sâmbătă, 27 septembrie 2014

De ce Filiala Craiova?

             sâmbătă, 27 septembrie 2014

DE CE FILIALA CRAIOVA….?

În urma postării pe pagina filialei Craiova, a comunicatului filialelor din zona BUCUREȘTI – ILFOV, SUD-VEST și SUD-EST, tot mai mulți camarazi se întreabă pe bună dreptate, de ce nu pe pagina centrală a SCMD și de ce numai aceste filiale și-au dat acordul pentru această acțiune.
Pentru o corectă informare a celor interesați sau cointeresați, voi prezenta pe scurt, „filmul” evenimentelor.
Neinspirata apariție la posturile TV a domnului col.(r.) Mircea DOGARU pentru a „justifica” o acțiune la fel de neinspirată, a declanșat un nou val de comentarii și aprecieri de loc confortabile pentru SCMD și membrii săi, din partea unor analiști și comentatori mai mult sau mai puțin obiectivi și echidistanți față de problema în dezbatere.
Urmare a acestor comentarii și aprecieriimaginea SCMD a fost din nou grav afectată iar interesele membrilor de sindicat fiind prejudiciate și de această dată alături de interesele tuturor militarilor aflați în activitate sau în rezervă și în retragere.
În această situație, foarte mulți membri de sindicat din toate filialele au reacționat solicitând conducerii filialelor, luarea unor masuri de delimitare și condamnare a acțiunilor și declarațiilor domnului președinte al SCMD. Din păcate numai camarazii din filiala Iași au avut o poziție corectă și oportună în concordanță cu interesele SCMD, motiv pentru care merită respectul și aprecierea noastră.
La inițiativa domnului vicepreședinte al SCMD, domnul Gl. Mr.(r) Constantin NĂSTASE, filiala Craiova prin președintele său, a contactat pe vicepreședinții zonali care prin prestația domniilor lor au dat dovadă de consecvență în atitudine și responsabilitate față de interesele SCMD, propunându-le o variantă de text pentru viitorul comunicat. (atât în scris pe adresa de email, cât și telefonic)
În urma acordului verbal al acestora dar și al unor președinți de filiala din zona NORD-EST, zona rămasă fără reprezentativitate în organele de conducere ale SCMD, prin pierderea mandatului de președinte al filialei BOTOȘANI de către domnul col.(r.) Mircea COMANICI, comunicatul completat și asumat a fost postat pe pagina filialei Craiova.
Urmare a solicitării vicepreședinților din zonele VEST și NORD-VEST, aceste zone au fost eliminate dintre „semnatarii” comunicatului, aceștia invocând faptul că nu au consultat filialele din zona lor de responsabilitate. Fără a face comentarii pe aceasta temă, doresc să le reamintesc respectabililor mei camarazi din aceste zone, un proverb românesc și nu oltenesc „bateți fierul cât e cald”.
Dacă din dorința de a avea o reacție cât mai rapidă față de evenimentele în derulare, pentru a stopa dezinformarea și etichetările defavorabile imaginii SCMD, am comis unele greșeli de comunicare sau înțelegere a unor mesaje primite de la colegii din țară, îmi cer scuze public față de aceștia, asigurându-i de buna mea credință și respectul meu față de opiniile lor.
Răspunzând întrebărilor de ce filiala Craiova a armonizat și a dat glas părerilor filialelor din țară va aduc în atenție următoarele:
-Filiala Craiova a fost și este o filială care are o relație aparte cu forțele politice de care depinde adoptarea Legii Pensiilor Militare de Stat în actuala sesiune parlamentară.
-Filiala Craiova este recunoscută ca o filială activă, în viața sindicală și nu numai, acțiunile și inițiativele sale fiind apreciate de către mulți membrii SCMD din țară.
-Filiala Craiova a lansat multe acțiuni și inițiative care au condus la creșterea prestigiului SCMD, filiala contribuind decisiv la obținerea unor reparații în plan financiar și moral de către militarii rezerviști.
-Filiala Craiova este o redută a dialogului care a încercat și încearcă să coaguleze toate energiile pozitive ale Asociațiilor Militarilor Rezerviști din toate Structurile Sistemului National de Apărare și Ordine Publica.
-și nu în ultimul rând pentru că la Craiova există un puternic centru de opoziție față de derapajele de la democrație și bun simț ale actualei conduceri a SCMD și a camarilei sale.
Dacă argumentele mele au fost sau nu convingătoare vă salut și vă spun la bună vedere, la judecata CNR București 2014.

