAL AL SCMD
Adunarea se convoacă în regim de urgenta având în vedere faptul ca documentele pentru analiza nu au fost înaintate în termenele stabilite. 

Președintele SCMD Filiala 1 sector 6
Col(r) Marian TUDOR

marți, 9 octombrie 2012

COMUNICAT privind desfășurarea ADUNĂRII GENERALE ÎNTRUNITE 6 octombrie 2012


SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE (SCMD)
Consiliul Consultativ al Filialelor SCMD din mun. Bucuresti si jud. Ilfov
Bucuresti, 06.10.2012



                                                                                                 


COMUNICAT
 privind desfășurarea  ADUNĂRII GENERALE ÎNTRUNITE
 6 octombrie 2012

La inițiativa  CONSILIULUI CONSULTATIV  al filialelor SCMD din mun. București si jud. Ilfov , sâmbătă, 06 octombrie 2012, la sala Centrului Cultural al MAI  s-a desfășurat ADUNAREA GENERALĂ  ÎNTRUNITĂ  a filialelor  SCMD  din  mun. București si jud. Ilfov la care au participat 363 de  membri de sindicat.
Dorim sa facem precizarea ca aceasta adunare nu s-a substituit Adunărilor generale ale filialelor, neavând pe ordinea de zi punctele solicitate de CD pentru dezbatere. Adunarea a fost organizata in idea de a ne formula un punct de vedere unitar, la nivelul Capitalei si jud. Ilfov, pe care sa-l transmitem colegilor din țară, participanti  la CNR , cu privire la elementele de strategie pe care SCMD  si le propune referitor la modul nostru de actiune pentru alegerile generale din decembrie a.c.
 La adunare au participat ca invitati:
 -din  partea Ministerului  Apărării  Naţionale
1.Domnul general (rz) CORNELIU DOBRIŢOIU  ministrul Ap.N
2.D.na.SIMONA LUMINIŢA SÂRBU consilier al ministrului ApN
- din partea  Ministerului  Administraţiei şi Internelor
3.Dl. CONSTANTIN CĂTĂLIN CHIPER  secretar de stat pentru Relaţia cu Instituţiile Prefectului.
4. Dl. comisar şef NUŢĂ PAUL GHEORGHE Directorul Casei de Pensii Sectoriale a MAI.
- din  partea Ministerului  Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale
5. Doamna JUGĂNARU GEORGETA director în cadrul MMFPS
- din partea  USL - Partidul Naţional Liberal
6.Dl.RAREŞ MĂNESCU Vicepreşedinte al PNL, primar al sectorului 6 Bucureşti
- din  partea Sindicatului  Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual
7.Dl. comisar şef DUMITRU COARNĂ vicepreşedinte al SNPPC
- din partea  SCMD
8.DL col.(rz.) DOGARU MIRCEA presedinte
9.DL col.(rz.) PRICINĂ VALERIU vicepresedinte
10.DL gl.(rz.) NĂSTASE CONSTANTINvicepresedinte
11.DL.gl.fl.aer.(rz) BĂLAN IOSIF vicepresedinte
12.DL Comisar şef.(rz.) RĂCĂŞAN ŞTEFAN vicepresedinte
NOTĂ: Nu au răspuns invitaţiei SRI; USL/PSD Bucureşti; USL/PC Bucureşti; USL Ilfov

