joi, 29 mai 2014

PROMOTIA 1969 a LICEULUI MILITAR DIMITRIE CANTENIR -BREAZA- ANIVERSEAZA 40 DE ANI DE LA ABSOLVIRE

                                 Stimabile şi venerabile coleg,

    Avem mandat de la Comitetul de organizaţiune de a te înştiinţa că a sositără sorocul fericit de a sărbători 4 decade şi jumătate de când, dupe lupte seculare, care au durat 1-3 ani, am fostără unşi cu titulu de onoare de „cantemirist”.
    Cu această ocaziune, Comitetul a hotărât să organizeze, în 03 sectembre corent, o întâlnire emoţionantă, în localul Colegiului Melitar Breaza, cum urci de la gară pe mâna stângă.
     La ordinea zilei este să ne rancontrăm toţi cei care am mâncat oarecând mierea Cantemirului, să se strige, cu această ocaziune, catalogul şi să se depene amintiri de tăte feliurile şi ecetera, ceea ce nu putem esplica pe larg într-o însemnărică precum asta.
     Organizatorii te invită, aşadar şi prin urmare, iubite confrate, dacă posedezi sevă în fundul inimii Domniei tale, să învingi opoziţia latentă şi obedele monotoniei, care mai dormitează în  fiinţele noaste, şi să vii, împreună cu cine poti (dupe posibilităţi), negreşit, la locaţiunea indicată. Asta, intrucat si fincă voim să sfărmăm plictisu, iar  sara, cu totii, la Restaurantul Gclub (Breaza,str. Republicii,nr17) să încingem un zaiafet cu muzichie, mâncare şi beutură, până la spargerea chefului, pe la miezul nopţii, parol.
     Nota: Celor care nu-şi aduc consoartele, că le-au lăsatără acasă, să n-aibă grije: li se va tăia fitanţie pe suma cheltuită, pentru decont la cocoane, ca să nu intre cumva la bănuială.

   Frate de giantă latină şi cantemiristă,

      Subiscăliţii îţi reamintesc cum că dacă ai, n-ai treabă, să vii negreşit sau, la o adică, să nu ne laşi cu onoarea nereperată ori să faci vreo confuziune şi să vii altădată, că nu ne găseşti la locul stabilit dinainte, că vitriol pentru vorbe încă se mai găseşte.
      Pentru reglatiunea cheltuielilor organizatorice (detalii-pe verso), onor Comitet te roagă să confirmi participaţiunea până la15 iulie şi să trimeţi, până în ziua de 2o august, suma de 130,00 lei de persoană, în contul nr. RO93BRDE410SV11412914100, deschis la B.R.D., BUCURESTI, agenţia GHENCEA, pe numele GUI NICOLAE, CNP 1501118400178. Pe fişa de depunere (ordinul de plată) se va înscrie, obligatoriu, numele şi prenumele participantului cantemirist, opţiunea pentru cazare şi numărul  telefonului acestuia.
     Hodina participantilor se asigură, pentru cine pohteşte, în Colegiu, începând cu dimineaţa zilei de 03 sectembre, până a doua zi, la prânz. Cei care doresc cazarea în Colegiu mai dinainte sau după aceste limite, sa-şi comunice, de grabă şi fără întârziere, opţiunea, la unul din urmatorii bibici-persoane importante:    
          - GUI NICOLAE, tf. 0740469786; e-mail: gui.nicolae@yahoo.com
          - IANCU ANTON, tf. 0722380155;  
          - MUNTEANU AUREL, tf.0720948266, e-mail:munteanu_aurel@yahoo.co.uk
         
    Pentru doritori, cazarea, poate fi asigurată în hotelul şi pensiunea aparţinând Restaurantului Gclub, prin rezervare individuală la recepţie ( tel. 0244/341786; 0244/341787; 0740313130; e-mail: rezervari@gclub.ro). Preţul/zi cazare,cameră 2 paturi=80 lei/2 stele;100 lei/3 stele;160 lei/4 stele. 
    
