vineri, 10 octombrie 2014

COMUNICAT
privind desfășurarea ședinței Consiliului Consultativ al filialelor din  București și județul Ilfov

În data de 09.10.2014 a avut loc şedinţa Consiliului Consultativ al filialelor din Bucureşti şi județul Ilfov, ședință la care au participat și membri birourilor operative, în care s-au dezbătut următoarele probleme:
        -analiza ULTIMULUI COMUNICAT al col.(r.) Dogaru Mircea privind acțiunile SCMD din 06.10.2014, în care se fac afirmații mincinoase, legate de participarea unor reprezentanți ai SCMD la întâlniri cu personalități ale Guvernului României;
                        -discutarea propunerilor de modificare a Statutului SCMD;
                -discutarea problemelor legate de prorogarea mandatului, actualei conduceri a SCMD;
                -stabilirea modalităților de deplasare a președinților de filiale și a șefilor de departamente, la CNR-2014;
                     La ședință au participat Secretarul general interimar, dl. Gl.r. Vasile BĂLAN, dl. Gl.mr. (r) Virgil Bălăceanu, președinții filialelor din București și Ilfov (mai puțin cei ai Filialei 1 Sector 1), membri birourilor opereative .
                            În  urma dezbaterilor au  reieșit urmatoarele:
                           -în data de 06.10.2014, la inițiativa Filialei 1 Craiova, reprezentanții acestei filiale și a celor din București au vut  la sediul MAI, o întâlnire informală cu dl. Vicepremier și ministru al MAI dl. Gabriel OPREA .
           Pe timpul discuțiilor reprezentanții SCMD au solicitat informarea domnului Prim ministru, cu problemele pensionarilor militari din cadrul sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională, în principal problema stadiului elaborarii LEGII  pensiilor militare dar și problemele legate de recuperarea sumelor reținute, abuziv, de către guvernarea Boc.
                  Răspunsurile la problematica abordată au demonstrat preocuparea Guvernului pentru găsirea soluțiilor optime, precum și implicarea, directă, a domnului vicepremier Gabriel OPREA în soluționarea problemelor  militarilor activi, în rezervă și retragere din întregul sistem de apărare, ordine publică și siguranță națională.   
               Contrar afirmațiilor, tendențioase, ale col.(r.) Dogaru Mircea, reprezentanții SCMD  - NU AU FOST TRIMIȘI LA PLIMBARE CI AU DEMONSTRAT, încăodata, faptul că DIALOGUL, este soluția  pentru îndeplinirea scopului și obiectivelor SCMD, FAPT APRECIAT DE PARTICIPANȚII LA ÎNTÂLNIRE.
                  Totodată, s-a subliniat faptul că, acțiunile extremiste au contribuit și contribuie la marginalizarea SCMD, la pierderea încrederii membrilor de sindicat în capacitatea sindicatului de a coaliza forțele necesare luptei pentru a ne păstra identitatea și respectul societății;
               -în legătură cu propunerile pentru modificarea STATUTULUI SCMD a reieșit faptul că Departamentul Juridic, NU A ȚINUT CONT DE PROPUNERILE FILIALELOR, fapt pentru care vom solicita CNR-2014 ANALIZA ÎN PLEN, A ACESTOR PROPUNERI;
                  -în legătură cu prorogarea mandatului actualei conduceri a SCMD s-a stabilit ca această acțiune să vizeze ca termen limita al CNR extraordinar pentru alegeri, TERMENUL  CE VA TREBUI SĂ SE ÎNCADREZE ÎN PERIOADA, LEGALĂ, DINTRE PREZENTARE LA JUDECĂTORIE A MODIFICĂRILOR STATUTARE ȘI HOTĂRÂREA ACESTEIA;
                   -participanții la ședința au subliniat faptul că există PROBLEME DEOSEBITE LEGATE DE PARTICIPAREA LA CNR-2014;
            -NU EXISTĂ PE LISTA DE PARTICIPANTI, REPREZENTANTUL FILIALEI SECTOR 4, FILIALA CU CEL PUȚIN 98 DE COTIZANȚI LA ZI, DUPĂ INFORMAȚIILE SECRETARIATULUI GENERAL.Justificarea col.(r.) DOGARU Mircea fiind, inexistența BOp al acestei filiale, birou ȘTERS de pe pagina SCMD de către secretariat, în condițiile în care, la convocarea făcută de col.(r.) DOGARU pentru alegerea unui  nou BOp, nu s-a soluționat nimic. Am solicitat col.(r.) Giuglea, reprezentantul statutar al filialei, să prezinte Secretariatului general, deciziile filialei privind existența acesteia și cu aceasta ocazie repunerea în drepturi a acestei filiale;
        -încălcăndu-se deciziile CD privind plata cotizației și, chiar a propunerii col.(r.) Dogaru privind considerarea membrului de sindicat ca membru cu drepturi depline în limita a 13 luni de la plata ultimei cotizații, Secretariatul general prezintă lista incompletă a participanților la CNR din rândul președinților de filiale, dar uită să menționeze faptul că din rândul membrilor fondatori sunt mulți în această situație, ca să nu menționam faptul că majoritatea din aceștia nu au desfășurat nicio activitate sindicală din 2010;
                       -din discuții a reieșit faptul că, ÎN CONTURILE FILIALELOR DIN BUCUREȘTI ȘI ILFOV, NU A FOST VIRATĂ ÎN 2014, COTA DE 40% DIN COTIZAȚIA ÎNCASATĂ. ÎN ACEST SENS SOLICITĂM SĂ SE PREZINTE CNR SITUAȚIA PLAȚILOR ȘI CHELTUIELILOR FILIALELOR SCMD.
             Dl. Gl.(r.) Bălan a făcut precizări privind activitatea de ansamblu a SCMD, în special acțiunile manipulatoare ce se desfășoară la nivelul conducerii acestuia, răspunzând, în același timp, întrebărilor participanților la sedința.
               Dl. Gl.(r.) Bălăceanu, membru SCMD Filiala Sector 6, a fost solicitat și a prezentat o serie de propuneri privind revitalizarea activității sindicale și în special, acțiunile ce privesc cei peste 3500 rezerviști din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, care printr-o măsură a guvernului BOC, au fost privați de anumite drepturi.
               Precizez faptul că la nivel național au fost constituite 8 Consilii Consultative Zonale, la propunerea CONSILIULUI CONSULTATIV BUCUREȘTI și ILFOV, consiliu constituit, statutar la 23.08.2012.
    Aceste consilii au rol CONSULTATIV ȘI NU DECIZIONAL.
             PRIN INFORMARE RECIPROCĂ, PRIN STABILIREA UNOR PROPUNERI CONCRETE ȘI PRIN COMUNICAREA ACESTORA, TUTUROR MEMBRILOR DE SINDICAT, ACESTE CONSILII ȘI-AU DOVEDIT EFICIENȚA.

                         Vicepreședinte coordonator
              al filialelor din București și județul Ilfov
                        Președintele Filialei Sector 6
                           Col.(r.) Marian TUDOR