miercuri, 20 august 2014

INFORMARE


Având în vedere declarațiile dl.col.(r.) Dogaru, pe posturi de televiziune precum și atenționarea postată pe pagina așa zisului Departament relații al SCMD, privind relațiile interne ale sindicatului, reiese cu claritate faptul că se dorește implicarea politică a SCMD alături de presupuse alianțe electorale.

Am rugat colegii vicepreședinți de zonă și nu numai, să analizeze dacă CNR sau CD au hotărât sau decis ca SCMD să facă parte din CNSC, ALTERNATIVA NAȚIONALĂ, FORȚA A TREIA SAU ALTĂ ALIANȚĂ ELECTORALĂ și pe cale de consecință, dacă ne însușim propunerile (uneori aberante – dar care seamănă , izbitor, cu cele din mai 2014) dl.col.(r.) Dogaru, privind implicarea SCMD în campania prezidențială.
Am primit la schimb, O ATENȚIONARE pentru împrospătarea memoriei pe pagina Departamentului relatii a SCMD, marți, 19 august 2014 intitulata ”Cu privire la relatiile in plan intern ale SCMD.In atentia membrilor Comitetului Director, Birourilor Operative ale filialelor si a tuturor membrilor SCMD”.
Ca de obicei, dl.col.(r.) Dogaru, extrage din documentele SCMD numai ce dorește și cum dorește, UITÂND CĂ EXISTĂ ÎNREGISTRĂRI AUDIO ȘI VIDEO ale desfășurării ședințelor CNR din 2011, 2012, 2013, uitând că documentele trebuie analizate corect, nu pe cantul paginii. Înregistrările pot fi puse la dispoziția membrilor de sindicat, pentru că ședințele CNR sau ale CD nu trebuie să fie desfășurate cu ușile închise. În ședințele respective nu s-a discutat nimic despre ceea ce descrie dl col.r.Dogaru în articolul respectiv.

Conform documentelor constitutive ale SCMD, ÎNCEPÂND CU 18.08.2014 activitățile de conducere, administrative și financiare ale sindicatului se desfășoară numai cu aprobarea COMITETULUI DIRECTOR, SINGURA STRUCTURĂ ORGANIZATORICĂ A SCMD CARE ÎN CONFORMITATE CU DECIZIILE LUATE ÎN ULTIMA ȘEDINȚĂ TREBUIE SĂ PREGĂTEASCĂ CNR – 2014 și ATÂT.

NU A FOST LUATĂ NICIO DECIZIE DE PROROGARE A TERMENELOR PREVĂZUTE DE DOCUMENTELE AMINTITE.

Am solicitat și Departamentului juridic, d-nei col.(r.) Monica CALOIAN să-și exprime cu claritate poziția față de respectarea prevederilor documentelor constitutive ale SCMD și să confirme (sau nu) dacă a avizat deciziile dl.col.(r.) Dogaru.

Consider că, LA CINCI ANI DE LA ÎNFIINȚARE, SCMD ARE CA PRIORITATE REVENIREA LA NORMALITATE, LA FORȚA PE CARE A AVUT-O ÎN ANII 2010-2011.

PRIORITAR ESTE SĂ REFACEM FILIALELE, SĂ REVENIM, NUMERIC, LA 2011, CHIAR DACĂ UNII DINTRE NOI NU SE MAI REGĂSESC ÎN VISURILE DE ÎNCEPUT.

NU TREBUIE SĂ AVEM CA PRIORITATE CAMPANIA PREZIDENȚIALĂ.

TREBUIE SĂ NE AȘEZĂM LA MASA DIALOGULUI CU PUTEREA, CU FORȚELE CARE NE POT SPRIJINI ÎN SOLUȚIONAREA PROBLEMELOR PENSIONARILOR MILITARI ȘI DACĂ PROMISIUNILE ACESTORA NU VOR FI ÎNDEPLINITE, SĂ TRECEM LA ACȚIUNE.

TREBUIE SĂ ÎNCHEIEM ALIANȚE CU COLEGII NOȘTRI DIN SISTEMUL DE APĂRARE, ORDINE PUBLICĂ ȘI SIGURANȚA NAȚIONALĂ PENTRU CĂ AVEM SCOPURI COMUNE ȘI NUMAI ÎMPREUNĂ PUTEM SĂ LE ATINGEM.

Doresc să respectam cu totii STATUTUL și ROF-ul ( chiar dacă va trebui să le îmbunătățim prevederile în cadrul CNR) si să INTRĂM ÎN LEGALITATE.
   Vicepreședinte SCMD și
Președinte al Filiala 1 sector 6
    Col.(r) Marian TUDOR