luni, 13 octombrie 2014

ATAC ASUPRA SISTEMULUI DEMOCRATIC AL SCMD, AL RESPECTĂRII PREVEDERILOR STATUTARE ȘI REGULAMENTARE

                     Răspuns adresat “veșnicului CONTESTAT,”col.(r.)                    Mircea DOGARU, pentru “desele” intervenții manipulatoare prezentate pe blogul SCMD-ului

În noul serial “Dogaru și restul…” apar informații și idei demne de o veritabilă telenovelă, în care actorii principali sunt Veșnicul CONTESTAT Dogaru și permanenții CONTESTATARI (deocamdata) Neacșu și Tudor (ordinea a fost stabilită conform link-urilor apărute pe blogul SCMD sub titlul “ATAC LA SCMD…” .
În primul episod “Interese mascate”, scenaristul a riscat și a prezentat articolul col.(r.) Marin NEACȘU. Autorul articolului, nimeni altul decat cel care de-a lungul a peste 4 ani a prezentat situația reală din sindicat, prin prisma ziaristului informat și căutător al unor răspunsuri pertinente la miile de întrebări puse atât organelor statului dar mai ales conducerii SCMD, (în majoritatea cazurilor reprezentată-  NUMAI de col.(r.) Dogaru), este ca de obicei, perceput ca nemulțumitul de serviciu, cel care se opune, permanent, conducătorului iubit.
 Se uită, cu mare ușurință, de către mulți din colegii sindicaliști, că Neacșu a fost primul, care a atras atenția asupra încălcării, de către conducerea SCMD, a prevederilor Actului constitutiv, Statutului  și Regulamentului de funcționare  ale sindicatului.
Dacă am analiza cu atenție, dar mai ales cu principialitate, problemele  ridicate (de-a lungul a 5 ani ) de col.(r.) Neacșu, am realiza, cu ușurință, unde este adevărul.
In episodul doi “Comunicat-10.10.2014”, scenaristul de serviciu a riscat, din nou, și prezintă ca permanent contestatar al acțiunilor conducerii SCMD,(reprezentată în acest caz numai de “unicul și singurul“ întemeietor și stăpân al sindicatului) nimeni altul decat col.(r.) Marian TUDOR care, își permite să-și aroge drepturi ipotetice, să facă și să dreagă, uitând că este membrul al conducerii sindicatului.
Problema principală  a scenaristului nu este neapărat tandemul Neacșu-Tudor, ci acțiunile comune ale reprezentanților unor filiale din Craiova, Bucuresti și Ilfov, acțiuni NECESARE PENTRU SOLUȚIONAREA PROBLEMELOR NOASTRE în condițiile în care col.(r.) Dogaru  A DEVENIT (sau s-a autointitulat ) COORDONATORUL SOCIETĂȚII CIVILE ȘI, “pe cale de consecință “NU SE MAI OCUPĂ DE PROBLEMELE SINDICATULUI (vezi situația pregătirii CNR -2014, vezi câte acțiuni a mai desfășurat SCMD din 2012 până în prezent).
Pentru că, în ultimele zile, col.(r.)Dogaru desfășoară o acțiune, virulentă și mincinoasă, împotriva celor care vor ca adevărul să iasă la iveală, doresc să informez membri de sindicat că, personal, NU AM URMĂRIT ȘI NU URMĂRESC, SĂ–L ÎNLOCUIESC PE col.(r.) Dogaru, DORESC NUMAI SĂ INTRĂM ÎN LEGALITATE ȘI SĂ SANCȚIONĂM PE CEI CARE AU ACȚIONAT ȘI ACȚIONEAZĂ ÎMPOTRIVA SINDICATULUI.  DE CE NIMENI NU VREA SĂ AFLE DE CE SINDICATUL A AJUNS LA 10% DIN CÂT REPREZENTA ÎN 2011?.
