luni, 21 iulie 2014

JOCUL DE-A MOBILIZAREA ....17 PLUS

De câteva luni de zile avem la dispoziție o ISTORIE VIE a evoluției poporului român de la începuturi si în special din decembrie 1989 și printre picături, strecurată NEINTENȚIONAT o istorie a SCMD, istorie care are în centrul atenției NUCLEUL DE LUPTĂTORI PENTRU LIBERTATE, NUCLEU FORMAT DIN (UNII) FONDATORI AI SCMD, CONDUȘI DE UN LIDER INCONTESTABIL, INIȚIATOR, FONDATOR, PREȘEDINTE ALES, AUTOALES AL SCMD, AL CD, AL B.O.C. ȘI AL ALTOR STRUCTURI ALE SINDICATULUI, SINGURUL REPREZENTANT AL SINDICATULUI, CA SUPREM „reprezentant” AL SOCIETATII CIVILE.
Să-i dea DUMNEZEU sănătate și putere de muncă pentru a îndeplini multitudinea atribuțiunilor obligatorii din, multitudinea funcțiilor pe care le are de îndeplinit de unul singur.
TOTUȘI, toate atribuțiunile generate de multitudinea funcțiilor pe care le are de îndeplinit LIDERUL INCONTESTABIL AL SCMD, se pare ca nu au efect și nu au rezultate ( de la 20 000 la ...vreo 1500, parcă mergi pe gheața).
În acest sens, cel care este obligat de documentele programatice ale sindicatului să urmarească și să acționeze pentru îndeplinirea acestor documente, nu răspunde apelurilor scrise sau telefonice ale unui, vicepreședinte al SCMD, NU RĂSPUNDE UNEI NOTIFICĂRI PRIVIND:
-Îndeplinirea hotărârilor CNR;
-Situația fondurilor SCMD;
-Situația contractelor încheiate de SCMD cu presoane fizice, juridice, etc.
-Situația cheltuielilor SCMD ….SI MULTE ALTELE ;
-Desfășurarea ședințelor CD, conform statutului;
-Introducerea propunerilor filialelor sindicatului în ordinea de zi a ședințelor CD;
In concluzie:NU ȚINE CONT DE NIMIC.
MAI NOU, CA SĂ POȚI DISCUTA CU PREȘEDINTELE SCMD PERSONAL, CA VICEPREȘEDINTE, TREBUIE SĂ AȘTEPT ȘEDINȚA CD, ȘEDINȚĂ CARE SE PLANIFICĂ LA BUNUL PLAC AL PREȘEDINTELUI, SAU AL ORDINELOR PE CARE LE PRIMEȘTE PENTRU A STABILI O ORDINE DE ZI PRESTABILITĂ.
Chiar dacă îl contactezi telefonic, îi dai SMS, îl anunți prin alți colegi, DIN ÎNALȚIMEA FUNCȚIEI, NU RĂSPUNDE.
Curios este faptul că, la nivelul „conducerii sindicatului” se prezintă pe pagina dl. Rânciog  o situație privind încasarea cotizațiilor la nivelul BOp ale filialelor, dar nu sunt precizați și membri CD, membri fondatori, membri SCMD platiți de sindicat, etc.
Situația BOp (ca și componență) este cea existentă cu ceva ani in urma, ceea ce demonstrază că degeaba plătim, că tot neinformați rămânem iar, secretariatul general  ORI NU ARE SITUAȚIA REALĂ A MEMBRILOR DE SINDICAT, ORI ..... PREZINTĂ O SITUAȚIE CARE SĂ SUSȚINĂ IDEILE LIDERULUI AUTOIMPUS.
Problema principală nu este faptul că o persoană sau mai multe, se consideră    „inventatorii mersului pe jos” ci faptul că SCMD a devenit o structură personală, a devenit o sursă de venit pentru cei care vor să transforme sindicatul în PARTID POLITIC.
Există susținere și din teritoriu și avem exemple din Timișoara și Pitești.           PERFECT!.
Dar ce facem noi in condițiile în care în:
          -2012 avea peste 19000 de membri de sindicat și nu cum afirma Președintele SCMD că am fi avut peste 30 000;
          -2014 mai avem 1500( sau puțin peste).