Semnează contestatarul de serviciu
                          Președintele Filialei 1 Craiova a SCMD
                          Col(r)
                                      Ioan Mișu NAON

P.S. În replică La APELUL – MANIPULATOR ȘI INSTIGATOR al BOC (votat numai de doi din cei trei membrii) nu doresc sa comentez, ci doar să pun două întrebări.
1. Care acțiune dintre cele două, au adus prejudicii de imagine SCMD și au făcut ca partenerii de dialog să dea uitării înțelegerile parafate prin acordurile semnate de către filialele sindicatului?
2. De ce partenerii de dialog și domnul Victor PONTA, nu mai doresc să poarte un dialog personal și instituțional cu domnii DOGARU și PRICINĂ și discuta numai cu liderii locali ai SCMD.
În numele adevărului, al corectitudinii și al dreptății cred că în „APEL” trebuia să se facă vorbire și să se ceară ca cei nemulțumiți de activitatea domnilor DOGARU și PRICINĂ să trimită la secretariatul general puncte de vedere. Cred că activitatea secretariatului general ar fi blocată multe zile ca să le răspundă petiționarilor.
                        În rest toate bune până la CNR.

          Vicepreședinte coordonator 
 al filialelor din București și județul Ilfov
Președintele Filialei nr.1 Sector6 Bucuresti
              Col r.Tudor Marian


joi, 25 septembrie 2014

COMUNICAT

          Sursa: preluare de pe blogul Filialei SCMD Craiova
            
             joi, 25 septembrie 2014

                                                   

C O M U N I C A T U L  FILIALELOR SCMD DIN ZONELE

BUCUREŞTI, ILFOV, SUD-VEST,  NORD-EST, SUD-EST

Declaraţiile din ultima perioadă, precum şi atitudinea şi acţiunile întreprinse de către dl. col (r) Dogaru Mircea (preşedinte interimar SCMD) referitoare la implicarea membrilor de sindicat în activităţi de strângere de semnături pentru diverşi candidaţi la preşedinţia României, au fost făcute fără acordul organelor de conducere ale SCMD sau ale filialelor, aducând un grav prejudiciu de imagine în rândul membrilor săi.

Acţiunile întreprinse de dl. col (r) Dogaru Mircea contravin intereselor membrilor de sindicat, la momentul în care în această perioadă urmează să se discute şi să se voteze proiectul Legii pensiilor militare de stat.

În aceste condiţii membrii de sindicat apreciază că dl. col (r) Dogaru Mircea, încălcând grav statutul organizaţiei, nu le mai reprezintă interesele.

