joi, 28 februarie 2013

Mare adunare, mare...


Mare adunare, mare...

Publicat de 
Mă, fraţilor, dacă nu aflarăţi până acu, vă zic io. Azi fu  adunare mare la Cercul Militar Național, ăla de-i zicea, înainte de `89, Casa Armatei şi care, şi mai înainte de `89, să chema Casa Oştirii. Fu adunare mare, ce mai! Se deteră pişcoturi, se dete şampanie şi nu`ş ce se mai dete, că io mă supărai şi plecai. Nu mai stătui pân` la sfârşit. Ba, unii sedeteră în stambă. Da` se deteră rău de tot. Primul să dete în stambă generalul ăla cu un kilogram de stele pă umeri, care nu`ş dacă nu şi-o fi scris pă monomentul de la Ghencea 1, dupe gradul, numele şi prenumele, şi foncţia de-o s-o aibă el până dă în primire, cea de preşedintele al Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din MapN, că, mai mult ca sigur, altcineva nu o să îi ia locul. Nu ăla de la Ghencea, că ăla-i plătit. Locul din fruntea Asociaţiei nu o să i-l ia nimeni, cât va trăi el mult şi bine. Acu`, io nu ştiu cât de mult va trăi generalu`, da` bine va trăcu siguranţă. Că-i făcu Oprea pensia mare, da` mare de tot, cât păntru 4-5 colonei de-alde mine. Uns cu toate alifiile generalul ăsta! Mă, fraţilor, cum află el, în timp ce urca scările spre Sala de Marmură, unde îl aşteptam noi, muritorii de rând, că domnul Ponta nu mai vine la întâlnire, cum îşi schimbă discursul. Din mers îl schimbă, ce mai! Acu`, io cred că nici nu fu mare lucru să-l schimbe că, în loc de „Domnule prim ministru”, zise „Domnule vice prim minsitru...” Cum, care vice prim ministru? Oprea, mafiotul şef al lui Năstase, reevaluat de Băsescu şi pus pă cai mari de Ponta.
Al doilea, şi cel mai tare, să dădu în stambă Oprea. Nu prea fusei io atent la cele spuse de el, că v-aş povesti mai multe. Ca să nu-mi sară muştaruîn timp ce el turuia vrute şi nevrute, io căscam gură pă pereţi, admirând motivele decorative de evidentă inspiraţie antică, cu stilizări şi prelucrări în stilul epocii, sau săbiile, stiletele, scuturile, lăncile, coifurile, săgeţile, Victoriile înaripate şi zeităţi ale războiului, toate cu trimitere la mediul militar.
Atât am reţinut din ce a turuit Oprea: că cât s-a zbătut el pentru ca niciunui militar în rezervă să nu-i fie diminuată pensia, că cum umbla el cu demisia în mână, gata s-o pună pă masa lu` Boc, dacă ăla să va încontra şi ne va tăia nouă din pensii, că când a fost numit vice prim ministru a pus iar în discuţie problema pensiilor militare, că care nu îl crede etc., etc, etc.
Io, unu`, nu-l crezui şi de-aia vă zisei că nu mai stătui până la şampanie şi pişcoturi. Să-ntâmpla, Doamne, iartă-mă, fun necaz şi-mi rămânea pişcotuîn gât, dacă trecea Oprea păn preajma mea...
http://batcailie.blogspot.ro/2013/02/mare-adunare-mare.html

Pensia militară, o stratagemă electorală?

Pensia militară, o stratagemă electorală? 

