sâmbătă, 12 ianuarie 2013

EVENIMENTUL ZILEI MĂNÂNCĂ IARĂȘI BORȘ

Iata ce ne spune CRISTINA LICA ,reporter la un ziar "prieten" al ARMATEI!
Aceasta MAFALDA se pricepe la toate .

Ea a mai scris si despre "Şase răspunsuri la cele mai frecvente întrebări despre sex" 

Articolul a fost preluat si de ANTENA 3.
Cine ii spune acestei idioate ca avem săptămânal colegi de 57 de ani care ne părăsesc pentru totdeauna?
http://www.evz.ro/detalii/stiri/sase-raspunsuri-la-cele-mai-frecvente-intrebari-despre-sex-941582.html

Pensionarii militari fac jaf la bugetul de medicamente. "Cineva a plecat cu pastile de 18 milioane"

Militarii şi polițiștii în rezervă epuizează fondurile pentru reţete gratuite în câteva ore. O singură persoană pleacă încărcată cu doctorii de câteva milioane
Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
Spre deosebire de alţi bugetari, pensionarii din Ministerul Apărării şi cel de Interne au dreptul la reţete gratuite, ce pot fi ridicate doar din anumite farmacii. Bătaia pe medicamente e însă atât de mare că fondurile se termină în câteva ore, iar farmaciştii se crucesc când văd ce „mână largă” sunt doctorii.
În tot acest timp, datoriile statului la medicamente ajung la 1 miliard de euro, iar bolnavii cu suferinţe grave se plâng că nu-şi găsesc tratamentul.

Pensionarii din MApN au fost primii care au beneficiat de reţete gratuite. Ulterior, aceste privilegii, care se regăsesc în statutul cadrelor, au fost extinse şi la cei de la Interne. „Casa OPSNAJ acoperă 50% sau 90% din costul medicamentelor compensate (asemeni CNAS), iar restul de până la 100% e asigurat din fondurile de resort, în limita plafonului”, spune Ioana Dumitrescu, directorul Casei OPSNAJ.
Se întâmplă în România! Reportaj din spitalul în care medicii "ȘI-AU CUSUT" BUZUNARELE
Reţetele cu regim special se pot elibera doar din farmaciile ce ţin de policlincile şi spitalele militare sau ale MAI, precum şi din cele care au contract cu ministerele. În Bucureşti, farmacia policlinicii Kretzulescu, la care sunt arondaţi 60.000 de pensionari şi angajaţi MAI, are contract cu 18 farmacii (trei pe sector). Lista completă este afişată în interiorul farmaciei de la parterul policlinicii. Selecţia s-a făcut prin licitaţie. Valoarea contractului se ridică la 1.786.000 de lei, asta înseamnă că fiecărei farmacii îi revine un plafon de aproximativ 8.000 de lei.
„Medicii prescriu ce este mai scump”
Pe data de întâi a fiecărei luni, pensionarii militari se înrolează la coadă de la primele ore ale dimineţii pentru a fi siguri că „apucă” toate medicamentele. „Până să se diminueze plafonul, aveam fonduri două săptămâni, acum se termină în câteva ore. E suficient să vină cineva cu o reţetă pentru un medicament de 200 de lei cutia, pentru trei luni, şi altul de 150 de lei cutia tot pe trei luni, că se termină imediat banii. Sunt cazuri în care medicul, dacă vrea să fie drăguţ cu pacientul, prescrie denumirea comercială, iar eu sunt obligat să-i dau exact acel produs scump, deşi ar exista şi alternative mai ieftine”, ne-a povestit o farmacistă care a dorit să-şi păstreze anonimatul.
Poliţiştii şi militarii nu pot primi deocamdată reţete electronice. VEZI care sunt cauzele și când se va rezolva problema
Pe 2 ianuarie, imediat după Revelion, spune că a fost „omor” în farmacia în care vinde. „Un pensionar a plecat cu medicamente de 18 milioane. Dacă te uiţi la combinaţiile de medicamente şi la cantităţile prescrise, zici că sunt în comă, pe când ei sunt pe picioare, bine mersi, şi le folosesc pentru puţină tensiune. Sunt înnebuniţi după gratuităţi, se uită şi la o pungă”, spune farmacistul.
După o săptămână, la farmacia MAI Kretzulescu, bătea vântul. Farmacista a zâmbit ironic la întrebarea reporterului EVZ dacă mai sunt fonduri pentru reţetele gratuite. „Încercaţi pe întâi!”
Şi cadrele active au dreptul la reţete gratuite. Ei îşi recuperează contribuţia personală de la serviciul financiar-contabil al unităţii în care lucrează
„Casa OPSNAJ acoperă 50% sau 90% din costul medicamentelor compensate. Restul până la 100% e asigurat de ministerele de resort.”
IOANA DUMITRESCU, director Casa OPSNAJ
 

http://www.evz.ro/detalii/stiri/pensionarii-militari-fac-jaf-la-bugetul-de-medicamente-cineva-a-plecat-cu-pa