Semnează
PREŞEDINŢII FILIALELOR

miercuri, 24 septembrie 2014

FILIALELE SCMD DIN BUCUREȘTI ȘI JUDEȚUL ILFOV SUSȚIN POZIȚIA FILIALEI IAȘI PREZENTATĂ ÎN COMUNICATUL DE MAI JOS

Sursa: preluare de pe blogul Filialei SCMD Iași
luni, 22 septembrie 2014

1. Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate trebuie sa ramana doar o organizație apolitică neimplicată, independenta față de orice partid politic.
2.Ratiunea existentei SCMD o reprezinta apărarea drepturilor fundamentale, a libertăților, intereselor legale și legitime ale tuturor categoriilor de militari activi si in rezerva.
3. Încheierea unor acorduri de colaborare cu diverse organizatii sociale si formațiuni politice, trebuie făcuta exclusiv pentru realizarea intereselor de mai sus.
4.  Sustinem continuarea colaborarii cu formațiunile politice care s-au angajat in repararea sticaciunilor morale si materiale savarsite de guvernarilor basiste, pentru a le determina să îndeplineasca promisiunile făcute militarilor rezervisti ( „dreptate până la capăt”) , votand Legea pensiilor militare de stat, în forma agreata de către SCMD și celelalte structuri asociative ale cadrelor militare active si in rezerva din Sistemul de apărare nationala, siguranță și ordine publică.
5.   Nu suntem de acord cu pozitia exprimata la postul Tv Antena 3 in ziua de 22 09 2014 de dl.col.(r) Mircea Dogaru care IN CALITATE DE PRESEDINTE AL SCMD ,a lasat sa se inteleaga ca Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate ar face parte dintr-o asa zisa Alternativa Nationala !? si in consecinta, ar sustine demersurile de strangere a semnaturilor pentru un candidat la presedintie.
6. Solicitam dl.col.r.Dogaru sa mentioneze explicit inexistenta oricarei legaturi intre SCMD si initiativa politica mentionata.
                            Col.r.Dan Moraru
            Vicepreședinte coordonator al filialelor
                     din București și județul Ilfov
            Președintele Filialei sector6 București

                           Col.r.Tudor Marian

luni, 22 septembrie 2014

COMUNICAT privind desfășurarea ședinței Consiliului consultativ al filialelor SCMD din București si județul Ilfov

  În ziua de 18.09.2014 a avut loc şedinţa Consiliului consultativ al filialelor SCMD din Bucureşti şi județul Ilfov, ședință în care s-au dezbătut următoarele probleme:
-modalitățile de acțiune ale filialelor din București și judetul Ilfov pentru perioada următoare în condițiile impuse de evoluția vieții politice actuale;
-stadiul pregătirii desfășurării CNR–2014;      
-stadiul prezentării propunerilor pentru modificarea STATUTULUI SCMD;
   La ședință au participat președinții filialelor din București și judetul Ilfov, mai puțin cei ai Filialelor 1 Sector 1, 1 Sector 4 și 1județul Ilfov.
          În  urma dezbaterilor au  reieșit următoarele:
-în perioada 1-30 octombrie se vor desfășura acțiuni de pichetare a sediului PSD, pentru solicitarea respectării promisiunilor electorale privind promulgarea Legii pensiilor militare, acțiuni ce se vor derula concomitent cu discuțiile birourilor operative ale filialelor cu reprezentanții partidelor ce au semnat protocoale de colaborare cu SCMD;
-solicităm B.O.C. al SCMD să pregătească și să desfășoare prin COMISIA DE DIALOG a acestuia, discuții pe tema promulgării Legii pensiilor militare, cu reprezentanții SENATULUI, CAMEREI DEPUTAȚILOR ȘI GUVERNULUI, discuții care în urma deciziei C.D., trebuiau să se desfășoare până în prezent. Se impune  o analiză responsabilă a acțiunilor întreprinse de conducerea sindicatului până în prezent, deoarece se încearcă eludarea poziției membrilor de sindicat față de implicarea SCMD în soluționarea problemelor pensionarilor militari;
-având în vedere NOTIFICAREA făcută de Vicepreședintele coordonator al zonei București-Ilfov, privind prezentarea situației financiare a SCMD, se va întocmi documentul, prin care se va solicita DIF, INVESTIGAREA POSIBILELOR NEREGULUI  ÎN GESTIONAREA  FONDURILOR  DE CĂTRE CONDUCEREA CENTRALĂ A SCMD;
-până la 15.10.2014 birourile operative ale filalelor vor prezenta propunerile adunărilor generale pentru ocuparea funcțiilor în conducerea centrală a SCMD, având în vedere faptul că începănd cu 18.08.2013,  actuala conducere desfășoară activitati și ia decizii   FĂRĂ A FI RESPECTATE PREVEDERILE STATUTARE ;
-până la 26.09.2014, birourile operative ale filialeor vor transmite lt.col.r. Dragoș ICLEANU, propunerile de modificare ale STATUTULUI SCMD, pentru a fi comunicate Comitetului Director;
-AVÂND ÎN VEDERE CHELTUIELILE CE DEPĂȘESC POSIBILITĂȚILE, ACTUALE ALE SCMD,  SOLICITĂM DESFĂȘURAREA LUCRĂRILOR CNR–2014 ÎN BUCUREȘTI. VOM PREZENTA O VARIANTĂ CLARĂ A ECONOMIILOR CE SE POT REALIZA PRIN APLICAREA ACESTEI PROPUNERI.
Procesul verbal al ședintei a fost semnat de cei prezenți și poate fi consultat de membri de sindicat la Secretariatul Filialei 1 sector 6.