De două săptămâni este adusă în discuţie problema pensiilor militare, ţinută de ceva vreme la cutie. A mai fost fluturată în campania electorală, după care a fost dată uitării. Pe fond chestiunea este simplă, pentru că marea parte a pensionarilor militari, au primit majorări după cum a cerut pipota lui Oprea şi bagajul de cunoştinţe a lui Şeitan în materie de drepturi băneşti militare. În luna ianuarie 2011, Oprea s-a jucat cu pensia militară, producând cea mai mare cacealma electorală. A trimis prin poştă la toţi pensionarii militari, pensia la valuarea salariului mediu pe economia naţională, să creeze o anumită panică, după care luna următoare a revenit la pensiile iniţiale. Cât a fost de legal, de constituţional să te joci cu propietatea omului şi pentru o lună? Cineva ar fi trebuit să o spună la momentul respective. Alesul poporului nu a zis nimic şi a tăcut chitic. Oprea i-a aburit pe toţi, cu riscul de a distruge sistemul de pensii militare, care dăinuia de multă vreme la români. Totul s-a făcut în scopul aducerii de capital electoral pentru partidul balama. Nu o spun eu, ci cărţile spun, că încălcarea principiilor, regulilor, în sistemul militarizat, crează posibilitatea dezvoltării fenomenului anarhic. De ce s-a dorit răsturnarea scării ierarhice a pensiilor militare, păstrată până acum doi ani în sistemul de pensii militare? Este o chestiune la care trebuie să răspundă cineva odată. Iar răspunsul va clarifica multe probleme. Am înţeles că DNA s-a pronunţat deja. Că nu e nimic penal în toată chestiunea găurii produse în bugetul de pensii publice, pagubă sesizată şi de avocatul poporului. Şi premierul s-a pronunţat, că Oprea nu-i vinovat. A mai făcut-o cineva la fel, în cazul lui Popoviciu. Dar stabilirea unui stagiu minim de cotizare de 20 de ani, fără o bază de calcul în spate şi o cotizaţie reală depusă, nu constituie o înşelătorie, un furt din avutul public? Păi să ne spună domnul Ponta, că o încadrare în codul penal, cred că mai ştie să facă.
De ce flutură premierul Ponta nerecalcularea pensiilor militare acum pare de neînţeles. Însă trebuie să dea un răspuns la problema ridicată de Avocatul Poporului. Iar declanşarea acum a unei operaţiuni de reaşezare a pensiilor militare acolo unde le este locul, ar descoperii o mare găinărie pentru care cineva ar trebui să plătească. Din nefericire vinovatul, ar putea fi chiar cumătrul Oprea. Chestiunea cu greşelile constatate de audit în judeţul Ilfov este minoră. Este trâmbiţată pentru a ascunde de fapt marea pagubă constatată şi de Avocatul Poporului care se rostogoleşte din nefericire lunar. Devine ca un bulgăre de zăpadă care se rostogoleşte la vale şi se măreşte din ce în ce mai mult. Premierul are în schimb o chestiune simplă de rezolvat, promisă în campania electorală şi nu o face. O problemă de retroactivitate care-i permite şi Costituţia Ţării să o rezolve repede, printr-o ordonanţă de urgenţă, privind restituirea pensiilor militare desfiinţate. Da desfiintate, aşa cum a precizat şi Avocatul Poporului. Pentru că trebuie să înţeleagă şi domnul Ponta şi alţii din jurul lui, că un act normativ care te obligă să depui o cerere, prin care trebuie să accepţi ce nu doreşti, este nul de drept. S-a impus prin HG nr. 735/2010 şi preluată de OuG 1/2011, întocmirea unei cereri prin care trebuia să accepţi să-ţi ia din pensie, iar dacă nu o depuneai, îţi fixa o sumă aleatoriu, stabilită la nivelul salariului mediu pe economie. Trebuie să afle şi domnul Ponta că sunt pensionari militari, care nu au acceptat acest şantaj. Nu au vrut să-şi semneze propia sentinţă de desfiinţare a pensiilor militare. Sunt puţini, dar aceştia sunt cei care trebuie să primească primii un răspuns urgent, de la premier. Pensiile lor şi a celorlalţi care au pierdut au fost practic desfiinţate. În locul lor primesc o sumă aleatoriu stabilită, de nu se ştie cine. Pentru suferinţa lor cine trebuie să răspundă.? Această suferinţă este astăzi prelungită de guvernarea Ponta. În ce scop se prelungeşte această suferinţă? Pentru că nu poate fi vorba de sume importante în discuţie, având în vedere numărul mic de pensionari care au fost afectaţi.
De altfel revenirea la o lege a pensiilor militare, şi dimensionarea lor după valorile ierarhiei militare, pentru că aşa au şi fost remuneraţi în solde şi nu în salarii, fără a contribui la fondul public de pensii, ar aduce economii la bugetul statului şi ar degreva bugetul public de pensii. Dacă Avocatul Poporului îţi spune că a fost o prostie ce a făcut Boc şi şatra lui, de ce este aruncată la coş propunerea sa?
Este o vorbă în popor; dacă ăla s-a aruncat în lac, tu de ce te arunci în puţ.

Col.® Nour Constantin 

GÂND DE PRIMĂVARA PENTRU SUFLETELE GINGAȘE DE LÂNGĂ NOI


    GÂND DE PRIMĂVARA PENTRU SUFLETELE GINGAȘE DE LÂNGĂ NOI
Colegele noastre sunt minunate prin prezența și acțiune . Dacă și noi le-am urma exemplul am fi ce am fost și înainte de 2011.
    Permiteți-ne sa le dorim o viata plina de liniște și sănătate și sa fie alături de noi asa cum au fost pana acum, pentru ca numai împreună vom fi câștigători.
Stimați colegi bărbați,
  Va solicitam sa va gândiți o clipa la cele de lângă noi, la cele care, fara sa strige, sa urle , sa folosească vuvuzelele, au fost și ne sunt permanent alături.
Sa le dorim numai sănătate , liniște sufleteasca și sa fie sigure ca respectul nostru este minim pe lângă efortul pe care îl fac pentru binele familiilor noastre si al ORGANIZAȚIEI din care împreună facem parte.
 Ghiocelul pe care li-l vom dărui maine este minunea albului sufletesc pentru partenerele noastre de o viata dar si pentru colegele noastre de lupta sindicala.
LA MULTI ANI și multa sănătate  pentru soțiile și  fetele noastre dar și pentru toate colegele noastre din toate filialele SCMD.
Membrii Biroului Operativ al filialei sectorului 6  BUCUREȘTI( bărbați)

