duminică, 20 ianuarie 2013

GUSTUL AMAR AL BATJOCURII SI UMILINTEI


GUSTUL AMAR AL BATJOCURII SI UMILINTEI



Azi am primit un mesaj pe mail, in care, cativa colegi ma anuntau, unii chiar entuziastmati (nu stiu de ce), de aparitia noului site: Casa Sectoriala de Pensii a M.Ap. N.  Curios, ca orice roman peste care au trecut “binefacerile” boc-basesciene, dau un click si ce sa vezi? O "mandrete" de site, numa' militaresc si sobru nu, cu niste culori parca aruncate aiurea, cu mult portocaliu si violet, culori tari, tipatoare incat nu stiam daca e o pictura abstracta,  un site militar ori o caruta tiganeasca? Asta n-ar fi bai, baiul ala mare e continutul. E o mare gogoritaprin care ni se precizeaza, din start, cu subiect si predicat, ca suntem asistati sociali
O sa incerc, punctual, sa demonstrez cele spuse:
De curiozitate, cititi istoricul si daca gasiti in acest istoric, pe undeva, cuvantul militar atunci eu donez pensia pe urmatorii cinci ani. E o mare porcarie - toata gargara se refara la civili, ca si cum noi nu am exista. Oare de ce nu se aminteste nimic despre pensiile militare, despre cum au fost infiintate ele pe timpul lui Cuza? Va spun eu, dragii mei - pentru ca trebuie sa ne intre bine in cap sa uitam de pensile militare, care, au fost intr-un trecut atat de indepartat incat nimeni nu-si mai aminteste. E o mare jignire, o mare rusine ca pe un site militar nici macar sa nu amintesti de militari, mai ales cand e vorba de un istoric. De fapt este istoricul Casei Nationale de Pensii ca actuala Casa Sectoriala de Pensii nu are nici un an da cand a fost infiintata iar istoricul acesteia este destul de rusinos. Celor care au scris (copiat copy-paste pur si simplu) acest „isoric”, le pun la dispozitie cateva date, tot copy-paste, ca e la moda dar eu indic si sursa (http://jurnalul.ro/stiri/observator/pensii-militare-premierul-batjocoreste-traditia-de-la-cuza-535532.html)„De la înfiinţarea sa şi până în prezent, sistemul pensiilor militare din România nu au fost niciodată un sistem contributiv, acesta fiind finanţat integral şi continuu de la bugetul de stat (art. 5 alin. (2) din Legea 164/2001.
De la domnitorul Alexandru Ioan Cuza, cînd au fost înfiinţate pensiile militare de stat şi până în zilele noastre, acestea nu au făcut parte dintr-un sistem contributiv de pensii, fiind finanţate integral şi permanent de la bugetul de stat (caracter tradiţional şi non-contributiv; vezi  Decretul 141/1967; Decretul 214/1977, Legea 164/2001); altfel spus, în toată istoria sistemului pensiilor militare din România nici cadrele militare şi nici sistemele din care acestea au făcut parte nu plătit vreo contribuţie la fondul de pensii, cu excepţia contribuţiei la fondul pentru pensia suplimentară”.
Am purces mai departe, la pagina „Atributii”. Ehe, aici baietii sunt tari – au reusit sa scrie „comisia medico-militara”. Si atat.
Mergem la „Contact” – o adresa postala, niste telefoane, o adresa de mail in care nu stiu cum au reusit (desigur, cu greutate) sa strecoare „mapn”.
Despre celelalte pagini nu prea am ce spune ca nu prea ai ce citi. Interesanta este pagina „Intrebari frecvente” in care ba deciziile de pensionare sunt sub incidenta retroactivitatii, ba nu’ş’ce ordin este sub incidenta neretroactivitatii, ba rezervistii sunt militari da’ de fapt nu sunt, etc, etc. Spre exemplu: vis a vis de S 1019/2010 zic asa: “Unul din principiile care guvernează aplicarea legii în timp este cel al neretroactivităţii legii civile noi”. Bine , domnilor. Dar in cazul celorlalte legi, care ar fi procedura?  Na, ca v-am prins cu ocaua mica!
 Baietii astia se joaca cu noi de-a retroactivitatea si neretroactivitatea, un fel de alba - neagra.   
Eu nu stiu daca dl. ministru Duse sau domnul general Dobritoiu au cunostinta de asta dar, daca au, atunci nu e bine. Pentru ca daca este cu stiinta domniilor lor, in situatia aceasta se confirma ca tot ce au promis in campania electorala au fost doar “aburi”. Mai grav e ca atunci cand aburii se acumuleaza creeaza… presiune si daca aceasta e prea mare, conform vorbelor, celebre deja, ale domnului presedinte, “nu e bine, domnilor, nu e bine”. Parca noi v-am ales

Simion Suciu, Beius
http://scmdbeius.blogspot.com/2013/01/gustul-amar-al-batjocurii-si-umilintei.html