marți, 30 aprilie 2013

Ziua Infanteriei Romane-30.04.2013

La multi ani, colegi infanteristi!




                        Astazi 30.04.2013 filialele din Bucuresti ale Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate au depus o coroana de flori la Monumentul Infanteriei Romane.

   Vicepresedinte coordonator al filialelor
           din Bucuresti si judetul Ilfov
               Col.r.Tudor Marian

duminică, 21 aprilie 2013

A incetat din viata col.r.(art.) Costel Galateanu, din Filiala 1 sector6 Bucuresti



Duminica  21 aprilie 2013, colegul nostru, col.r.(art.) COSTEL GALATEANU, nascut la data de 13 noiembrie 1955 a incetat din viata.
Colegii si prietenii ii pot aduce un ultim omagiu la Capela Cimitirului militar Ghencea I unde va fi depus, luni 22.04.2013, ora12.
Slujba religioasa si ceremonialul militar de înmormântare se vor desfasura, marti 23 aprilie, ora12.00.
Inmormantarea va avea loc miercuri 24 aprilie 2013, in cimitirul parohial Cugir, jud.Alba.
Condoleanțe familiei îndurerate.
         Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca!
Biroul operativ al Filialei1 sector6 Bucuresti

joi, 18 aprilie 2013



ALO BRASOV!
Este cineva capabil sa analizeze la rece situatia SCMD per ansamblu nu per persoana ( vezi Mandu, Macovei, @ comp) ?
Avem o problema deosebita cu cei care nu si-au atins scopurile masonice de a lua conducerea sindicatului si de a transforma aceasta structura intr-o forta usor de manipulat.
Cu toate ca am fost amenintati de cateva luni ca , respectivii “alesi” ai BOp Brasov se vor “autoflagela” pentru faptele Comitetului Director care, vezi Doamne nu le executa “ordinele” , se pare ca au fost extrem de suparati ca nu mai vin la Bucuresti pentru ai vedea lumea si a “poza” in ultimii salvatori ai “amaratilor” de pensionari militari  neantelesi nici macar de actuala guvernare.
Se uita  usor ca, dialogul, s-ar putea sa fie singura cale de solutionare a problemelor noastre, afirmatie pe care Mandu o folosea insistent  in toate mesajele sale cu ceva timp in urma.
S-a uitat ca , incercarile din martie 2012 de a dialoga cu reprezentantii MApN au fost catalogate drept actiuni de destabilizare a sindicatului si au fost infierate cu “manie proletara” de actualii “luptatori” pentru dreptate.