                Vicepreședinte SCMD,
 coordonator pentru zona București-Ilfov
           Președintele Filialei 1 sector 6
               Col.(r.) Marian TUDOR


duminică, 14 septembrie 2014

REPROGRAMAREA Ședinței Consiliului de coordonare al filialelor din București și județul Ilfov


Joi 18 septembrie 2014, la ora 11:00,  la sediul Filialei sector6 Bucuresti  va avea loc întâlnirea birourilor operative ale filialelor din București și județul Ilfov. Scopul întâlnirii este discutarea problemelor de organizare a Consiliului Național al Reprezentanților - 2014.
Vicepreședinte coordonator la filialelor
        din București și județul Ifov
Președinte al Filialei sector 6 București

         Col.r. Tudor Marian

vineri, 12 septembrie 2014

Ședința Consiliului de coordonare al filialelor din București și județul Ilfov


Marți 16 septembrie 2014, la ora 11:00,  la sediul Filialei sector6 Bucuresti  va avea loc întâlnirea birourilor operative ale filialelor din București și județul Ilfov. Scopul întâlnirii este discutarea problemelor de organizare a Consiliului Național al Reprezentanților - 2014.
Vicepreședinte coordonator la filialelor
        din București și județul Ifov
Președinte al Filialei sector 6 București

         Col.r. Tudor Marian

joi, 4 septembrie 2014

PĂRERI DE RĂU FAȚĂ DE LIPSA DE PREGĂTIRE ȘI BUN SIMȚ A UNOR COLEGI SINDICALIȘTI



Pentru informarea șefului Departamentului juridic, a membrilor acestui departament care se consideră ”specialiști”, doresc să fac anumite precizari:
-      Demersul privind pregătirea și prezentarea proiectului cu modificări la STATUTUL SCMD nu a fost ”hotărât” în CD, ci în CNR, iar spre informarea specialiștilor din Departamentul juridic hotărârea o ia CNR;
-      Referirea se făcea  la modalitatea de prezentare. DACĂ NU AVEȚI CAPACITATEA DE A SOLICITA ANUMITE SOLUȚII , RENUNȚAȚI .
-      Filialele ”nu au obligația”  SĂ PREZINTE INIȚIATIVELE membrilor de sindicat CI SPRIJINĂ ACESTE INIȚIATIVE;
-      Consider că MEMBRI DEPARTAMENTULUI JURIDIC NU AU PREGĂTIREA ȘI MORALITATEA DE A APRECIA VALOAREA PROPUNERILOR FĂCUTE DE MEMBRI DE SINDICAT. Susțin aceasta apreciere prin incapacitatea demonstrată de department, de a soluționa  problemele juridice ale sindicatului;
-      Din răspunsul primit, de o penibiliate reală, am avut senzația că ……CITESC CUVÂTAREA  tov. Dogaru, cuvântare reluată până la frizarea bunului simț, privind demersurile, precizările, ideile, inepțiile, prezentate în sedințele CD ;
-      Pentru lămurirea dvs., INTERESUL GENERAL NU SE REFERĂ LA INTERESUL PERSONAL AL UNORA DINTRE MEMBRI FONDATORI PENTRU CARE VĂD CĂ FACEȚI EFORTURI DEOSEBITE SĂ ÎI SPRIJINIȚI ÎN ÎNCĂLCAREA PREVEDERILOR STATUTARE ȘI REGULAMENTARE;
Stimată doamnă,
          Am senzația, generată de ceea ce afirmați, că sunteți într-o eroare DEFINITIVĂ . Dv. nu înțelegeți faptul că înca din 2011 v-am solicitat să răspundeți întrebărilor membrilor de sindicat privind soluțiile, juridice,  propuse de SCMD pentru rezolvarea problemelor pensionarilor militari.
          Până în present, NIMIC.
          Curios este faptul că, abia acum v-ați adus aminte că sunteți șefa departamentului juridic și, LA DICTARE, folosiți  un vocabular care nu vă face cinste.
          Spre informarea dv. voi solicita compartimentului financiar (chiar dacă este supusul  austriac al col.r. Dogaru,)  SĂ PREZINTE TOATE CHELTUIELILE DEPARTAMENTULUI  juridic, cheltuieli făcute din  FONDURILE SOLICITATE DE LA “AȘAZIȘII PĂCĂLIȚI”, FONDURI CARE AU FOST FOLOSITE PENTRU CA DV. SĂ VĂ ACHIZIONAȚI ROBĂ, ALȚII PANDANTIVE,col.r.STATE RECOMPENSAT CU PESTE 2700 LEI PENTRU ACTIVITĂȚI CUNOSCUTE NUMAI DE DV.
          Îmi cer scuze pentru faptul că trebuie să vă FAC SĂ ÎNȚELEGEȚI CĂ BUNUL SIMȚ ESTE O STARE DE FAPT, REALIZATĂ PRIN EDUCAȚIE (POST EDUCAȚIE) IAR DVS. NU AVEȚI CAPACITAEA EDUCAȚIONALĂ SĂ REALIZAȚI ACEST FAPT. Daca aveați această capacitate nu vă permiteați să solicitati CNR să  vă aprobe acordarea unui sprijin financiar, substanțial, pentru probleme  personale, sprijin pe care l-ați primit în condițiile în care mulți colegi, plătitori de cotizație nu l-au primit chiar dacă se aflau într-o situație mult mai dificilă decât dv.