marți, 26 februarie 2013

PUNCT DE VEDERE ( VICEPREȘEDINTELE SCMD COORDONATOR PENTRU ZONA BUCURESTI-ILFOV )


PUNCT DE VEDERE
( VICEPREȘEDINTELE SCMD COORDONATOR PENTRU ZONA BUCUREȘTI ILFOV )

Stimați colegi,

Suntem la o cumpăna a acțiunilor noastre privind viitorul sindicatului nostru , sindicat creat de un grup de inimoși si curajoși oameni, demni de laudele noastre, dar si de o majoritate covârșitoare a cadrelor militare în rezerva , retragere si disponibilizați din structurile sistemului național de apărare  ordine publica și siguranță care, în ianuarie 2011 au crezut în aceasta structura ca fiind singura capabila sa se lupte pentru drepturile  furate armatei de rezerva a societății, de o guvernare necinstita și trădătoare.
Spun ca suntem la o cumpănă pentru ca una vorbim și alta facem.
Adicăhotăram ceva la forul nostru suprem , CNR, si alta se decide la nivel CD sau filiale, sau și mai rău  nu se pun în practica hotărârile CNR . ( exemplele sunt la dispoziție pe pagina principala si pe paginile filialelor).
Spun ca suntem la o cumpănă pentru ca nu mai înțeleg ce doresc unii dintre noi ( vezi filiala 1 Pitești si 1 Brașov) care azi spun ceva si maine spun altceva.
Nu imi permit sa le reamintesc colegilor din cele doua filiale sa revadă propriile comunicate postate pe paginile filialelor, dar consider ca este necesar sa nu uite, cu o ușurință demna de mila, ceea ce au afirmat, nu cu mult timp in urma, despre poziția filialelor din București si Ilfov privind acțiunile în strada ale sindicatului.
Spun ca suntem la o cumpănă pentru ca afirmații referitoare la “ toate filialele din zona….. sunt hotărâte si au cerut sa ieșim in strada”, sunt cel putin mincinoase atunci când afirmi ca vii la București  cu 15 membri de sindicat și aștepți ca acei colegi din București si Ilfov pe care i-ai acuzat de lipsa de implicare, sa-ți sprijine o idee care nu face altceva decât sa ne scufunde si mai mult în mocirla generata, de unii dintre noi, a luptei de orgolii și după ciolan.
Consider ca nu am epuizat toate formele luptei sindicale, pana la ieșirea in strada.
Trebuie sa analizam cu responsabilitate ce am făcut si ce vom face si abia după aceea sa facem apeluri la: legat cu lanțuri prin colaboratori, la venit la București prin reprezentanți ( a depune o scrisoare la guvern sau președinție nu înseamnă ca ai fact fapte de arme , pentru ca nici nu știai ce conține scrisoarea), etc.
Recomand colegilor suparăți pe membri filialelor din București si Ilfov care nu  ……ies in strada, ca acești colegi manifesta o abordare , extrem de realista, a poziției noastre in acest moment. Mai recomand colegilor din filialele , foarte supărate pe poziția noastra ca  trebuie sa-si facă ordine in ograda proprie, sa nu se mai vaite ca nu sunt în stare sa mobilizeze membri de sindicat la alte acțiuni sindicale si nu numai la marșuri cu vuvuzele , strigate războinice ( lipsite de conținut),etc.
Recomand colegilor, deosebit de activi pe paginile net, ca trebuie sa se uite in ograda proprie si mai putin in ograda altuia, nu de alta dar s-ar putea face de ras prin propunerile făcute și mai ales prin faptul ca nu vor fi recunoscuți de proprii colegi.
Am solicitat de mai multe ori sa planificam si sa desfășurăm acțiuni sindicale, radicale, si la Brașov si la Pitesti, nu de alta dar as dori sa vad capacitatea organizatorica a unor lideri vocali pe paginile net.
La nivelul mun. București si Jud. Ilfov s-a stabilit  ca, formele extreme de protest VOR FI LUATE NUMAI DUPA EPUIZAREA TUTUROR ÎNCERCĂRILOR NOASTRE DE A NE FACE ÎNȚELEȘI SI RECUNOSCUȚI.
Consideram ca trebuie sa ne recâștigam respectul societății pentru a câștiga lupta noastră și a redeveni ceea ce am fost in 2011.
Stiu ca avem colegi cu probleme deosebite , probleme generate de măsurile luate si , in momentul de fata, chiar protejate de actuala guvernare. Dar decât sa pierzi războiul mai bine sa închei o pace în avantajul tău, nu de alta dar războinicii coreeni sunt “sublimi” in seriale TV, dar nu se compara cu spiritual balcanic din sufletul si educația noastră.
Nu doresc sa intru in polemica , pentru ca nu ajuta la nimic dar, colegii care vor sa dialogam , ii invit la orice întrunire a Consiliului Consultativ al mun. București si jud. Ilfov , dar in principal ii invit la Consiliul National al Reprezentanților din luna martie a.c.