Consider că singura soluție este PREGĂTIREA ȘI DESFĂȘURAREA CNR – 2014, CONFORM PREVEDERILOR ACTULUI CONSTITUTIV AL SCMD, ALE STATUTULUI ȘI REGULAMENTULUI SCMD.ACESTE DOCUMENTE PREVĂD, FĂRĂ INTERPRETĂRI ȘI VARIANTE, FAPTUL CĂ CNR 2014 TREBUIE SĂ SE DESFĂȘOARE PÂNĂ LA SFÂRȘITUL LUNII AUGUST.
VARIANTA PROPUSĂ DE DEPARTAMENTUL JURIDIC  PRIVIND PROROGAREA DATEI ȚINERII CNR, ESTE ILEGALĂ.
Având în vedere faptul că la nivelul B.O.C. se stabilesc anumite acțiuni, fără susținerea filialelor, precizez faptul că Președintele SCMD a afirmat în sedința Consiliului Consultativ al Municipiului București și jud. Ilfov că ... NU AM NEVOIE DE VOI PENTRU CĂ AM TERITORIUL CU MINE” ...solicit PREȘEDINȚILOR DE FILIALE SĂ-ȘI EXPRIME – DESCHIS – OPȚIUNEA MEMBRILOR DE SINDICAT, NU A LOR PERSONALĂ ( cum face fostul președinte de filială Comănici), privind evoluția SCMD .
În acest sens, am rugămintea să nu urmăm exemplul unui fost coleg, Mandu de la Brasov, care luni spune ceva și marți ține cu .. Ponta, ci să fim cei care am fost la începuturile SCMD-ului, PENTRU CĂ SCMD NU A ȚINUT CU NIMENI, A ȚINUT CU CEI STABILIȚI PRIN STATUT, ADICĂ PENSIONARII MILITARI, și DISPONIBILIZAȚII DIN STRUCTURILE APĂRĂRII, SIGURANȚEI  NAȚIONALE ȘI ORDINEI PUBLICE.
Consider că trebuie să discutăm deschis în cadrul CNR, situația sindicatului.
Este o propunere la care voi adăuga în perioada imediat următoare documente ce vor susține acțiunile viitoare .
Sper ca PREȘEDINTELE SCMD, în limita timpului deosebit de încărcat pe care îl folosește în interes personal, să răspundă și umilelor solicitări ale membrilor de sindicat.
Având în vedere faptul că nu am primit răspuns la Notificarea făcută către B.O.C. și implicit președintelui ( nelămurit, sau necitit), așa cum nu am primit răspuns la nicio solicitare privind justificarea folosirii fondurilor SCMD, voi solicita ajutorul organelor statului abilitate în fraudă financiară.
Pentru cei care nu cunosc o stare de fapt, personal nu sunt implicat in –NENOROCIREA – privind pensiile (nu am avut pensia scăzută, nu am nimic de recuperat, cu toate că a-și dori, dacă aș avea dreptul), DAR – AM DE RESPECTAT O OBLIGAȚIE COLECTIVĂ, SĂ RĂMÂNEM CINE AM FOST.
Pentru cei obedienți: NU MĂ INTERESEAZĂ FUNCȚIA LUI DOGARU, pentru că, așa cum a planificat-o, relizat-o, executat-o, mă descalifică. Nu pot și nu voi putea niciodată să-mi bat joc de colegii mei și implicit nu îi voi putea fura pentru atingerea unor scopuri politice sau personale.
Dorința mea este legată și de faptul că în anumite zone nu mai există o situație clară a zonei, iar așa zisul B.O.C. nu cunoaște situația exactă a filialelor.
Dorința mea este să intrăm în normalitate și legalitate.
Sunt sigur că și printre vicepreședinții SCMD vor apare păreri contradictorii sau de alt tip, dar documentele demonstrează și vor demonstra veridicitatea celor afirmate și  abia aștept să pot dialoga cu cei care nu au susținere morală pentru ceea ce afirmă.
Important nu sunt părerile mele, important este ca sindicatul să trăiască și să-și îndeplinească scopurile.
Important este ca să știm cu cine continuăm lupta pentru drepturile noastre și dacă putem să caștigăm aceasta luptă.
IMPORTANT ESTE SĂ FIM ÎMPREUNĂ !

                      Vicepreședinte SCMD  și
Președinte al Filialei nr.1Sector6 București a SCMD
     Col.(r.) Marian TUDOR