Stimati colegi,
Trebuie sa ne amintim ca , datorita interventiilor noastre, neavenite, de prost gust, de nivel mahalagist in media , am pierdut si mai pierdem zi de zi din credibilitatea creata  prin munca si actiune.
Sunt parlamentari, membri ai guvernului sau pur si simplu simpatizanti ai SCMD care lupta sa ne recastigam drepturile pierdute prin masurile antidemocratice si anticonstitutionale luate de guvernarea basescu-boc. Noi nu facem nimic pentru ai sprijini, ba din contra le analizam actiunile din perioada de trista amintire nominalizata, ii blamam si nu vedem dezastrul din curtea noastra.
Nu vedem ca actionam haotic sub impulsul unor idei la ordin ( ordinul lui basescu) , nu vedem ca nu avem structurile organizatorice strict necesare pregatirii si desfasurarii unor actiuni de amploare si veridice care pot repune in drepturile legale sindicatul ca singura forta capabila sa uneasca ideologic si actional fortele in rezerva ale sistemului national de aparare.
Sunt convins ca atitudinea unor colegi din Brasov se constituie intr-o actiune pripita, fara baza statutara si mai ales intr-o actiune ce urmareste destabilizarea sindicatului, actiune pregatita cu mult timp inainte si sustinuta de oameni care nu urmaresc decat scopuri personale( vom aduce argumente la momentul oportun cu toate ca daca s-ar analiza actiunile desfasurate de fostul presedinte Mandu, s-ar vedea , de la o posta, ce se urmareste).
Curios pentru noi este faptul ca aceasta actiune a colegilor de la Brasov, repet , actiune nestatutara, este sprijinita de presedintele sindicatului care o considera ca “ o greseala de moment” , cu toate ca a fost avertizat de atitudinea acestui BOp cu mult timp inainte. Consider ca masurile statutare trebuie aplicate fara rezerva si nu trebuie sa ne rugam unii de altii sa ne indeplinim aceste atributii. Totodata recomand colegilor din birourile operative ca trebuie sa fim primii care aplicam Statutul si ROF-ul sindicatului si nu se accepta ca , la ceas de seara, sa luam hotarari pripite cu efecte nedorite pentru sindicat.
 Daca nu mai dorim sa actionam in SCMD, sa ne retragem  insa individual si cu demnitate.
Daca nu mai dorim binele SCMD, sa ne retragem in chilia personala si sa ne gandim la cele lumesti nu la cele colective pentru ca am face numai rau colegilor.
Daca dorim binele SCMD sa actionam pentru ca aceasta structura sa redevina ce a fost in ianuarie 2011, sa actionam ca toate fortele in rezerva ale sistemului national de aparare sa fie respectate si sa le fie recunoscute , de catre societate, drepturile castigate legal prin munca si sacrificii.
Cei care nu mai pot face fata luptei sindicatului, sa se retraga , cu demnitate, din aceasta lupta care este pretabila numai pentru barbati, pentru oameni verticali, oameni pentru care respectul fata de semeni este mai presus de binele propriu.
Imi permit aceste aprecieri , pentru ca de luni de zile incerc sa prezint o varianta de actiune credibila pentru societate – DIALOGUL. Sper sa putem solutiona, impreuna, problemele generate de o situatie conflictuala intre guvernare si o categorie sociala blamata de o parte a societatii – pensionarii militari.
Solicit membrilor de sindicat din Bucuresti si Ilfov sa-si exprime opiniile fata de , desele, apeluri ale fostului presedinte de filiala Mandu la iesirea in strada si la actiuni ilegale( fara aprobari ale primariei) fata de diferite guvernari. Solicit aceste opinii pentru ca de nenumarate ori am cerut  filialei SCMD Brasov , sa organizeze actiuni in Brasov la care sa participe toti bucurestenii si nu la Bucuresti unde sa vina cativa membri de la Brasov, iar responsabilitatea sa revina altora. Este greu sa organizezi o actiune dar este mult mai usor sa critici faptul ca nu esti bagat in seama.
Avand in vedere faptul ca filialele din Bucuresti si Ilfov constituie prin numar de membri si cotizatie incasata, pilonul de forta al SCMD, solicit colegilor sindicalisti din intregul sistem de aparare, ordine publica si siguranta nationala sa trecem la o noua etapa de actiune sindicala prin reorganizarea structurilor decizionale si de actiune.
 Sa pregatim, impreuna, o actiune de anvergura, cu participare masiva a rezervei militare a societatii romanesti, in conditiile in care guvernarea actuala nu-si va respecta promisiunile electorale si va continua tergiversarea luarii masurilor reparatorii pentru pensionarii militari, cei care prin contract, si-au pus viata chezas apararii tarii.
Trebuie sa avem siguranta ca pentru pregatirea unei actiuni de anvergura, cu invitarea tuturor filialelor din tara, vom avea sprijinul tuturor membrilor de sindicat si in aceasta idee solicit colegilor ce utilizeaza Internetul sa prezinte situatia reala a sindicatului, indiferent daca unele probleme deranjeaza pe cei care se situeaza in pozitii neconforme cu prevederile statutare sau legale.
Sunt convins ca numai impreuna vom realiza ce ne-am propus si cred ca toti colegii nostri vor intelege ca eforturile conjugate vor duce la realizari pozitive inclusiv pentru prietenii nostri care ni se vor alatura, in curand , ca pensionari militari.
Vicepresedinte SCMD coordonator Bucuresti-Ilfov
Presedinte SCMD Filiala 1 sector 6
Col(r) Marian TUDOR



miercuri, 17 aprilie 2013

Decizia Comitetului Director din 16.04.2013

marți, 16 aprilie 2013

Decizia Comitetului Director privind manifestatiile publice preconizate in aceasta luna (nr. 417/16.04.2013)

Membrii Comitetului Director s-au pronuntat  astazi, 16.04.2013, pentru schimbarea datei de desfasurare a manifestatiei publice, catre sfarsitul lunii mai a.c., si pastrarea locului de manifestatie in zona Piata Universitatii.
La sfarsitul lunii mai, conform asigurarilor date de catre reprezentantii USL, Legea reparatorie ar trebui sa fie deja in vigoare iar Legea pensiilor militare de stat promovata, asa cum s-a afirmat, prin ordonanta de urgenta.
In aceasta situatie, rugam presedintii filialelor sa sisteze tratativele cu firmele de transport si sa inceapa pregatirile pentru o eventuala manifestatie generala (fara exceptii) la sfarsitul lunii mai a.c.
Sa dea Dumnezeu sa nu fie nevoie!
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

marți, 16 aprilie 2013

luni, 15 aprilie 2013

Referitor la manifestatia-conferinta de presa din 19.04.2013

In atentia vicepresedintilor SCMD coordonatori de zone si a presedintilor de filiale
 