          AM ÎNCERCAT  PE PARCURSUL ANILOR, SĂ VĂ  DEMONSTREZ CĂ SCMD TREBUIE SĂ ACȚIONEZE  PENTRU  MEMBRI SĂI.
          VĂD CĂ NU AM REUȘIT.
VĂD CĂ VĂ ALIAȚI CELOR CARE ÎNCALCĂ LEGEA.
          VĂD CĂ APRECIAȚI ÎNCĂLCAREA STATUTULUI SCMD.
          PREGĂTIȚI-VĂ SĂ RESPUNDEȚI.
Vă recomand ca în susținerea p.d.v. personale să aveți argumente legale.
VĂ SOLICIT SĂ PREZENTAȚI TOATE APROBĂRILE JURIDICE ALE DECIZIILOR CD AL SCMD  SAU  ALE  col.(r.) Dogaru care, din 18.08.2013 nu mai reprezintă SCMD.
          Vă SOLICIT CA, ELIMINÂND INTERVENȚIILE col.r. Dogaru și col.r. Pricină, să prezentați TOATE DECIZILE CD PE CARE DV. VA-ȚI PREZENTAT CONFIRMAREA.

Până atunci vă solicit ca, trecând peste obligațiile contractuale între dv., casele de avocatură și col.(r.) Dogaru, col.(r.)Pricină să prezentați contractele de prestare de servicii.
ÎN REST, VĂD CĂ BUNUL SIMȚ, BUNA CREȘTERE, EDUCAȚIA FAMILIALĂ, SUNT ELEMENTE NEÂNȚELESE PENTRU DV.
Am rugamintea ca….ÎN viitoarea ȘEDINȚĂ  a CD SĂ PREZENTAȚI TOATE SOLICITĂRILE MELE PRIVIND ACTIVITATEA DEP.JURIDIC.( observ , cu tristețe, că nici în ultimul ceas, nu urmăriți, ca șef al unui department obligat să facă acest lucru, DACĂ se respectă prevederile statutare privind desfășurarea ședintelor CD )
CĂND AM VĂZUT DEZASTRUL SINDICATULUI, MINCIUNILE PREZENTATE CU TITLU DE REALIZABIL, INVENȚIILE LEGATE DE UN IPOTETIC CNSC, AM REALIZAT CĂ TREBUIE SĂ SPUNEM LUCRURILOR PE NUME.
Legat de acest lucru VĂ INFORMEZ, pentru că VĂ FACEȚI CĂ NU CUNOASTEȚI, CĂ SCMD a ajuns la, probabil 2000 de membri din, peste 20 0000 , în 2011, datorită devierilor de la prevederile statutare, devieri făcute de președintele sindicatului, sprijinit de dv. cu toate că aveți obligația să îl atentionați asupra încălcării prevederilor statutare.