Și pentru că unele filiale din București (mai putin Filiala1 Sector1 si Filiala 2 sector3) consideră că acțiunile din ultimele zile aduc deservicii sindicatului, vă informez că, la nivelul Comitetului Director s-au decis acțiuni de protest, NUMAI DUPĂ EPUIZAREA CĂILOR DE DIALOG și nu cum dezinformează col.(r.) Dogaru că le-ar fi demarat (CE PRIM MINISTRU MAI ACCEPTĂ DIALOGUL CÂND DUMNEALUI IA CERUT  SĂ-ȘI RETRAGĂ CANDIDATURA?).
Dacă B.Op. al Filialei1 Sector1(vezi articolul din 12.10.2014 de pe blogul filialei ), își permite să pună  întrebări  Guvernului României, corect ar fi fost, să se informeze cu privire la acțiunile desfășurate atât de cel pe care îl susțin cu atâta patos revoluționar, col.r.Dogaru, cât și de la cei care au avut un dialog, civilizat și cu rezultate pozitive pentru noi toți, cu viceprim-ministrul desemnat de premier să discute, la cererea Filialei SCMD Craiova ( susținută de Filialele din București și Ilfov - mai puțin Filialele 1 Sector 1 si 2 Sector 3), cu reprezentanții acestor structuri.
Tare seamănă  denigrarea  rezultatelor dialogului purtat cu viceprim-ministrul Guvernului României, cu scenariul regizat de col.(r.) Dogaru de a impune prin acțiuni de protest împotriva Guvernului, a Parlamentului, a unui singur partid politic, împotriva tuturor sindicalistilor care se opun ideilor sale manipulatoare, ALTERNATIVA NAȚIONALĂ, ca structură politică. Primul pas fiind făcut, când, fără a consulta președinții de filială a înscris la OSIM acestă marcă, recunoscută la nivelul sindicatului numai de col.r.Dogaru.
In aceste momente problema principală a SCMD este reașezarea           acestuia pe poziții statutare în conformitate cu evoluția sa, cu evoluția           sistemului militar în societatea românească, cu evoluția  fenomenului            militar în Europa.
TREBUIE SĂ NE CANALIZĂM EFORTURILE PENTRU A            ELABORA DOCUMENTUL DE BAZĂ AL SINDICATULUI,             STATUTUL, PRIN ADUCEREA UNOR MODIFICARI CONFORME CU EVOLUȚIA SCMD.
Așa zisa luptă între unul și altul pentru câștigarea ciolanului (ciolan din care nu a mai rămas aproape nimic) nu aduce decât deservicii majore sindicatului.
Trebuie ca principiile democratice să primeze pentru că a dispărut vremea – PUMNULUI ÎN GURĂ.
CINE SE CONSIDERĂ DEASUPRA STATUTULUI ȘI A LEGII VA RĂSPUNDE PENTRU ÎNCĂLCAREA ACESTORA.
CEI CARE, DINTR-UN MOTIV SAU ALTUL, AU APROBAT ȘI APROBĂ ÎNCĂLCAREA LEGII VOR RĂSPUNDE, ÎN SOLIDAR , CU CEI CARE I-AU ÎNDEMNAT SĂ  O ÎNCALCE.
RESPECTUL SE CÂȘTIGĂ, NU SE IMPUNE PRIN MINCIUNĂ ȘI MANIPULARE.
APELUL MEU ESTE SĂ ACȚIONĂM CU PROFESIONALISM, CU CALM, CU RESPONSABILITATE, CU RESPECT UNII FAȚĂ DE ALȚII DAR PE BAZE DEMOCRATICE ȘI LEGALE.
SINCER  SPER  CĂ TELENOVELA  APĂRUTĂ PE “micul ecran“ AL PAGINII SINDICATULUI, SĂ NU FI FOST DECAT O EROARE DE PREZENTARE ȘI IN ACEST SENS AM ÎNCREDERE CĂ, TOȚI COLEGII DIN SINDICAT, PARTICIPANȚI  LA LUCRĂRILE CNR – 2014 VOR ACȚIONA AȘA CUM AU PRIMIT MANDAT DE LA MEMBRI DE SINDICAT  DAR ȘI CUM ÎI ÎNDEAMNĂ CONȘTIINȚA.
     Vicepreședinte coordonator al
filialelor din București și județul Ilfov
         Președintele Filialei sector6 București       
            Col.(r.) Marian TUDOR