sâmbătă, 4 octombrie 2014

INFORMARE PRIVIND ACȚIUNILE SCMD PENTRU PREGĂTIREA ȘI DESFĂȘURAREA CONSILIULUI NAȚIONAL AL REPREZENTANȚILOR (CNR) -2014 ȘI A CELOR DE PICHETARE A SEDIULUI PSD ÎNCEPÂND CU 06.10.2014


În conformitate cu deciziile Comitetului Director (CD) din 06.08 și 02.10.2014, Consiliul Național al Reprezentanților – 2014 își va desfășura lucrările în zilele de 17 și 18.10.2014 la Alba Iulia.
Ordinea de zi a fost stabilită în ședința CD din 02.10.2014 și are următoarele puncte:
-Discutarea și adoptarea modificărilor la STATUTUL SCMD ;
-Prorogarea mandatului actualei conduceri a SCMD până la CNR extraordinar  care se va organiza în temeiul noului Statut aprobat de instanța de judecată.

Având în vedere faptul că au apărut informații ce pot crea confuzii în rândul membrilor SCMD, facem precizarea că, la nivelul Biroului operativ al filialei s-a discutat și aprobat ca FILIALA SĂ NU SE IMPLICE ÎN LUPTA POLITICĂ GENERATĂ DE ALEGERILE PREZIDENȚIALE, SĂ PĂSTREZE ECHIDISTANȚA FAȚĂ DE PARTIDELE IMPLICATE ÎN ACEASTĂ LUPTĂ ȘI SĂ SOLICITE CANDIDAȚILOR LA PREȘEDINȚIA ROMĂNIEI, SĂ-ȘI EXPRIME, CU CLARITATE, POZIȚIA FAȚĂ DE PENSIONARII DIN SISTEMUL DE APĂRARE, ORDINE PUBLICĂ ȘI SIGURANȚĂ NAȚIONALĂ.
Poziția Biroului Operativ Central (B.O.C.) al SCMD se regasește în comunicatele prezentate pe pagina centrală a SCMD.
Precizăm că, Președintele SCMD a solicitat membrilor sindicatului și nu Birourilor operative ale filialelor, participare la acțiunile ce se vor derula, începând cu 06.10.2014.
În ședința CD din 06.08.2014 s-a decis ca PICHETAREA SEDIULUI PSD să aibă loc, NUMAI ÎN CAZUL ÎN CARE, COMISIA DE DIALOG A SCMD, NU VA FI PRIMITĂ PENTRU DISCUȚII, DE CĂTRE GUVERNUL ROMÂNIEI ȘI DACĂ ÎN URMA DISCUȚIILOR VA REIEȘI FAPTUL CĂ GUVERNUL, ACTUALA COALIȚIE DE LA GUVERNARE, NU DORESC SĂ SOLUȚIONEZE PROBLEMELE PENSIONARILOR MILITARI.
CU TOATE CA DL.COL.R. DOGARU, A AFIRMAT IN SEDINTA COMITETULUI DIRCTOR CA A TRANSMIS O SCRISOARE PRIMULUI MINISTRU, NU REIESE SUB NICI O FORMA CARE A FOST RASPUNSUL ACESTUIA, FAPT CARE DEMONSTREAZĂ CA NU A ÎNTREPRINS TOATE MĂSURILE NECESARE PENTRU A EVITA APLICAREA ULTIMEI FORME DE PROTEST.

Delimitându-ne de afirmațiile domnului col.(r.) Dogaru Mircea privind implicarea SCMD în acțiuni politice ( strângerea de semnaturi, pentru ……) , afirmații nerecunoscute de acesta, considerăm că, FIECARE DINTRE NOI, TREBUIE SĂ ACȚIONEZE CUM ÎL ÎNDEAMNĂ CONȘTIINȚA ȘI ÎN PRINCIPAL SĂ SPRIJINE ACȚIUNILE CELOR CARE, FĂRĂ SĂ URMĂREASCĂ INTERESE PERSONALE, ACȚIONEAZĂ PENTRU AFIRMAREA SCMD CA O FORȚĂ CREDIBILĂ ȘI NECESARĂ PENTRU SOLUȚIONAREA, ÎMPREUNĂ CU CELELATE ASOCIAȚII ALE CADRELOR MILITARE, A TUTUROR PROBLEMELOR NEREZOLVATE DE GUVERNANȚI.
Având în vedere faptul că, FACTORII CE POT SOLUȚIONA ACESTE PROBLEME SUNT PARLAMENTUL ȘI GUVERNUL ROMÂNIEI, CONSIDERĂM CĂ, PICHETAREA SEDIULUI, UNUI SINGUR PARTID, POATE INDUCE IDEEA IMPLICĂRII POLITICE A SCMD, ACȚIUNE ÎN TOTALĂ CONTRADICȚIE CU SCOPURILE ȘI OBIECTIVELE SINDICATULUI.
În această situație, solicităm membrilor de sindicat ai filialei, să-și exprime poziția, prin participarea sau nu, la acțiunea din această dată.

Facem precizarea că, FILIALA SECTOR 6 NU A APROBAT ACȚIUNILE, AȘAZISULUI Consiliu National al Societatii Civile (CNSC) iar acțiunile, comune din 06.10.204 NU REPREZINTĂ VOINȚA FILIALEI.

DORIM SĂ REDEVENIM FORȚA DIN 2011 DAR, ÎN CONDIȚIILE ÎN CARE NE VOM RESPECTA STATUTUL ȘI OBLIGAȚIILE ASUMATE PRIN PROTOCOALELE SEMNATE ȘI APROBATE DE FILIALE.

Considerăm că, în acest moment delicat, trebuie să acționăm, pe baza pregătirii, a experienței noastre, a bunului simț și al respectului reciproc, PENTRU A NU DEVENI O MASĂ DE MANEVRĂ.

BIROUL OPERATIV AL FILIALEI SECTOR 6