Cu stima,
Col(r) Marian TUDOR

Bilanţ la MApN cu uşile închise


Bilanţ la MApN cu uşile închise

Pe 25 februarie s-a desfăşurat şedinţa de bilanţ al Ministerului Apărării Naţionale pe 2012. La eveniment au fost prezenţi preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta, ministrul Apărării, Mircea Duşa, vicepremierul Gabriel Oprea – fost ministru al Apărării – şi şeful SMG, Ştefan Dănilă.
Şeful Statului Major General, generalul Ştefan Dănilă, a declarat, la începutul bilanţului, că “în 2012, an de criză, restricţiile bugetare au afectat activitatea Armatei prin agravarea stării tehnice a echipamentelor şi prin diminuarea nivelului de pregătire”.
Presa nu a avut acces la tot bilanţul MApN, jurnaliştii putând asista doar la partea de început.
Traian Băsescu a plecat după eveniment, fiind condus de către ministrul Apărării, Mircea Duşa. Preşedintele nu a făcut nicio declaraţie.
În schimb, premierul Victor Ponta şi ministrul Apărării au susţinut declaraţii de presă.
Ponta a declarat că “Gabriel Oprea s-a aflat la conducerea Ministerului Apărării şi atunci când pentru 90% dintre pensionari au fost mărite pensiile, prin recalculare“, potrivit MEDIAFAX.
Ponta declarase anterior că “peste 90% dintre pensionarii militari au avut de câştigat în urma procesului anterior de recalculare a pensiilor, iar restul a avut de pierdut“.
Nu se pune problema să luăm iarăşi toate pensiile militare, să începem să le recalculăm, să stârnim vreo panică în cei peste 160.000 beneficiari. Dacă există probleme punctuale, acestea se rezolvă fie – dacă e vorba de probleme administrative – doar pentru acele zone în care s-au descoperit probleme, dacă este vorba cumva de probleme care au şi incidenţă juridică, sunt instituţiile statului care cercetează. Dar mesajul meu este foarte clar: nu se pune problema în acest moment şi nici în viitor să luăm de la capăt toate pensiile militare”, a spus Ponta, în cadrul declaraţiei de presă acordată după şedinţa de bilanţ pe 2012 al Ministerului Apărării Naţionale.
În final, a adăugat totodată că “Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) nu derulează în prezent vreo cercetare pentru vreun membru al Guvernului”.Deci, în concluzie, nici vicepremierul Gabi Oprea nu este cercetat în vreun dosar referitor la modul de recalculare a pensiilor militare, aşa cum declarase Corneliu Dobriţoiu în urmă cu o săptămână.

http://militar.infomondo.ro/actualitate/bilant-la-mapn.html#more-14879

luni, 25 februarie 2013

Ponta asigură militarii că nu va recalcula toate pensiile, ci va găsi o soluţie pentru pensii tăiate

Ponta asigură militarii că nu va recalcula toate pensiile, ci va găsi o soluţie pentru pensii tăiate
Guvernul nu va recalcula din nou toate pensiile speciale, în condiţiile în care peste 90% dintre pensionarii militari au câştigat în urma acestui proces, ci va căuta o "soluţie echitabilă" în cazuri punctuale, pentru acei pensionari care au avut de pierdut, i-a asigurat premierul Ponta pe militari.
"Nu se pune problema să luăm iarăşi toate pensiile militare, să începem să le recalculăm, să stârnim vreo panică în cei peste 160.000 beneficiari. Dacă există probleme punctuale, acestea se rezolvă fie - dacă e vorba de probleme administrative - doar pentru acele zone în care s-au descoperit probleme, dacă este vorba cumva de probleme care au şi incidenţă juridică, sunt instituţiile statului care cercetează. Dar mesajul meu este foarte clar: nu se pune problema în acest moment şi nici în viitor să luăm de la capăt toate pensiile militare", a spus Ponta, după ce a participat la prezentarea raportului de activitate pe 2012 al Ministerului Apărării Naţionale.