  
                       P R O G R A M U L   Î N T Â L N I R I I

                                MIERCURI  03 SECTEMBRE  2014
   -Până la 14.00     - Sosirea şi cazarea la liceu ( sau la hotel etc- individual);
   -14.00 -  17.30     - Ceremonialul militar aniversar: cuvântul comandantului
                                  Colegiului, al reprezentantului promoţiei şi al reprezentantului
                                  foştilor profesori ;
                                -Depunerea coroanei în memoria celor decedaţi;
                                -Fotografia de grup;
                                - Citirea catalogului; dialog colegial (în sala de festivităţi)
    -17.30 -  18.30    - Repaus;
    -18.30 - 24.00     - Masa festivă (la Restaurantul  Gclub)

                                   CHELTUIELI  ŞI  COSTURI:
 1. Masa festivă-meniu=93,00  lei/pers
         - băuturi(Whisky/Martini=100 gr./pers)=8,00lei/pers;
         - pateuri mici(caşcaval şi branză- 2/pers)=4,00 lei/pers;
         - alune, cafea=5,00 lei/pers;
         - aperitiv cald (ficăţei pasăre; carnăciori prajiţi; cascaval pane; urdă pe ardei         gras; castraveciori în oţet)=20,00 lei/pers;
         - mixt grill (ceafă de porc; frigărui de pui cu legume; garnitură de cartofi; fasole verde cu bacon)=25,00 lei/pers;
         - salată de fructe=7,00 lei;
         - tortul promoţiei=5,50 lei/pers;
         - fructe=4,50 lei/pers;
         - apă minerală/plată; Coca- cola; Fanta=4,00 lei  lei/pers;
         - vin alb demisec/roşu demidulce-1 l/pers=10,00 lei/pers.
2. Muzica=2,00 lei/pers.
3. Coroana decedaţi=1,00 lei/pers;
4. Simbol revedere =6,00 lei/pers;
5. Meniu profesori=10,00 lei/pers;
6. Personal deservire=3,00  lei/pers;
7. Premiere elevi=10,00   lei/pers;
8. Deplasări,corespondenţă etc=3,00 lei/pers;
9. Rezervă pentru cheltuieli neprevăzute=2,00 lei/pers.

 TOTAL  CHELTUIELI  REVEDERE= 130,00 lei/pers
  
Cu aleasă consideraţiune,
        Colegii tăi, organizatorii, care aşteaptă, cu nerăbdare, să ne revedem cu toţii.

                   LA  REVEDERE  ÎN  2019 !





sâmbătă, 24 mai 2014

In urma vizitei in Romania, Joe Biden arata degetul "in sus" intregii clasei politice romananesti, salutandu-i mai intai pe militarii romani!

Dupa cum cunoastem, astazi a sosit in Romania vicepresedintele S.U.A., Joe Biden, intr-o vizita cu durata de 2 zile. Vizita acestuia a inceput cu un element inedit din punct de vedere al regulilor de protocol. Vicepresedintele S.U.A. a preferat sa ii salute intr-o hala simpla, pe militarii din Baza 90 Tp. Aerian, inainte de a se intalni (maine) cu oficialii romani. Dupa cum cunoastem, inaltii oficiali americani au extrem de bine calculate gesturile si atitudinile in relatiile cu alte state. Pe timpul vizitei la Baza 90 Tp. Aerian, vicepresedintele S.U.A. a prezentat recunostinta sa Armatei Romane si un omagiu la adresa militarilor romani cazuti in teatrele de operatii.

Gestul vicepresedintelui S.U.A. de a-i saluta pe militari inaintea oficialilor romani, reprezinta in fapt si un mesaj adresat intregii clasei politice din Romania. Mesajul este simplu si se traduce astfel: "Respectati-va militarii, politicieni romani!". Exista informatii conform carora Joe Biden nu se va intinde maine nici la sprituri cu Basescu si nu nici la poante cu Ponta, ci va participa la exercitii militare in Dobrogea.

