marți, 15 ianuarie 2013

“Clubul Seniorilor” pentru cetăţenii Sectorului 6


“Clubul Seniorilor” pentru cetăţenii Sectorului 6


Peste 300 de persoane au frecventat până la finele anului trecut ,,Clubul Seniorilor. Acesta este un centru de zi modern destinat relaxării şi agrementului, inaugurat în luna noiembrie 2012 pentru pensionarii din sector.
Centrul de Zi ,,Clubul Seniorilor facilitează şi încurajează legăturile interumane, inclusiv cu familiile persoanelor vârstnice. Prin activităţile pe care le desfăşoară permite menţinerea sau ameliorarea capacităţilor fizice şi intelectuale ale pensionarilor şi stimulează participarea la viaţa socială.
Încă de la deschidere în incinta “Clubului Seniorilor” s-au desfăşurat numeroase activităţi şi evenimente la care seniorii din comunitate au participat cu mare entuziasm.
Cenaclul de poezie Orpheon a debutat la “Clubul Seniorilor” în luna decembrie. Cu o tradiţie de peste 15 ani în peisajul cultural bucureştean, cenaclul Orpheon a fost înfiinţat de regretatul prof. univ. Ion Rotaru – critic literar, autorul “Istoriei literaturii romane de la origini şi până în 1940″. Au fost prezenţi vechi membri şi persoane aflate la prima întâlnire, care au prezentat creaţii literare (poezii), unele deja publicate sau aflate la prima lectură. Cenaclul este condus de domnii Ioan Raţiu şi George Tei şi se va desfăşura lunar.
Concursul de şah “Revanşa Seniorilor”- competiţie intergeneraţii la care au participat un număr de 24 concurenţi (11 seniori – membri ai “Clubului Seniorilor” şi 13 copii care frecventează  cursurile de şah organizate la Centrul de recreere şi dezvoltare personală “Palatul Copiilor”).
Competiţia s-a bucurat de un succes deosebit, fiind a doua de acest gen, după cea din luna noiembrie 2012 desfăşurată la sediul Centrului de recreere şi dezvoltare personală “Palatul Copiilor”.
Câştigătorul concursului a fost Panait Dragoş, pe locul II s-a aflat Cuc Cornel, iar pe locul III – Stângă Cătălin. Podiumul a fost adjudecat de copii, seniorii reuşind ocuparea locului IV prin domnul Ilie Ion. Premiile au constat în jocuri, cărţi de călătorii şi articole sportive.
Cu ocazia sărbătorii Sfântului Andrei persoanele vârstnice ce poartă acest nume şi care sunt în evidenţele DGASPC Sector 6 au venit la “Clubul Seniorilor” unde au petrecut clipe minunate alături de cei dragi.
Sărbătoarea Naşterii Domnului a fost un alt prilej de bucurie şi încântare la “Clubul Seniorilor”, undeau participatpeste 60 de persoane vârstnice. Atmosfera caldă a fost completată de colinde româneşti lângă bradul de Crăciun.
Clubul Seniorilor se află situat în Calea Plevnei nr. 234, Sector 6, Bucureşti (staţie RATB Plevnei: linia 178, tramvai 11, 35; vis-à-vis de Primăria Sectorului 6), e-mail: clubulseniorilor6@yahoo.com.
Analizând nevoia crescută de socializare a persoanelor vârstnice din comunitate Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 a inaugurat recent şi un al doilea club al seniorilor „Clubul Seniorilor – Ghencea” în str. Prelungirea Ghencea nr. 28, Bl. C5, parter, Sector 6 (staţia de autobuz “Ghidigeni” – autobuze 105, 368, 385).
Activităţi desfăşurate la “CLUBUL SENIORILOR”:
  •  activităţi cultural-educative şi de petrecere a timpului liber;
  • asigurarea unor programe de ergoterapie – terapie prin mişcare;
  • servicii comunitare;
  • servicii de asistenţă psiho-socială;
  • sesiuni de discuţii pe diverse teme;
  • activităţi de voluntariat;
  • “Şcoala Bunicilor”.
Mai multe informaţii legate de programele derulate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 găsiţi la www.asistentasociala6.ro.
http://www.primarie6.ro/clubul-seniorilor-pentru-cetatenii-sectorului-6/