El a arătat că peste 90% dintre pensionarii militari au avut de câştigat în urma procesului anterior de recalculare a pensiilor, iar restul a avut de pierdut. Pentru această ultimă categorie, Guvernul va căuta o "soluţie echitabilă" pe termen mediu şi lung, a precizat Ponta.

Săptămâna trecută, premierul Victor Ponta a arătat că au fost o serie de probleme la calculul pensiilor speciale, dar că nu miniştrii sunt cei care calculează pensii, ci persoanele cu atribuţii legale, iar acestea vor răspunde dacă sunt vinovate, în funcţie de concluziile Parchetului, Curţii de Conturi sau Avocatului Poporului.

El a asigurat şi atunci că, în pofida problemelor de recalculare, pensiile speciale nu vor fi recalculate, ci vor fi îndreptate greşeli în cazuri punctuale.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, marţi, că pregăteşte un proiect de lege privind pensiile ocupaţionale, care va intra în dezbaterea parlamentară până la sfârşitul sesiunii şi a făcut un apel către parlamentari pentru o iniţiativă de îndreptare a erorilor la calcularea pensiilor.

Câmpeanu a spus că s-au creat foarte multe nedreptăţi şi disfuncţionalităţi în sistemul de pensii, arătând că nici nu s-a realizat recalcularea fiecărei pensii pe baza contribuţiei, pentru că, spre exemplu, cadrele militare nu au contribuit şi nici nu s-a făcut o economie la buget pentru această recalculare.

Mariana Câmpeanu a fost audiată la Comisia de muncă în urma unui raport al Avocatului Poporului care sesiza nereguli la recalcularea pensiilor speciale.
 

http://www.mediafax.ro/social/ponta-asigura-militarii-ca-nu-va-recalcula-toate-pensiile-ci-va-gasi-o-solutie-pentru-pensii-taiate-10598463/foto

Civilului


Civilului

 
De curând, în spațiul de discuție publică, a fost reluată tema pensionarilor militari, situație prilejuită de încăpățânarea premierului României de a-l cocoloși pe vicele său pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, fost ministru al apărării și artizanul dezastrului instituțional al anulării dreptului la pensie militară de stat pentru rezerviștii și retrașii din Armată, și transformarea lor în asistați social, cu drept de pensie revizuită după cum au avut chef funcționărașii din minister și după câtă influență au avut beneficiarii la partidul dezertorilor și trădătorilor politici, patronat de acest artizan.
Pe forumuri și nu numai, se remarcă și opinii în favoarea tezei că militarii au, într-adevăr, pensii nesimțite și, mai ales, nemeritate, opinii ce merg în deplină concordanță cu cele ale comandantului Forțelor Armate și președinte al Consiliului Suprem de Apărare a Țării și președintele României de astăzi, domnul Băsescu Traian, care are o părere foarte proastă despre militari, în general, și despre ofițeri, în special.
În contextul acestei discuții publice, vă propun o epistolă a unui militar român, adresată concetățeanului său, tot român, dar civil.
 