Incalcand, fara explicatii justificative, art. 8 din Legea 60/1991, republicata in Monitorul Oficial nr. 888/2004, privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice, Comisia de avizare a PMB, dupa 10 zile de discutii, refuza sa ne aprobe locatia solicitata la Universitate, propunandu-ne numai platoul din fata Academiei Militare, pe care noi il respingem, pentru a nu se interpreta ca organizam o manifestatie exact impotriva celor favorabili noua, in privinta legilor solicitate.
In aceasta situatie am putea demonstra Primariei ca prezenta forma actualizata a Legii privind organizarea adunarilor publice nu mai este valabila de la 27 martie 2012. Am putea avertiza Primaria ca facem manifestari comemorative legate de Monumentele lui Mihai Viteazul si Heliade Radulescu, referitor la implinirea a 420 de ani de la urcarea lui Mihai pe tron sau a 165 de ani de la decizia luata de pasoptisti, de declansare a insurectiei armate. Am putea demonstra Primariei, cu trimitere la Caragiale, ca "statua lui Mihai Viteazu" a fost, de la inceputurile Romaniei moderne, loc de manifestatii politice si sindicale, nu de manifestatii culturale, etc.
Deocamdata nu consideram insa oportuna declansarea de actiuni comemorative, pentru a suplini genul de actiuni preconizate de SCMD.
Ultima runda de negocieri cu Primaria, pentru data de 19.04.2013, este prevazuta pentru miercuri, 17.04.2013. In baza discutiilor cu membrii Comitetului Director si presedintii filialelor din Bucuresti si Ilfov, in vederea gasirii celei mai bune solutii, va transmitem deocamdata rugamintea de a nu incheia deja contractele cu firmele transportoare, de a nu plati nici un avans, urmand a lua decizia finala, pentru ca SCMD nu se poate manifesta decat in conditii de legalitate, abia miercuri, 17.04.2013, in functie de obtinerea sau nu a aprobarii.
In alta ordine de idei, va transmit urmatoarele informatii, garantat reale:
  1. Astazi, 15.04.2013, la prima ora, ministrii de resort au prezentat premierului spre aprobare documentele financiare atestand faptul ca cele trei structuri nu au nevoie de nici un leu in plus de la buget, pentru efectuarea reparatiilor cuprinse de Legea reparatorie.
  2. Premierul a avizat astazi, Proiectul legii reparatorii, care urmeaza sa intre in Parlament, spre votare in plenul Camerelor, cu data de miercuri, 17.04.2013.
  3. Maine, 16.04.2013, impreuna cu dl. vicepresedinte Col. (r) Pricina Valeriu, suntem invitati la Guvern de dl. vicepremier responsabil de resort, pentru a lua nota, oficial, despre modul de rezolvare a solicitarilor noastre.
  4. Solutia la care persoanele care ne sprijina au ajuns, cu aprobarea premierului, este urmatoarea:
  • Legea reparatorie se supune acum votului in Parlament (miercuri vom afla data).
  • Legea pensiilor militare de stat va fi promovata prin OUG in cursul lunii mai a.c.
In consecinta, aberantele decizii de recuperare vor deveni caduce, nemaifiind puse in executie.
In concluzie, miercuri, 17.04.2013, vom fi in masura sa va comunicam atat situatia exacta (ca data) a aparitiei legilor pe care le solicitam, cat si rezultatul definitiv al negocierilor noastre cu Primaria Generala a Capitalei, pentru ziua de 19.04.2013 si solutiile pentru care optam, in functie de cele obtinute atat de la Primarie cat si de la Guvern si Parlament.
Honor et Patria! Vae victis!
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

sâmbătă, 6 aprilie 2013

Va rugam confirmati participarea prin telefon, sms, e-mail la Lt.col.r.Icleanu DRAGOS

Vineri, 5 aprilie 2013

Comunicat cu privire la manifestatia SCMD din 19.04 a.c.


Biroul Operativ al SCMD si-a insusit propunerea presedintelui Filialei 1 Brasov, dl. Gl. Mr. (r)  Mandu Petrisor, ca toate filialele din Bucuresti si din tara (exceptie cele din Republica Moldova) sa comunice pana la data de 15.04.2013 numarul  de participanti, atat Secretariatului General cat si pe propriile pagini de Internet.
Manifestatia din 19.04 a.c. a fost hotarata, dupa analizarea tuturor variantelor, de catre Comitetul Director, care va analiza din punct de vedere statutar si eventualele motivatii de neparticipare.
Transmitem BO ale filialelor rugamintea ca, in cursul saptamanii urmatoare, sa multiplice textul Memoriului inaintat reprezentantilor Guvernului si conducerii USL, in zilele de 2 si 4 martie a.c. spre a fi inmanat reprezentantilor locali ai media si organizatiilor locale ale partidelor membre USL cu care s-au incheiat protocoale.
Honor et Patria! Vae victis!
BIROUL OPERATIV AL SCMD