Extras din discursul vicepresedintelui american de la Baza 90 Tp. Aerian:"In Romania, fortele americane au gasit un aliat de nadejde. Consider ca sinteti cea mai grozava generatie de luptatori, si nu este o exagerare. V-am vazut in Bosnia si Kosovo, in Fallujah si Kandahar, v-am vazut in conditii dure. Reprezentati un grup de patrioti care pazesc libertatea aici in Europa. Este o obligatie sfinta sa fim alaturi de dvs. si de NATO, asa ca va spun din partea presedintelui: Puteti sa va bazati pe noi"!

Ce nu cunoaste insa vicepresedintele S.U.A. (sau poate deja cunoaste de la alti oficiali americani - informatiile au ajuns cu siguranta) este faptul ca luptatorilor romani din Bosnia, Kosovo, Fallujah si Kandahar,  statul roman le-a desfiintat dreptul la pensii militare drept recunostinta pt. sacrificiile lor. Vicepresedintele S.U.A. nu mai cunoaste (probabil) nici faptul ca statul roman a diminuat si pensiile a zeci de mii de rezervisti romani, nici faptul ca acestia se târăsc in urma celor mentionate de 4 ani  pe holurile tribunalelor, fiind linsati pana la capat de o justitie si o C.C.R. care executa ordine politice si in urma carora magistratii romani au considerat ca doar ei trebuie sa aiba drept de pensii de serviciu pt. sacrificiille lor in slujba patriei, nu si militarii romani. Ce ar mai trebui sa cunoasca Joe Biden? In urma celor mentionate despre ceea ce se intampla in Romania, sunt cazuri de militari reintorsi in viata din Bosnia, Kosovo, Fallujah si Kandahar care au trecut in rezerva sanatosi, numai ca in urma schimbarii legislatiei prin desfiintarea pensiilor militare, acestia au fost asasinati efectiv de statul roman. Cu dovezi concrete! Ce ar mai trebui sa cunoasca Joe Biden? In Romania armata a fost distrusa in mod premeditat de 2 politicieni, respectiv de presedintele Romaniei si de fostul premier Emil Boc. Este exact ce s-a intamplat in Ucraina, fapt constatat de presedintele interimar Turcinov care il acuza de acelasi lucru pe fostul presedinte Ianukovici. Ce ar mai trebui sa cunoasca Joe Biden? Daca cumva premierul Ponta a reparat vreo nedreptate a regimului Basescu-Boc in ceea ce ii priveste pe militarii romani? Nu, nu a reparat nimic. In primul rand ca este din convingere contra pensiilor de serviciu (apartine unui partid cu ascendenti in istorie bolsevici care s-au mai opus, desi fara succes, in 1949 pensiilor de serviciu pt. militari - cazul Ana Pauker), iar din declaratiile acestuia rezulta ca militarii in rezerva nu mai reprezinta nimic, intrucat razboaiele s-ar duce pe laptop. A incercat in scop populist (voturi) sa simuleze ca ar fi reparat nedreptatile lui Basescu-Boc, printr-o lege cu nr. 241/2013. Citind insa legea, rezulta clar ca ceea ce pare a fi repunere in drepturi (intr-o oarecare masura - lege nu are nici in clin nici in maneca cu pensiile militare) prin art. 1 (1), este anulat de art. 1 (4). Prin urmare, Ponta e diletant politic - iar daca o astfel de lege ar fi fost emisa in S.U.A., unul ca el ar fi fost precis expulzat la Guantanamo. Alaturi de Basescu si Boc.

Revenind la semnificatia gestul vicepresedintelui S.U.A. de a-i saluta pe militari inaintea oficialilor romani, Joe Biden a facut exact ceea ce trebuie.               
Cum sa ii saluti mai intai pe cei care isi ignora primul simbol al propriei natiuni, aceasta fiind dintotdeauna armata?
Sursa:Publicat de Blogger: User Profile: R-26500


vineri, 23 mai 2014

Lasati totul balta si veniti la revederea noastra!. Merita ! "

                             Promotia 1974 a Liceului Militar Dimitrie Cantemir, Breaza sarbatoreste, in perioada 01-03 august 2014, a 40-a aniversare de la absolvire.