       Dragă Civilule,
 
        Știu că ai fi vrut să fii ca mine și, pentru că nu ai putut, acum, la pensie, vrei să fiu eu ca tine. Însă, nu se poate, pentru că noi am fost și suntem diferiți, așa cum doi frați sunt diferiți, chiar dacă au fost făcuți de aceiași mamă și din același tată și chiar dacă se iubesc unul pe altul, ca frații.
       Când am ales să mă înscriu la liceul militar, știam că voi avea parte atât de casă și masă gratuite, cât și deșcoală de cea mai bună calitate posibilă. La fel, știai și tu același lucru. Faptul că nu ai venit să fii coleg cu mine de bancă înseamnă fie că nu ai vrut, în sensul că nu ți-au trebuit nici gratuitățile și nici învățătura oferite de Armată, fie că nu ai putut, în sensul că nu ai avut meritele necesare pentru admitere. În niciuna dintre aceste două situații, nu ai însă cum să te compari cu mine și să zici că am fost egali vreun moment. Dacă tu ai ales să mergi la un liceu mai bun și să te pregătești pentru o viață mai îndestulată decât îmi promitea mie milităria, cinste ție! Dacă ai rămas mai modest decât mine, asta este! Nu ai de ce să fii invidios. Nu ai putut mai mult.
       Când am ales să merg la o școală militară, cum le zicea pe vremea aceea, știam că voi primi casă și masă gratuite, dar și o mică soldă, alături de instruirea necesară formării mele ca ofițer.
       Mai știam că, pentru a avea studii superioare, va trebui să muncesc mai mult de cinci ani ca locotenent și locotenent major, să cresc în ierarhia militară și să îndeplinesc anumite condiții profesionale care să mă califice pentru a studia în Academia Militară, cum îi zicea pe atunci instituției de învățământ superior militar. Și maiștiam că prima mea soldă ca ofițer va fi mai mare decât salariul mediu pe economie. La fel știai și tu. Dacă ai ales să nu fii coleg cu mine de pluton în școala militară, să facem împreună instrucție de dimineața până seara iar, uneori, și noaptea, și să învățăm meseria armelor la clasă, fie nu ai vrut, fie nu ai putut. Dacă ai ales să te pregătești în facultate sau într-o școală civilă care să îți dea o meserie mai bună decât cea a armelor și mai bine plătită, atunci cinste ție! Dacă ai fi vrut să fii la fel de bine plătit ca mine dar nu ai îndeplinit condițiile de pregătire, pentru că nu ai putut, atunci asta este! Nu ai de ce să fii invidios pe mine că eu am vrut și am putut.
       Când am ales să fiu ofițer știam că nu voi putea fi și soldat, în același timp. Am făcut și eu instrucția soldatului, la vremea mea, în școala militară, dar apoi am devenit comandant și nu mai puteam fi, totodată, și executant. La fel, știai și tu că, dacă nu vei vrea sau nu vei putea să te faci ofițer, va trebui să faci armata ca soldat, fiindcă așa era pe vremea noastră. Deci, indiferent cât de grea sau de ușoară ți-a fost armata pe care ai făcut-o ca soldat, indiferent dacă ai învățat din serviciul militar ceva ce ți-a fost de folos în viață sau doar a fost o etapă urâtăși inutilă din existența ta, nu ai de ce să te compari cu mine, pentru că nu am fost egali. Eu eram comandantul iar tu subordonatul, pentru că așa a fost și este în armată. Iar tu știai asta dinainte de a ți se întâmpla.
       Când am jurat să îmi apăr Țara chiar și cu prețul vieții, prin Țară înțelegându-te și pe tine, știam că bătea războiul la ușă, atât cel Rece, cât și cel cald din Mediterană sau din Orientul Apropiat. La fel știai și tu, dar nu ai venit lângă mine, să apărăm Țara împreună, cu prețul vieții. Ai rămas mai departe civil și ai contat pe mine să mă ocup de treaba asta. Atunci parcă era bine că nu suntem egali. Și, parcă, solda mea, ceva mai mare decât salariul mediu pe economie, nu era chiar atât de mare încât să plătească prețul vieții tale. Pentru că, dacă era, ai fi venit lângă mine. Tot așa, nu ai fi zis că am o soldă nesimțită atunci când am scos oameni de sub dărâmături, la cutremur, ori de sub ape, la inundații, cand zburam la 10.000 de metri in stratosfera, ziua si noaptea sau in largul Marii negre pe aprige furtuni, pe tanc sau pe afetul tunului ...
       De altfel, nu am auzit pe nimeni să zică despre militari că au solde nesimțite. Pentru că nimeni nu vrea să îi supere pe militari, atâta vreme cât este nevoie de ei în societate și ceea ce fac ei nu este la îndemâna oricui, fie că nu vor, fie că nu pot alții să facă ce fac ei, militarii.
       Însă, dragă civilule, când eu, ofițerul, nu îți mai sunt de folos, când am ieșit „la pensie”, se schimbă treaba!
       De noi, ăștia, pensionarii, nu mai ai nevoie, nu-i așa?
       Și, parcă, ne plătești prea degeaba o pensie nesimțită.
        Și, în plus, ți se pare că trăim cam mult după ce am ieșit la pensie, la o vârstă mult prea fragedă.
       Dacă ești cinstit cu tine însuțși dacă ți-a mai rămas un pic de rușine din aia ancestrală, din care este alcătuit mortarul construcției societale românești, atunci poate te oprești o clipă și asupra acestui adevăr, că noi doi nu am fost, nu suntem și nu vom putea fi niciodată egali, nici ca membri ai societății, nici ca pensionari.
 
       Cu cele mai bune gânduri,
Ofițerul român în rezervă sau în retragere
 
 
      P.S.: Slava eterna eroilor patriei care s-au jertfit in razboaiele pentru apararea fiintei nostre nationale … dar, si celor care au veghiat zi si noapte, iarna si vara, la fruntariile terestre, navale sau aeriene, chiar si fara sa fie razboi !
      Sa nu-i uitati domnilor civili, caci fara ei nu mai erati astazi romani liberi !
 