          Adunarea Generala Intrunita s-a  desfasurat  in doua sesiuni de lucru cu urmatoarea ordine de zi :
          Sesiunea 1 :
        – Stabilirea strategiei noastre privind imbunatatirea calitatii vietii pensionarilor militari ,actuali si viitori,cu sprijinul nemijlocit al autoritatilor statului.
-Implicarea filialelor SCMD din Bucuresti si Ilfov in desfasurarea alegerilor locale si a referendumului;
         -Strategia USL privind alegerile generale si prezentarea unor elemente din programul de guvernare referitoare la pensionarii militari. Punctul de vedere al USL privind implicarea filialelor SCMD din Bucuresti si Ilfov in campania electorala pentru alegerile generale.                                                          La aceasta sesiune au fost invitati sa participe ministrii MApN, MAI,SRI si Min. Muncii precum si reprezentantii USL la nivelul mun. Bucuresti si jud. Ilfov.
          Sesiunea 2 :
          -Informare privind activitatile filialelor din Bucuresti si Ilfov de la ultimul CNR pana in prezent;
          -Situatia actiunilor in instanta  la nivelul mun. Bucuresti si jud. Ilfov;
          -Situatia economico-financiara a filialelor;
          -Propuneri privind strategia viitoare a SCMD si prezentarea Apelului adresat tuturor membrilor sindicatului.
Col.(r) Victor IONASCU , reprezentantul Consiliului de Coordonare in Cuvantul de deschidere si Informare, a subliniat o serie de  probleme cu care se confrunta sindicalistii militari, solicitand  invitatilor sa-si prezinte punctele de vedere.
           Principalele concluzii rezultate din desfasurarea adunarii in sesiunea I  au fost urmatoarele:
-  problematica pensionarilor militari este cunoscuta la nivelul Guvernului, in mod deosebit cu referiri la  pensiile militarilor , fiind subliniat faptul ca MApN va supune analizei guvernului proiectul Ordonantei de Urgenta  prin care se propune repunerea in plata a pensiilor  diminuate , abuziv, la nivelul cuantumului avut in decembrie 2010.
-  au fost identificate fondurile necesare  efectuarii acestei operatiuni fara  a fi necesara o rectificare bugetara.
-  procesul de solutionare a contestatiilor este deosebit de ingreunat datorita lipsei personalului  si in special a celui  calificat , cu implicatii negative in derularea proceselor in instantele  de judecata ;
-  se cauta solutii de imbunatatirea calitatii vietii in special  in domeniul asistentei medicale ;
-  prin masurile luate de fosta guvernare , nu s-a reusit ruperea legaturilor dintre pensionarii militari si personalul activ.
- a reiesit cu pregnanta faptul ca SCMD , la nivelul mun. Bucuresti si jud. ILfov  a contribuit activ la victoria in alegeri a USL-ului  in speranta ca acesta  va incepe sa solutioneza problemele cu care se confrunta sindicalistii militari;
Concluzia finala a fost ca sentimentul de neincredere in USL , vis-a vis  de  nesolutionarea  problemelor noastre ,  ar putea fi eliminat  prin rezolvarea , urgenta si neconditionata, a problemei pensiilor militare diminuate.

           In sesiunea a  II-a ne-am confruntat cu o problema , general valabila la actiunile din ultimul an, privind dezinteresul manifestat de catre   membrii de sindicat fata de viata interna a sindicatului.   In acest sens va informam ca la sesiunea a II-a  in sala au mai ramas aproximativ 100 de membri de sindicat. 
Cu toate ca la adunare a fost invitat intregul Comitet Director , dezinteresul  membrilor CD , fata de aceasta sesiune , a fost manifestat inca de la inaintarera invitatiei si a solicitarii ca reprezentanti ai departamentelor economico-financiar si juridic  sa informeze participantii la actiune , cu probleme punctuale privind cele doua domenii.
 Avand in vedere faptul ca din Comitetul Director a ramas un singur vicepresedinte  ( col. Stefan RACASAN ) , la sesiune  s-a discutat numai pe marginea Apelului si unor propuneri pentru strategia SCMD , urmand ca propunerile sa fie inaintate  BOp  care le vor prezenta in  adunarile generale ale filialelor .
Consideram ca aceasta ADUNARE GNERALA INTRUNITA a constituit un punct de plecare in instituirea unui dialog permanent intre SCMD si  autoritatile statului precum si intre membrii de sindicat din Capitala si jud. Ilfov

CONSILIUL  CONSULTATIV  al FILIALELOR SCMD din mun. BUCURESTI si jud. ILFOV


ASA O FI APARUT "NOTA INTERNA"?