                             De la ministrul apararii pana la cel de-al 330-lea absolvent , in orice ordine doriti, va rugam sa confirmati participarea la brezeanul nostru coleg Iancu Vladimir, telefon 0746218357 sau 0244340435. 

                   Deasemenea, rugam faceti cunoscuta, prin orice mijloace, revederea noastra.

miercuri, 14 mai 2014

INFORMARE PRIVIND DESFASURAREA ADUNARII GENERALE DE ANALIZA SI BILANT A FILIALEI 1 SECTOR 6 A SCMD

In ziua de 07.05.2014, Filiala 1 sector 6 Bucuresti a SCMD, a desfasurat Adunarea generala de analiza si bilant in doua sesiuni:
SESIUNEA I- cu participarea dl. senator Cornel DOBRITOIU, presedintele Comisiei de aparare a Senatului Romaniei si doamnei deputat Alina GORGHIU;
SESIUNEA-a-II-a - analiza bilant a filialei pe perioada 2010-2014 si alegerea B.Op.
AVAND IN VEDERE FAPTUL CA , PANA IN PREZENT, BIROUL OPERATIV CENTRAL NU A STABILIT, NICIO MASURA PRIVIND CNR – 2014, ADUNAREA GENERALA A MANDATAT B.Op. SA STABILEASCA CANDIDATII PENTRU CD, IN MOMENTUL IN CARE BIROUL OPERATIV CENTRAL VA PROPUNE COMITETULUI DIRECTOR MASURILE NECESARE PREGATIRII, ORGANIZARII SI DESFASURARII CNR – 2014.
ADUNAREA GENERALA A FILIALEI 1 SECTOR 6 A SCMD, S-A DESFASURAT IN CONFORMITATE CU PREVEDERILE ART.32 DIN REGULAMENTUL DE ORGANIZARE SI FUNCTIONARE A SCMD
In SESIUNEA I s-au discutat problemele ce preocupa membri de sindicat. Raspunsurile si opiniile celor doi invitati au incercat si in mare masura au reusit, sa informeze filiala cu stadiul actiunilor pentru recastigarea drepturilor furate de vechea guvernare, dar care nici acum nu au fost solutionate de cei care ne-au propus „Dreptate pana la capat”.
In SESIUNEA II-a, IN URMA PREZENTARII ANALIZEI –BILANT dar si a discutiilor a reiesit faptul ca DATORITA MENAGEMENTULUI CENTRAL DEZASTRUOS SINDICATUL TRECE PRINTR-O PERIOADA DIFICILA CE NU POATE FI SOLUTIONATA DECAT PRIN DESFASURAREA UNUI CNR STATUTAR.
 ADUNAREA GENERALA a mandatat B.Op. sa pregateasca un proiect de hotarare pentru CNR-2014, proiect care sa cuprinda masuri concrete de revigorare a sindicatului.

A FOST ALES, CU UNANIMITATE DE VOTURI, BIROUL OPERATIV AL FILIALEI 1 SECTOR 6 IN URMATOAREA COMPONENTA:
PRESEDINTE          -col.r.Tudor Marian
VICEPRESEDINTI   -gl.r.Cotoara Alexandru
                                 -col.r.Dinu Laurentiu
                                 -col.r.Boeru Maria
                                 -col.r.Petrea Vasile
                                 -col.r.Stanescu Alexandru
                                 -cms.sef.r. Silitra Ioan
                                 -lt.col.r.Icleanu Dragos
SECRETAR             -col.r.Draghicescu Petru


Presedintele Filialei 1sector 6 Bucuresti a SCMD 
       Col.r.

                Marian Tudor