      Cu deosebit respect,
        Comandor aviator(r.) Dorin IONESCU

sâmbătă, 23 februarie 2013

SCRISOARE DESCHISĂ ADRESATĂ PRIMULUI MINISTRU AL GUVERNULUI ROMÂNIEI - EXCELENȚA SA DOMNUL VICTOR PONTA –


      SCRISOARE DESCHISĂ ADRESATĂ
PRIMULUI MINISTRU AL GUVERNULUI ROMÂNIEI
- EXCELENȚA SA DOMNUL VICTOR PONTA –


Consecvenți acțiunilor și atitudinilor luate de-a lungul existenţei Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, generalii, ofiţerii, maiştrii militari şi subofiţerii în rezervă şi în retragere, membri ai filialelor acestei structuri sindicale, vă adresează aceste rânduri, animaţi de sentimente sincere de apreciere față de eforturile pe care le depuneți pentru soluţionarea problemelor pensionarilor şi în special a pensionarilor militari.
Acest nou demers, continuare a celui din 20 noiembrie 2012, urmăreşte punerea în aplicare a măsurilor reparatorii, promise în diferite ocazii de către personalităţile proeminente ale USL , măsuri care înţelegem că au susţinere bugetară dar mai ales morală.
Din informaţiile vehiculate în mass media se observă, cu uşurinţă, o tergiversare a luării unor măsuri concrete pentru revenirea la normalitate în domeniul pensiilor militare, acţiune cu atât mai de neînţeles cu cât există justificări legale.
Dorim, aşa cum am subliniat şi la întâlnirea de la sediul USL din 3 decembrie 2012, ca legea să fie aplicată tuturor, iar cei care se fac vinovaţi de această stare de lucruri dezastruoasă din domeniul pensiilor militare, să suporte rigorile legii, indiferent de poziţia pe care o au în această perioadă în societate.
Chiar dacă în acest moment există o stare de incertitudine privind modalităţile de soluţionare a problemelor noastre, pensionarii militari din sistemul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale îşi manifestă încrederea în capacitatea dumneavoastră de a analiza şi soluţiona cu celeritate solicitările noastre.
Nu greşim dacă vă informăm că în prezent situaţia este deosebit de tensionată şi că măsurile pe care le veţi lua, în perioada imediat următoare, pot readuce starea de normalitate pe care o dorim cu toţii şi pot genera în continuare încredere sporită în dumneavoastră şi în guvernul pe care îl conduceţi.
Aşa cum v-am dorit succes în alegerile generale din 2012 şi v-am asigurat sprijinul nostru, vă informăm domnule Prim-ministru că acţiunea de emitere a unui document reparatoriu, ne oferă şansa de a-i asigura pe colegii noştri pensionari şi pe familiile acestora că trebuie să aibă încredere în capacitatea dumneavoastră de a mobiliza Guvernul României şi  forţele politice care-l sprijină şi că măsurile ce vor fi luate, vor soluţiona corect problema pensionarilor militari şi nu numai.
Fermitatea dumneavoastră în luarea deciziilor, hotărâtoare pentru viaţa unor oameni, va constitui garanţia că eforturile şi sprijinul nostru pentru dreptate, adevăr şi respect nu au fost zadarnice.

                        Cu deosebit respect și aleasă consideraţie,
PREŞEDINŢII FILIALELOR SCMD din Mun. BUCUREŞTI şi Jud. ILFOV  prin
Vicepreşedintele SCMD coordonator zona Bucureşti-Ilfov
                                  Col(r) Marian TUDOR

Sedinta Consiliului Consultativ al Filialelor SCMD Bucuresti si judetul Ilfov



COMUNICAT
privind desfasurarea sedintei Consiliului Consultativ- Bucuresti - Ilfov