ASA O FI APĂRUT "NOTA INTERNA"?

Nota interna

NOTA de la Directorul General catre Directorii Executivi:

"Astazi la ora 11 va fi o eclipsa totala de soare, care va fi observabila timp de doua minute. Avand in vedere ca acesta este un eveniment rar si cu totul deosebit, se permite tuturor angajatilor observarea eclipsei din parcarea firmei intre orele 10:30 si 11:30, unde vom oferi si o scurta explicatie despre dinamica eclipselor. Celor care doresc sa observe eclipsa le vor fi distribuiti ochelari de protectie, la un pret minim."

NOTA de la Directorii Executivi catre Directorii de Directie:

"Astazi între orele 10:30 si 11:30 toti salariatii se vor intalni in parcare. Va urma o eclipsa totala de soare, care va dispare timp de doua minute. In schimbul unei sume minime, se poate proteja vederea cumparand o pereche de ochelari speciali pentru eclipsa. Directorul general va tine o scurta cuvantare, prin care ne va da anumite explicatii. Acest lucru nu se petrece in fiecare zi si este un eveniment foarte important."

NOTA de la unul din Directorii de Directie catre Seful de Serviciu:

"Azi Directorul General va tine o cuvantare despre eclipsa, timp in care va face sa dispara soarele timp de doua minute. Acesta este un lucru care nu se poate vedea in fiecare zi, asa ca toata lumea sa mearga in parcare incepind de pe la 10, pina pe la 11... In schimbul unei mici sume de bani, veti avea ochelari de protectie."

NOTA de la Seful de Serviciu catre Seful de Birou:

"Vreo 10 sau 11 persoane sa mearga in parcare, unde Directorul General va tine o eclipsa de soare timp de doua minute. Acest lucru n-o sa se intimple in fiecare zi si cei care iesiti sa aveti niste bani pregatiti, pentru ca o sa va coste. Si sa aveti ochelarii cu voi."

Seful de Birou catre angajati:

"Cativa dintre cei care poarta ochelari, sa mearga in parcare, ca sa vada cum dispare Directorul General timp de doua minute. Daca vreti ca asta sa se intample zilnic, trebuie sa strangem niste bani !"
 http://atikettotheshow.blogspot.ro/2011/12/nota-interna.html

luni, 8 octombrie 2012

CHIAR NU ESTE NICI O DIFERENTA INTRE USL SI ALIANTA ANTINATIONALA PDL/UDMR/UNPR?


Am onoarea sa va salut !
         Sunt Cpt.cdor.(rez) av. Alexandru Groparu si am pensia suspendata in conditiile Cap. IV al Legii 329/2009.   Sunt din Constanta si sunt membru SCMD.
La Camera Deputatilor exista un proiect de lege ce vizeaza abrogarea Cap. IV al Legii 329/2009, inregistrat cu nr. PLx-109/2012  .
          Initiatorii acestui proiect sunt parlamentari USL, oameni care au promis INAINTE ca au ca scop indreptarea legilor strambe ale guvernelor boc...
         Dupa ce acest proiect a fost cu greu trecut de Senat (prin adoptare tacita), la camera Deputatilor a primit trei avize FAVORABILE.      Importante sunt totusi avizele de la Comisia de buget finante si cel de la Comisia de munca.