STIMATĂ COLEGĂ,
AVÂND ÎN VEDERE FAPTUL CĂ SUNTEȚI ÎN EROARE DE PREZENTARE, CĂ NU CUNOAȘTEȚI SITUAȚIA, sau nu vreți să cunoaștețti situația SINDICATULUI, VĂ SOLICIT SĂ VĂ REVIZUIȚI POZIȚIA și să informați colegii sindicaliști, din punct de vedere juridic (pentru că din alt punct de vedere NU AVEȚI CAPACITATEA, PREGĂTIREA ȘI MORALITATEA să prezentați așa ceva)  cu problemele reale ale SCMD.
ÎMI ESTE RUȘINE CĂ AM AVUT ȘI MAI AM COLEGI CARE NU REALIZEAZĂ OBIECTIVELE SCMD, CĂ AM  (DEOCAMDATĂ) COLEGI CA DOGARU ȘI PRICINĂ, CARE DEPUN EFORTURI PENTRU  DESFIINȚAREA SCMD ȘI CARE SUNT  SUSȚINUȚI DE DVS.
VĂ RECOMAND CA, ÎN MOMENTUL ÎN CARE FACEȚI APRECIERI , ILEGALE, PRIVIND ACȚIUNILE MELE SAU ALE COLEGILOR DIN CONSILIUL DE COORDONARE, SĂ VĂ PREGĂTIȚI O APĂRARE CREDIBILĂ.

ÎN MOMENTUL ÎN CARE VĂ PERMITEȚI SĂ FACEȚI APRECIERI LEGATE DE EVOLUIȚIA SCMD, nu dormiți, căutați soluții.

SPRE  DEOSEBIRE  DE  DVS. ( și de mulți colegi ai dvs. ) SUNT PREȘEDINTELE CELEI  MAI PUTERNICE ȘI NUMEROASE FILIALE DIN ȚARĂ, FILIALĂ CARE  M-A REALES CA PREȘEDINTE, FILIALĂ CARE PRIN ACȚIUNE ȘI CORECTITUDINE SE RESPECTĂ ȘI  RESPECTĂ MEMBRI SĂI.
DUMNEAVOASTRĂ PE CINE REPREZENTAȚI ?

          AM RUGĂMINTEA CA, ÎN LIMITELE  PREGĂTIRII DVS., SĂ RĂSPUNDEȚI, PUNCTUAL, SOLICITĂRILOR, ȘI NU CU JUSTIFICĂRI, PENIBILE, dictate de cei care se consideră inventatorii mersului pe jos.

DACĂ MAI FORMULAȚI RĂSPUNSURI, PREZENTAȚI SITUAȚIILE REALE.

PERSONAL LE VOI PREZENTA, INCLUSIV SITUAȚIA CHELTUIELILOR DEPARTAMENTULUI  JURIDIC DIN DECEMBRIE 2013 PÂNĂ ÎN PREZENT.

AM TOTUȘI O PROBLEMĂ.  CU TOATE CĂ AFIRMAȚI CU UN TUPEU IEIT DIN COMUN, CĂ SE PREZINTĂ CONTRACTELE CU CASA DE AVOCATURA …… UNDE SUNT ACESTE CONTRACTE?

Stimata doamnă,
Eforturile mele legate de repunere în stare de legalitate a SCMD S-AU LOVIT ȘI SE LOVESC de EFORTURILE DVS., ALE COL.(R.) DOGARU ȘI PRICINĂ, SUSȚINUȚI DE UNII COLEGI DIN TERITORIU CARE NU CUNOSC SITUAȚIA REALĂ A SCMD, de a devia de la adevărata stare de fapt.
           Ma bucur, totuși, că după trei ani, ați reușit performanța să formulați un răspuns.


Col.(r.) Marian TUDOR