sâmbătă, 12 ianuarie 2013

Sportul românesc în doliu. Un fost campion mondial a decedat


Federaţia Română de Handbal a anunţat, sâmbătă, că pivotul naţionalei României, care a cucerit primul titlu mondial din istorie, Otto Tellman, a decedat la vârsta de 86 de ani, scrie Mediafax.

Otto Tellman a fost jucător de bază al reprezentativei României, care cucerea primul titlu mondial din cele patru din palmares, în 1961, în RFG. În urmă cu 52 de ani, tricolorii au cucerit titlul mondial, după o finală cu Cehia, încheiată cu scorul de 9-8, fiind nevoie şi de prelungiri pentru stabilirea câştigătoarei.

Tellman, care a evoluat pe postul de pivot, a apărat culorile unei singure echipe româneşti de-a lungul carierei, Steaua Bucureşti, pe care a şi antrenat-o, înaintea retragerii definitive în Germania, unde s-a şi născut.

"Handbalul românesc se desparte cu greu de unul dintre cei mai mari jucători ai României, care au făcut istorie la semicerc. Federaţia Română de Handbal deplange moartea campionului şi este alături de familia îndurerată. Dumnezeu să-l odihnească în pace", se arată în mesajul forului naţional.
http://ziarero.antena3.ro/article/view/id/49391