  La data de 21.02.2013 a avut loc şedinţ Consiliului Consultativ -  Bucureşti şi Ilfov , sedinta in care s-au dezbatut urmatoarele probleme :
-          Stadiul indeplinirii deciziei CD privind repartizarea sumelor in procent de 30% din cotizatia incasata;
-          Probleme legate de posibilitatile filialelor de aderare la EUROMIL;
-          Discutarea problemelor legate de indeplinirea hotararii CNR 2012 privind convocare CNR EXTRAORDINAR pana la sfarsitul lunii marie 2013 pentru discutarea si aprobarea modificarilor la Statutul si ROF- ul sindicatului;
-          Discutarea problemelor generate de Comitetul de initiativa al membrilor fondatori ai CAR „ Solidaritatea sociala”.
           La sedinta au participat presedintii filialelor din Bucuresti si Ilfov , mai putin cei ai Filialelor 5 sector1 si 1 sector 3, precum si un  invitat: Dl.gl. Streinu membru SCMD sector 4.
            La primul punct al ordinii de zi s-a aratat ca la nivelul Compartimentului financiar-contabil se incearca tergiversarea repartizarii sumelor , in cota de 30% din cotizatia incasata, filialelor din Bucuresti si Ilfov , inventandu-se o serie de proceduri care incalca deciziile CD si chiar frizeaza limita absurdului – daca o filiala are pe cardul filialei o suma de bani , nu i se mai repartizeaza alta suma pana nu o cheltuie pe cea din cont. Precizam faptul ca filialele fac eforturi financiare deosebite pentru a folosi sumele alocate nu pentru plata chiriilor sau pentru cheltuieli nejustificate ci numai pentru cheltuieli materiale absolut necesare functionarii structurilor organizatorice.
Se solicita, in mod imperativ, presedintelui SCMD sa convoace Comitetul Director pentru solutionarea problemelor financiare care se acutizeaza de la zi la zi si care ascund o stare de fapt ingrijoratoare – NEPLATA COTIZATIEI SAU SI MAI RAU PENTRU ANUMITE FILIALE DIN TERITORIU NEJUSTIFICAREA PRIN COTIZATIA DEPUSA A NUMARULUI DE MEMBRI DE SINDICAT EXISTENTI.
            Se solicita Comisiei de Cenzori sa initieze un control al cheltuirii fondurilor la nivel central si al filialelor care nici pana in prezent nu pot justifica avansurile primite( nu facem referiri la sumele ce trebuie repartizate in cota de 30% ci la cele primite peste cotizatia incasata).
            Totodata se solicita secretarului general interimar sa respecte prevederile art. 26 din STATUTUL SCMD.
            La punctul 2, Col(r) Marian Tudor a prezentat elemente reiesite din discutia cu dl,Col(r) Adrian Constantin, Presedintele Ordinului Militar de Romania ( MOR)  care propune realizarea la nivelul Comitetului Director a unei intalniri pentru elaborarea unui proiect de protocol de colaborare cu acest ordin – membru al EUROMIL- prin care SCMD sa demareze actiunile necesare aderarii la aceasta structura europeana in conformitate cu hotararile CNR 2012.
            La punctul 3 s-a luat in discutie solicitarea Filialei1 Craiova de convocare a Consiliului National al Reprezentantilor Extraordinar pentru discutarea si aprobarea modificarilor la Statutul si ROF-ul SCMD, in ultima decada a lunii martie 2013.
In unanimitate, s-a decis sustinerea acestei propuneri prin care , practic, se solicita respectarea hotararilor forului suprem de conducere al SCMD – CONSILIUL NATIONAL AL REPREZENTANTILOR.
            La punctul 4 s-a creat o situatie penibila prin aparitia comunicatului grupului de initiativa al membrilor fondatori ai CAR “Solidaritatea sociala” prin care se anunta “contramandarea adunarii generale extraordinare a CAR” la solicitarea presedintelui SCMD care “motiva interventia domniei sale prin faptul ca trei vicepresedinti ai SCMD ( Gl.Mr. Nastase Constantin, Col.Pricina Valeriu si col.Tudor Marian) au anuntat ca demisioneaza din SCMD daca aceasta adunare va avea loc”. Prin aceasta manevra , TOTAL NEADEVARATA PENTRU CA NU SE DISCUTASE CU CEI TREI, s-a incercat scoaterea din penibil a grupului de initiativa, penibil creat de incercarea de nerespectare a hotararii instantei de judecata, care aprobase constituirea CAR cu comitet director nominalizat, ca singurul organ decizional pana la inscrierea in CAR a doritorilor.
Precizam ca CAR “Solidaritatea sociala” este legal constituit. Pana la sfarsitul lunii februarie Comitetul Director al CAR-ului va aproba regulamentul de functionare si se va incepe inscrierea in aceasta structura care nu este afiliata sindicatului fiind total independenta. Solicitam doritorilor sa ia legatura cu membri CD al CAR pentru ca aceasta sa inceapa cat mai curand functionarea.
            S-a mai luat in discutie un proiect de scrisoare deschisa catre premierul Romaniei, dl. Victor Ponta , ca demers necesar in actiunile noastre de respectare a legilor, Statutului SCMD si promisiunilor facute prin acordurile de colaborare cu partidele din USL , proiect aprobat in unanimitate si transmis premierului .
            Se cere Biroului Operativ Central sa solicite in scris,  MapN sa faca public Raportul de Audit privind pensiile militare.
            S-a stabilit ca urmatoarea sedinta comuna sa se desfasoare cu participarea tuturor membrilor birourilor operative si aprobarea documentelor pentru CNR.

Vicepresedintele SCMD – coordonator zona Bucuresti-Ilfov
Presedinte SCMD filiala sector 6
Col(r) Marian TUDOR