      Marti, pe 2 oct. 2012, cele doua comisii s-au intrunit si  împreună  au dat un aviz de ... RESPINGERE a acestui  proiectului de lege !!! 
Mai curios (sau nu...!) este faptul ca acest aviz a fost votat in UNANIMITATE !!!   
Se poate vedea pe site-ul  http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=2&idp=12678


        Adica prietenii nostri de la USL au vot la fel cu cei de la pdl si de la udmr !!!!!
        Eu am fost la deputatul PNL de Constanta si l-am rugat sa analizeze situatia creata, cel putin neplacuta pentru ei dar si pentru noi.
       Daca aveti colegi afectati de amintita lege va rog sa le aduceti la cunostinta site-urile de la Camera Deputatilor unde pot vedea stadiul proiectelor legislative.
        De asemenea cred ca in intalnirile pe care le aveti cu parlamentarii USL ar putea fi adus in discutie faptul ca membrii USL ai celor doua comisii amintite (buget si munca de la Cam Dep) au votat la fel ca cei de la pdl ...impotriva propriului proiect de lege !  Poate ca ar trebui sa faca ceva sa indrepte acest vot !  Daca fiecare parlamentar PNL sau PSD din fiecare mare oras ar fi sensibilizat fata de acest episod ...ciudat, atunci la votul final ar trebui sa avem un rezultat bun... Ar putea vedea ca sunt atent urmariti si ar remarca unitatea de care dau dovada membrii SCMD din toata tara.
        Va multumesc !

Cu respect,
Cpt.cdor.(rez).Alexandru Groparu
0720211122 

SCUZE DOMNULUI COLONEL VALERIU PRICINA!

Folosesc acest prilej pentru a cere scuze domnului colonel VALERIU PRICINA pentru publicarea articolului( a parții din articol) "SCMD -punct si de la capăt  in care , la un moment dat ,era criticat faptul ca nu a luat parte la sesiunea a doua a activității de SÂMBĂTĂ ,06 OCTOMBRIE de la MAI.Am aflat de la col.MARIAN TUDOR ca domnul colonel A RECLAMAT PROBLEME DE SĂNĂTATE încă înainte de începerea activității(o criza de bila). Având în vedere aceasta realitate, îl rog pe domnul colonel sa primească scuzele mele. Nici eu dacă nu m-as fi simțit bine nu as fi putut participa!

col.COSTEL GĂLĂTEANU

duminică, 7 octombrie 2012

LA EI SE POATE SI LA NOI NU???


LA EI SE POATE SI LA NOI NU???
apărut în MONITORUL OFICIAL nr. 64 din 26 ianuarie 2012 , LEGEA nr. 303 din 28 iunie 2004 (**republicata**)(*actualizata*)

privind statutul judecătorilor si procurorilor (actualizata pana la data de 26 ianuarie 2012*).
Si acum, atenție ce apare la:
 ART. 82*)alin.7
(7) Judecătorii și procurorii pot opta între pensia de serviciu și pensia
din sistemul public. JUDECĂTORII ȘI PROCURORII MILITARI POT OPTA INTRE PENSIA DE SERVICIU ȘI PENSIA MILITARA DE SERVICIU !!!!!….

Întrebare: MAI EXISTA PENSIE MILITARA DE SERVICIU , DEOARECE PENTRU MILITARII DE CARIERA A FOST DESFIINȚATĂ , SAU EI ATÂTA MERITA????
ART. 85*)alin.2
(2) Pensiile de serviciu ale judecătorilor şi procurorilor, precum şi
pensiile de urmaș prevazute la art. 84 se actualizează ori de câte ori se majorează indemnizația brutã lunarã a unui judecător şi procuror în activitate, în condiții identice de funcție, vechime şi grad al instanței
sau parchetului, cu luarea în considerare, în procent, a sporurilor intrate în baza de calcul la acordarea pensiei de serviciu, precum şi a sporului de vechime. Dacã în urma actualizării rezultă o pensie de serviciu mai micã, judecătorul sau procurorul îşi poate păstra pensia aflatã în platã.
Deci la ei se poate ??!!!!!!!!!!!!!!!
CE PĂRERE AVEȚI DE ACESTE PREVEDERI ?

NE POATE AJUTA INVOCAREA LOR IN PROCESELE NOASTRE


un sindicalist
07.10.2012